KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. december 20., vasárnap

Jessica Sorensen: The Secret of Ella and Micha - Ella és Micha titka (A titok #1)


A több, mint harmincöt regényt jegyző Jessica Sorensen egyik legsikeresebb sorozata A titok kvartett, amelynek első részét, az Ella és Micha titkát immár magyarul is olvashatjuk a Könyvmolyképző Kiadónak hála.
Könyvmolyképző, 2015
264 oldal
Fordította: Komáromy Rudolf
Goodreads: 4,03
Besorolás: new adult, romantikus, realista

Ella fékezhetetlen, heves természetével tűnt ki, mindenki tudta róla, hogy ami a szívén, az a száján. De azután mindent maga mögött hagyott, egyetemre ment, és ott átváltozott valaki mássá, aki betartja a szabályokat, fegyelmezetten ügyel a rendre, és gondosan elrejti problémáit. Most azonban itt a nyári szünidő, és nem mehet máshová, mint haza. Márpedig fél, hogy otthon újból a felszínre bukkanhat mindaz, amit fáradságos munkával eltemetett, kivált, hogy Micha a szomszédban lakik.
Micha szexis, dörzsölt, magabiztos, és úgy olvas Ella lelkében, mint senki más. Mindent tud a lányról, még a legsötétebb titkait is. Ella tudja, hogy ha a fiú megpróbálja előcsalogatni régi énjét, nehezen bír ellenállni neki. Csak azt nem ismeri föl, hogy amikor távozott, magával vitte Micha szívének egy darabját. És a fiúnak most feltett szándéka, hogy újra megnyeri a lányt, akit elveszített.


Nehezen kezdtem neki ennek az értékelésnek, mert még mindig felemás érzések küzdenek bennem. Egyrészt el kell ismernem, hogy az írónő jól ír, minden benne van, aminek egy ilyen regényben benne kell lennie, ha csak ezt nézném, akkor túl sok hibát nem tudnék felfedezni benne. Másrészt viszont őszinte leszek, nem igazán kötött le a regény. Tudom, párszor már elmondtam, hogy kezdek belefáradni a sérült lelkű fiatalokról szóló new adult regényekbe, de még mindig próbálkozom, hátha felfedezek valami újat, valami különlegeset. Ennek a regénynek is elég jók az értékelései Goodreadsen, ráadásul az első könyvet, amit az írónőtől olvastam is nagyon szerettem, ezért megvolt minden esélye, hogy ezt is szeretni fogom, de ez itt és most nem nyerte el igazán a tetszésemet. De ez talán nem is a jó szó rá, mert ahogy írtam minden megvolt a regényben, amivel egy realista, romantikus new adult regényt meg kell írni, de nem adott semmi pluszt, amit annyira vártam.

Ella és Micha gyerekkoruk óta szomszédok és legjobb barátok voltak. Egy eléggé lerobbant környéken laknak, így egymás támaszai a családi problémákkal való küzdelemben is. Egy nap azonban történik valami, egy borzalmas tragédia, ami Ellát menekülésre készteti és mindent és mindenkit hátrahagyva szó nélkül elhagyja a várost. A menekülése egészen 8 hónapig tart, amikor is a nyári szünetben a barátnőjével hazalátogat és persze újra szembesül mindennel, amit megpróbált maga mögött hagyni, köztük egy még mindig nagyon szerelmes, de nagyon csalódott és válaszokat váró Michát is.

Ella karakterével nem tudtam igazán mit kezdeni. Kicsit zavaros volt nekem ez a menekülése körüli rejtély, ráadásul hatalmas váltás volt a történet elejében megismert csendes, visszahúzódó és a visszaemlékezésekben megismert vagány, nagyszájú, kicsit gót stílusú lány között. Ami persze érthető a tragédia miatt, az viszont kevésbé, hogy ha annyira és gyorsan kellett menekülnie, akkor miért tér vissza alig nyolc hónappal a távozása után úgy, mintha mi sem történt volna? Ráadásul szerencsétlen Micha, aki fülig szerelmes a lányba, a legjobb barátja volt, se tudja, hogy mi történik és a lány nem is akar neki magyarázatot adni, csak kerüli. Nem igazán tudta így megkedveltetni magát velem sajnos a főhősnő.

Micha viszont más tészta. Ő volt az a "szenvedő" fél a történetben, aki szegény nem tehetett semmiről, de mégis bűntudatot ébresztettek benne. Egy számomra imádnivaló, szexi ZENÉSZ srác, aki még mindig nem adta fel, hogy megtudja az igazságot és hogy visszaszerezze a lányt.
Kettőjük közös pillanatai azonban kellően izzottak a kémiától, nagyon szerettem a srác saját, belső monológjait és a vallomásait is!

"Többek között ezért szerettem belé; tüzessége, szenvedélyessége vonzott, és az a késztetése, hogy kiálljon a kiközösítettekért, még akkor is, ha emiatt maga is azzá vált. Soha semmilyen skatulyába nem fért bele, ő egyszerűen Ella maradt... "

A körülöttük lévő karakterek se kaptak annyi időt és szerepet, hogy jobban megismerhessük őket, így például Micha mostohaapja hiába játszott kulcsszerepet a történetben, nem igazán tudtam őt sajnálni, bármilyen is borzalmas helyzetben volt. Kivétel volt ebből Ella barátnője, Lila és Micha barátja, Ethan, akik között úgy látom, hogy elindult valami és gyorsan utána is néztem, a sorozat későbbi köteteiben kapnak saját részeket! Hurrá! Ennek viszont nagyon örülök, mert nagyon izgatja a fantáziámat, hogy mi történik velük:).
Micha és Ella közös jeleneteivel viszont tényleg nem volt semmi probléma. Imádtam, ahogy a fiú egyrészt óvatosan - hiszen félt, hogy Michát elriasztja újra, másrészt pedig picit mégis nyomulósan próbálta visszaszerezni a gyerekkori barátjának és már ennél jóval többnek tartott Michát.

"– Maradj itt, kicsim! – suttogja, mintha olvasna a gondolataimban. – Bízz bennem, jó? Ne fuss el! "

Persze nincs new adult történet egy kis dráma és forró jelenetek nélkül, így előbb izgulhatunk a szereplőinkért, majd pedig hűthetjük magunkat a zuhany alatt:).

Összességében a történet azonban nem volt rossz, csak nekem hiányzott belőle az a plusz, ami miatt letehetetlen lenne a regény. Abban viszont biztos vagyok, hogy Jessica Sorensen és a realista, romantikus new adult könyvek rajongói ezt a regényt is imádni fogják!


Borító: tökéletes. Pont így képzeltem el a szereplőket:)

Kedvenc karakter: Micha

Szárnyalás: Micha és Ella közös jelenetei

Mélyrepülés: a számomra túl sok klisé

Érzelmi mérce: van benne jó pár forró jelenet, a könyv new adult mivolta miatt

Értékelés:

A képre kattintva beleolvashattok a regénybe:

http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7049_ella_es_micha.pdf
Nyereményjáték:
Micha egy ajakékszert visel, ezért arra gondoltunk, hogy keressünk még piercingeket más könyvekben is.
A feladat egyszerű, hisz minden állomáson találtok egy idézetet a testékszert viselő szereplőről és nektek csak annak a könyvnek a címét kell beírnia Rafflecopter adott sorában, amelyikben ez a személy szerepel.

Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk. 

“Tüsi, szőkésfehér haj, feltűnő, mogyoróbarna szemek, és egy ajakpiercing, közepén egy kis mosolygós fejjel, amit mi csak Frednek neveztünk. Alex Mojourn. “ 

A blogturné további állomásai:
December 12 - Tekla könyvei
December 13 - Angelika blogja
December 14 - Deszy könyvajánlója
December 15 - Kristina blogja
December 16 - Insane Life
December 19 - MFKata gondolatai
December 20 - Kelly Lupi olvas
December 21 - Media Addict
December 22 - CBooks
December 23 - Dreamworld
December 24 - Zakkant olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók