KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. október 10., szombat

Abbi Glines: Te vagy nekem a tűz - Sea Breeze#2

Abbi Glines újabb szerelmi történetét hozza el nektek a Maxim Kiadó. Ezúttal Marcus és Willow életét ismerhetjük meg, ami nem mentes a családi problémáktól és a múltbeli csalódásoktól. A két megsebzett szívű fiatal tényleg egymásnak van teremtve? A kettőjük közötti szenvedélyt kiolthatja egy szörnyű családi titok? 
A Te vagy nekem a tűz egyik példányát most te is megnyerheted magadnak, ha követed a Blogturné klub hét bloggerének bejegyzéseit október 5 és 11. között.

Maxim Könyvkiadó 2015. október 08.
288 oldal
Fordította: Margitta Nóra
Goodreads:  4,16
Besorolás: NA, romantikus

Megrendelheted ITT!!!!!

OLVASS BELE!!!!

Marcus Hardy abban bízott, hogy egy kellemes év vár rá a főiskolán, és végre elfelejtheti az előző nyarat. De családi bonyodalmak miatt vissza kellett költöznie az óceánparti Sea Breeze-be. A szoknyavadász Cage-nél húzza meg magát, ám a lakásban folyamatosan ki-be járnak az emberek. Többségében hosszúlábú lányok, aki legfeljebb egy-két éjszakát töltenek ott. Marcus próbálja összeszedni magát, de úgy tűnik, ezt a nehéz időszakot csak egyetlen dolog tudja feledtetni: egy gyönyörű, vörös hajú lány. Willow – avagy Low – gyakori vendég Cage lakásában. Kettőjük viszonya nem egyszerű: Cage kihasználva a főiskolai baseballsztárság előnyeit minden csinos lánnyal lefeküdt, aki csak az útjába kerül, de úgy képzelte, hogy feleségül fogja venni Low-t, majd ha kitombolta magát. Marcus képtelen felfogni, hogyan működhet ez a kapcsolat, mindent megtett annak érdekében, hogy lebeszélje erről Cage-et és Willow-t. De aztán a szépen felépített tervet keresztülhúzza egy elképzelhetetlennek tűnő felismerés. Marcusnak választania kell Low és a családja között. Mert amikor kiderült az igazság, nem maradt más választása.

Már a sorozat első része is tetszett, kíváncsi voltam, hogy a maximálisan kikapcsoló nyári tini romantika után mit fog nekem mutatni a szerző, akit a Vincent testvérek miatt már a szívembe zártam korábban. Nem kellett csalódnom, Marcus története az első résznél is jobban tetszett.
A Sea Breeze sorozat első részében is nagyon szimpatikus volt számomra Marcus, megtestesítette a mai "déli fiatalembert", és  meglehetősen sajnáltam Sadie miatt, ő volt az, akinek azon a nyáron ripityára törték a szívét. Kellően távoli főiskolára kezdett járni, de anyja és húga hazahívták, mert súlyos probléma adódott, a családfő apuka szerelmes lett, elköltözött. Marcus nem akar a régi házukba visszaköltözni, inkább egy szobát bérel Cage-nél. Cage egy fogalom, leginkább a szexalkoholista jellemző jut róla eszembe. Állandóan a nőket kajtatja, mindig mással, újabb és újabb hódításokkal tölti az éjszakáit. Itt rögtön meg kell említenem, hogy meg lehet nyugodni, kapunk még eleget Cage-ből a következő részben, ugyanis ő lesz a főszereplője, és nagyon kíváncsi vagyok, ki lesz az a lány, aki meg tudja zabolázni ezt a fiút. De visszatérve Marcushoz, ebben az "átjáróházban" találkozik a gyönyörű, vörös hajú Willow-val, aki miatt Cage bármikor  otthagy csapot papot, hogy segítsen a lánynak, ha bajba kerül. Különleges ez a kapcsolat, gyerekkoruk óta barátok, társak, akik valóban számíthatnak egymásra. Low elég gyakran kerül bajba, a nővére kizárja a lakásukból és csak akkor aludhat az otthonában, ha a kis Larissára vigyáznia kell, a többi napokon Cage-nél alszik.  Marcusnak napról napra jobban tetszik ez a lány, aki próbál erős lenni, megbirkózni a nehézségekkel, de a bizalom Markus-al lassan alakul, ugyanis Low úgy hiszi, túl sokszor csalódott már a hozzá közel állókban. Amikor végre összejönnek, olyan dolgok derülnek ki, amik alapjaiban veszélyeztetik a kapcsolatukat, és nehéz döntés elé állítja Marcust.
Azt szeretem Abbi Glines könyveiben, hogy nagyon jól ír szenvedélyes, vágyódós jeleneteket, ért a szerelem nyelvén. Low és Marcus között  bizony megvan a kémia, imádtam minden egyes közös jelenetüket, ami a kis szikrák pattogásától a forró összeolvadásig jut el. Ebben a részben a szerelmi szál mellé kaptam mélyebb mondanivalót is, több olyan téma is felmerült, ami elgondolkodtatott. A megcsalás és válás, főleg ha a saját szüleiddel történik, ez mindig lesújtó érzés, a gyerekek szenvedik meg leginkább. Low élete tele van nehézségekkel, jól kell tanulnia az ösztöndíj miatt, dolgoznia kell a megélhetésért, sokszor alulértékeli magát, nem hiszi el, hogy őt nagyon is lehet szeretni.
A számomra legérdekesebb kapcsolat ebben a történetben az a Low és Cage közötti kapocs, ami sokkal több, mint egy barátság, de nincs benne semmi szexuális feszültség. Persze Cage hangoztatja, hogy egyszer majd Low lesz a felesége, de ezt a lány nem akarja. Leginkább egy szívmelengető igazi testvéri kapcsolatra gondoljatok. Nekem mindig felemelő olyan kapcsolatról olvasni, ahol ennyire törődnek egymással.

Összességében meglepett Abbi Glines ezzel a regénnyel, ami talán a legjobb az eddig olvasottak közül, remekül balanszírozott a romantika és a dráma között, megfűszerezve a regényt sok humorral. A váltott szemszög ugyancsak jót tett a történetnek, szeretek belelátni mindkét fél fejébe. Figyeljetek a barátokra is, hiszen ebben a sorozatban sorra kerülnek majd ők is. Összesen kilenc részen át követhetjük a sorsukat. Alig várom, hogy a kezemben tarthassam a szerző újabb könyvét, remélem a Sea Breeze harmadik részét hamar megkapjuk a kiadótól!  Mindenkinek ajánlom Abbi Glines könyveit akik tökéletes kikapcsolódásra vágynak, jó pasikkal, szerelemmel a központban.


BorítóVisszafogott.
 
Kedvenc karakter: Marcus, Low, Cage

Szárnyalás:  Cage-Low kapcsolata.

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: Tizenhatos karika!!

Értékelés:


Nyereményjáték:


A női főszereplő, Low életében fontos szerepet játszanak a zenekaros pólók. A te feladatod az lesz, hogy a bejegyzések végén elrejtett zenekaros pólókat felismerd. A dolgod egy kicsit megnehezítettük, mert az együttesek nevét letakartuk.
Ha ügyesen eltaláljátok, hogy melyik póló melyik zenekarhoz tartozik és beírjátok a Rafflecopter dobozba, akkor a turné végén esélyetek van megnyerni Abbli Glines Te vagy nekem a tűz című regényét. Játékra fel!
(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)
a Rafflecopter giveaway


A blogturné állomásai:
10.05. - Dreamworld
10.06. - Angelika blogja
10.07. - Zakkant olvas
10.08. - Deszy könyvajánlója
10.09. - CBooks
10.10. - Kelly & Lupi olvas
10.11. - Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók