KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. szeptember 19., hétfő

Amy Harmon: Arctalan szerelem - Making Faces


A Twister Media jóvoltából hazánkban is megjelent Amy Harmon: Arctalan szerelem című regénye. Ennek örömére a blogturné klub nyolc bloggere bemutatja nektek Fern és Ambrose szívszorító szépségű történetét gyászról, barátságról, szerelemről és hősiességről.
2016. szeptember 18-tól mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

http://ajanlat.twister.hu/konyv/arctalan-szerelem/Twister Media 2016.
368 oldal
Fordította: Marczali Ferenc
Goodreads:
Besorolás: NA, romantikus, realista
Megrendelhető a logo-ra kattintva

Ambrose ​​Young nagyon szép volt – olyan szép, mint a romantikus regények borítóin látható férfiak. Ezt Fern Taylor is tudta, hiszen tizenhárom éves kora óta falta ezeket a könyveket. És mivel Ambrose Young ennyire szép volt, Fernnek meg sem fordult a fejében, hogy valaha is övé lehet a férfi… egészen addig, amíg Ambrose Young már nem volt szép többé.
Az Arctalan szerelem egy kisváros története, ahonnan öt fiatalember indul el a háborúba, de közülük csak egy tér vissza. Az Arctalan szerelem a gyász története: a közös gyászé, az egyéni gyászé, a szépség, az élet és az önazonosság elvesztése fölötti gyászé.
Az Arctalan szerelem egy lány szerelmének a története, amit egy megtört fiú iránt érez, és egy sebesült harcosé, akit ez az érzés egy hétköznapi lányhoz fűz. Az Arctalan szerelem a vigasztaló barátság története, a rendkívüli hősiességé, és egy olyan, modern A szépség és a szörnyeteg-mese, amely megmutatja, hogy mindannyiunkban megtalálható egy kicsi a szépségből, és egy kicsi a szörnyetegből is.

Gondolkoztam, hogyan is kezdjek bele az értékelésbe, hiszen a fülszöveg elég sokat elárul, konkrétan a történetet nem is szándékozom boncolgatni. Most  leginkább az kívánkozik ki belőlem, hogy nekem mit jelentett ez a rengeteg érzelem, ami ebből a könyvből árad,  milyen jelentőséggel bírnak a saját szemszögemből és melyek azok a pontok, amikre hosszú távon emlékezni fogok.
Szeretek a dolgok mögé nézni és megérteni a szereplők döntéseit. Ambrose Young egy remek adottságokkal rendelkező fiatalember, aki válogathat a csajokban (bár nem igazán teszi, ettől még vonzóbb), óriási sikereket ér el  birkózásban, tárt karokkal várják a jobbnál jobb  egyetemek... Mégis a katonaságot választja, és ennek 2001.09.11 a fő oka. Jól emlékszem arra a napra, délután hazavittem a lányom a suliból és szokás szerint benyomtam háttérzajnak a tévét, ahol minden csatornán húzták a feliratokat az eseményekről, így a CNN-en kötöttünk ki, és gyakorlatilag elállt a szavunk a döbbenettől. Mit érezhettek akkor az amerikaiak? Egyáltalán nem csodálkozom Ambrose döntésén, hiszen minden egyes amerikai állampolgár személyes érintettségbe került a háborúval. Még a legkisebb városok, mint Hannah Lake  lakói sem maradhattak kívülállók, el kellett fogadniuk a fiaik döntését, mert nem egyedül Ambrose indult a kiképzésre, négy barátja is vele tartott, hogy aztán Irakban teljesítsenek szolgálatot. Sosem fogom elfelejteni ennek a történetnek ezt a tőrdöfését: haza már csak egyedül jött, testileg és lelkileg megtörten. Hogyan képes elviselni innentől a terhet, ami a lelkiismeretére hárul, gyakorlatilag ő beszélte rá a társait, és annyira kevés hiányzott már, hogy együtt jöjjenek haza. Hogyan lehet így visszatérni a kisvárosba, ahol mindenki ismeri, ahol el kell rejteni a sebesüléseit, ahol a bajtársak hozzátartozóinak szemébe kell néznie?
Lehet, hogy nem átlagos a nézetem, de nekem maga a szerelmi szál Ambrose és Fern között nem volt egyedülállóan különleges. Mégpedig azért, mert olvastam hasonló drámát Wilbur Smith: Égi sas című regényében, és az ennél is sokkolóbb volt, mély nyomot hagyott bennem. Viszont Amy Harmon írásmódja sokkal közelebb áll hozzám, természetesen az érzelmek is különösen jól átjöttek, izgultam a szerelmesekért és drukkoltam, hogy egymásra találjanak mindenféle szempontból.
DE. Nekem ebből a történetből mégis Bailey karaktere a legmaradandóbb, aki meg sincs említve a fülszövegben. Semmi köze ehhez a szerelmi szálhoz, nem kell tartani a háromszögesítéstől, hiszen Fern unokatestvéréről van szó. Bailey számomra egy kivételes karakter, és ő az, aki miatt ezt a regényt olvasnod kell. Izomdisztrófiás. Gyakorlatilag folyamatosan csökken az izomtömege, az ebben szenvedő gyerek 10 éves korára kerekes székbe kényszerül. Az én szememben Bailey egy hős, akire csak felnézni tudok, mert minden helyzetből megpróbálja a legjobbat kihozni, a lehető legélhetőbben élni az életét és emelt fővel viselni minden fájdalmat, fizikailag és lelkileg egyaránt. Mert ő tudja, régóta tisztában van a valósággal, nem lehet terelni és mellébeszélni, de csak azért is tervez, bakancslistát állít össze, és amikor a könyv vége felé érsz, akkor rájössz, hogy ő az igazi hőse a regénynek. Nem csak  Ambrose-nak nyitja fel a szemét, hanem üzen az olvasóknak is, én megértettem, és megfogadom a szavait.
A szerző megérdemli a dicséretet, csodálatosan ír, elsöprő érzelmekről épp olyan szenvedélyesen szól, mint amilyen pazar a humora, nagyszerűen balanszírozza az összhatást. Mégis egy hangyányi levonást kap tőlem, mert  nekem "túl sok" volt ez a regény. A lelkész apa és Fern  hitbéli magyarázatai nem voltak ugyan erőltetettek, de engem megakasztottak az olvasásban, és a számos egyéb cselekményszál mellé már nem hiányzott az istenes elmélkedés.
Összességében nagyon tetszett a történet, szerintem kihagyhatatlan olvasmány. 
P.S. a kiadónak: remek a fordítás és gyönyörű a magyar cím!

Borító: Eredeti, gyönyörű.
 
Kedvenc karakter: Bailey

Szárnyalás: Imádtam a szerkesztést, az időbeli ugrálások a kedvenceim és a fejezetcímek zseniálisak, a végére összeáll a kép.

Mélyrepülés:  Kizárólag a Bibliai utalásokat hagytam volna ki.

Érzelmi mérce: Az érzelmeket kiváltó könyvek a jó könyvek. Ez garantáltan, többszörösen is az.
Értékelés:

Blogturné Extra! Néhány külföldi borítót mutatok nektek, az első nagyon tetszik, ez is az eredetiek közé tartozik. A második? Az oké, hogy volt esős jelenet, de ezek a karakterek enyhén szólva nem állják meg a helyüket.


Nyereményjáték:

Mostani játékunk során a háború által szétszakított pároké lesz a főszerep.
Minden állomáson találtok egy labirintus játékot, mely alapján azt kell kitalálnotok, melyik út köti össze a párokat. Ha ez megvan, nincs más dolgotok, mint a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni a helyes betűjelet, illetve a másik sorba a páros mindkét tagjának nevét. Ám nem árt figyelni, végkifejlettől függetlenül, csak és kizárólag a háború miatt elszakított szerelmespárokat keressük (minden esetben azok képezik a helyes megoldás, akik a jó út két végén találhatóak).
Amennyiben az összes feladatot teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott regény egyik példányát.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

09/18 Letehetetlen
09/19 Kelly & Lupi olvas
09/20 CBooks
09/21 Deszy könyvajánlója
09/22 MFKata gondolatai
09/23 Kristina blogja
09/24 Dreamworld
09/25 Always Love a Wild Book

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók