KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. szeptember 12., szombat

Chanda Hahn: Tükröm, tükröm... - Balszerencsés tündérmese #2

A Maxim Könyvkiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Chanda Hahn: Tükröm, tükröm... című regénye, a Balszerencsés tündérmesék sorozat második része. Ennek apropóján, meghívunk kedves Olvasó, hogy tarts velünk, és fedezzük fel együtt az újabb tündérmeséket. Az út ezúttal is rögös lesz, telve bonyodalmakkal, ám azt azért megígérhetjük, hogy rosszfiúkból, tündérekből és varázslatokból sem lesz hiány.
Az utazás első napjára 2015. szeptember 6-án kerül sor, majd ezt követően minden másnap, más és más idegenvezetővel kiegészülve barangolhatjátok be a legszebb és legrémisztőbb Grimm mesék helyszíneit. Eközben persze rengeteg érdekességgel is találkozhattok, illetve részt vehettek a nyereményjátékon is, melynek fődíja - a kiadó jóvoltából - három példány a Tükröm, tükröm... című könyvből.

Maxim Könyvkiadó 2015. szeptember 10.
272 oldal
Fordította: Stier Ágnes
Goodreads: 4,12
Besorolás: YA, retelling, tündérmese

Megrendelheted:  ITT

Mina Grime eddig sikeresen túl van már pár küldetésen, és úgy tűnik, egyre leleményesebben talál megoldást a mesékhez. De ahogy a lány egyre ügyesebb, a Történet is egyre nehezebb kihívások elé állítja. Mina érzi, hogy sokkal nehezebb és félelmetesebb dolgokkal kell megbirkóznia, mint korábban. Úgy tűnik, Jared mindent megtesz, hogy elnyerje Mina bizalmát, ennek ellenére az őt körüllengő titokzatosság éberségre kényszeríti a lányt.
Legújabb küldetésében a barátai játsszák a főszerepet, de korántsem olyan leosztásban, ahogy azt Mina először gondolta. Közben emberek tűnnek el titokzatos módon, köztük Jared is. És míg Mina próbál szembeszállni a Történettel, elveszíti legerősebb fegyverét, a Gimoire-t. A lány kénytelen teljesen egyedül szembenézni a fenyegetéssel, és úgy tűnik, a mese megoldása csak olyan áron valósulhat meg, ha Mina megbirkózik vele, hogy szerelme, Brody a legjobb barátnője karjaiba fut. Amikor már minden veszni látszik, Mina szerettei veszélybe kerülnek, és a lány már abban is kételkedik, hogy ő túléli-e a próbát. Végső elkeseredésében felteszi a jól ismert kérdést: Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?


A Balszerencsés tündérmesék sorozat második része nem fog csalódást okozni azoknak, akik hozzám hasonlóan szeretik a "retelling" műfajt, azaz egy-egy régi történet újrafeldolgozását. Az első rész Piroska és a farkas meséje után most  két újabb mesébe csöppenünk, amit Mina sajátosan összegyúrt, Hófehérke és Csipkerózsika tündérmeséje elegyedik.
Nagyon sok információ derül ki ebben a részben, magáról a Történetről, Jaredről, az egész háttérvilágról, tulajdonképpen mi vagy ki  mozgatja a Történetet. A szerző ismét elismerésre méltó kreativitással kezeli  a mesék feldolgozását, valamint a szerelmi szálakat is egyéni módon bonyolítja. Az előző rész végén hiába alakultak jól a dolgok, Mina kivételével a szereplők emlékezetére homály borul, és Brody szinte idegenként viselkedik, csak néha ráncolja a homlokát, mintha egy-egy emlékfoszlány suhanna el az elméjében.
"A Történet képes volt kitörölni az emlékeket és megváltoztatni az eseményeket, hogy védje önmagát és a tündéreket az emberektől."
Miután Minát majdnem elüti egy autó - barátnője rántja el-, az éppen odaérő Brody felajánlja, hogy elviszi őket, és a beszélgetés során kiderül, hogy az épp futó ifjú rockbanda énekese az unokatestvére, hétvégén az ő koncertjükre készülnek a lányok. Holt Hercegek Társasága - élükön Peter-el, aki  Nan szívét teljesen elvarázsolja. Mina rájön a jelekből, hogy a Hófehérke mesében van, a vadász, a tükör, és a féltékenység vezeti rá, hogy ebben az esetben ő játssza a gonosz királynőt és Nan a kómába esett Hófehérke. Persze rengeteg akció, kaland és pasis drámázás után jut el a történet a végső megoldásig. A szerző tudott olyan csavarokat beletenni a mesébe, ami izgalmassá és feszültséggel telivé varázsolta az oldalakat. Persze a csókkal ébresztés Csipkerózsika meséjét idézte, de hogy végül ki lesz Nan igazi megmentője és csókkal ébresztője az maradjon titok.
Leginkább Jared karaktere tetszett a történetben, én neki drukkolok. Hosszú ideig tart a bizalomépítés Minával, több ponton is úgy éreztem, elég volt már a "próbálok válaszokat adni anélkül, hogy megijesztenélek" mondatokból. Jared valóban elpuskázott pár lehetőséget, de számomra mindig ott volt benne a jófiú, még akkor is, ha a körülmények mást mutattak.
Mina ebben a részben nekem egy kissé hisztisebbnek tűnt, mint az elsőben, de hogy türelmetlen, az biztos. Viszont a gyors reagálás mindenképpen az előnyére válik, mert itt aztán saját magának kell alakítania az eseményeket.
"Ha a tündérekről és a meséikről van szó, nincs igazság."
Összességében ötletes, tetszetős második részt olvastam, ami tartalmazott meglepetéseket és olyan fordulatokat, amiket nem láttam előre egyáltalán. De komolyan, előbb gondoltam, hogy a kórházi orvosa vagy egy rendőr ébreszti fel a kómás lányt, mint az, aki a végső befutó lett.  Várom a harmadik részt, aminek Jared van a borítóján és ez több mint kecsegtető!!

Borító:  Nan a borítón, tetszik!

Kedvenc karakter: Jared, Mina

Szárnyalás: Mrs. Wong teájának jelenete nagyon tetszett, meg is ittam volna nyomban.

Mélyrepülés: A könyv felénél az erdős jelenetek fárasztóak kissé.
Érzelmi mérce: A  young adult korosztálynak megfelelő aranyos tini drámákkal tűzdelve, 13-16 éves korosztálynak szól.
Értékelés:


Játék:

Ahogyan a regény címe is jelzi, ezúttal Hófehérke meséje kerül előtérbe, így mostani turnénk során ebbéli tudásotokat teszteljük. Ráadásul rögtön két játékkal!
Feladat:
1.) Minden állomáson találtok egy kérdést mellyel nincs más dolgotok, mint válaszolni rá, a megoldást pedig beírni a rafflecopter megfelelő mezőjébe. Ezt ismételjétek meg minden állomáson.
2.) A kérdések mellett láthattok egy-egy képet is, rajta a Gonosz királynő és Hófehérke fotóival. Csakhogy történt egy kis gubanc. A tündérek viccből összecserélték a film-, és sorozatfeldolgozások párosait, így a ti dolgotok megtalálni, melyik Hófehérke, melyik mostohához tartozik. A képek alatti betűk és számok segítségével párosítsátok össze őket, majd a helyes megoldást írjátok be a rafflecopter erre kijelölt sorába (mindegy melyik helyre).
3.) Ha megválaszoltátok mind a 5 kérdést, és megtaláltátok az 5 párost, esélyetek nyílik megnyerni a Maxim kiadó által felajánlott regény három példányának egyikét,vagy az írónő által biztosított ajándékcsomagot.
4.) Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

4.) állomás:    Miből készült a koporsó, amiben Hófehérke feküdt?

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

09/06 Deszy könyvajánlója
09/08 Dreamworld - Öltözz a könyvhöz
09/10 Könyvszeretet
09/12 Kelly & Lupi olvas
09/14 MFKata gondolatai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók