KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. szeptember 26., hétfő

L.S. Hilton: Maestra

Az Athenaeum gondozásában jelenik meg L.S. Hilton erotikus thrillersorozatának első része, a Maestra. A Blogturné Klub három bloggerével tartva, megismerkedhettek Judith Rashleigh kalandjaival, olvashattok érdekességeket a trilógiáról és a szerzőről, s lehetőségetek van megnyerni a könyv egy példányát is.

Athenaeum Kiadó 2016.09.27
350 oldal
Fordította: Papolczy Péter
Goodreads: 2,84
Besorolás: Felnőtt, thriller, erotikus

„Egy gyilkosságot végignézni nagyobb megrázkódtatást okoz, mint elkövetni.”
Judith Rashleigh keményen dolgozik, hogy vigye valamire az életben. Nappal egy tekintélyes londoni aukciósházban húzza az igát, esténként, titkos sötét vágyait éli ki. Egy nap azonban mindenre elszánt szélhámosok keresztezik az útját. Karrierjének vége, élete veszélybe kerül, menekülnie kell. A fiatal nő azonban nem hagyja magát. Bármi áron visszaszerzi azt, amit elvettek tőle. Vagy talán többet is? Judith egyre gátlástalanabbul használ ki mindenkit. Eljut a Francia Riviérára, Genfbe, Rómába, megismeri Párizs éjszakai életét, és a valódi bűnt.
A Maestra egy ellenállhatatlan erotikus thriller, egy sötét trilógia első része. Judith felemelkedését, és ámokfutását követhetjük nyomon, miközben feltehetjük magunknak a kérdést: meddig mehetünk el?

Úgy alakult, hogy semmi komoly információm sem volt a könyvről, amikor igent mondtam az olvasásra, még a borítót sem láttam, sőt teljesen kimaradtam a regényt külföldön övező hype-ból, az általam követett bloggerek közül sem olvasta senki. Csak annyit tudtam, hogy nem YA.... Nem is lehetett volna nagyobb meglepetés annál, ami az olvasás kezdetén ért, jesszusom, most aztán jól beletenyereltem az erotikába. A szerző okosan egy szexjelenettel nyit, mert ugyebár ha valaki kezébe veszi a könyvet a boltban és beleolvas, nem árt, ha a beharangozottaknak megfelelő sorokat lát.
Azonban ez a történet nem kizárólag a szexről szól, a főszereplő életében ez a kikapcsolódás egyik formája, mivel nincsenek pasijai, időnként ellátogat felső kategóriás swinger jellegű klubokba, ahol hozzá hasonló alkalmi szexet kereső jól szituált emberek fordulnak meg. A történet folyamán még adódnak bőven szexjelenetek később is, nem a virágnyelves fajtából, erősen 18 éven felülieknek szólóan.

Judith egy erős személyiség, nagy tervekkel indul az életben, aminek mozgatórugója a saját társadalmi előrelépése. Szegény körökből származik, anyja alkoholista, és egyetlen kiugrási lehetősége a szorgalmas tanulásban rejlik, aminek az  iskola melletti kemény munka az ára. Kicsi kora óta rajong a művészetért, így ezt a szakmát választja, igazi szakértővé válik a festményeket illetően, és a sok tanulás a szakmai utakkal párosítva meghozza az eredményt, London egyik legnagyobb aukciós házában lesz asszisztens.  De nagyon jól tudja, hogy hiába van a kisujjában a tudás, a munkatársai lenézik a származása miatt, a művészeti körökben az számít igazán, aki gazdag és jó családból való. Főnökének nem tetszik az egyik szakmai lépése, szívfájdalom nélkül kirúgja, és innentől beindulnak az események. Szerencsétlen véletlenek sodorják bajba, majd szerencsés véletlenek segítik, miközben ő maga egyre jobban belebonyolódik a pénz utáni hajszába, úgy hozza a sors, hogy ahhoz, hogy álmai valóra váljanak, emberi életeken kell keresztültaposnia.
Ha valamit tanultam Miss Marple-től, az a következő: A gyilkosság szokássá válik...  Judith saját maga számára is meglepően jól viseli a többmilliós svájci bankszámla "árát", nincs lelkiismeret-furdalása, bármilyen mélyre süllyed emberileg. A karakter egyébként számomra elfogadhatatlan, semmilyen szinten sem tudtam vele azonosulni, mint ahogy másokkal sem. Távol áll tőlem ez a világ, és Judithnak voltak olyan gondolatai, ami kifejezetten sértő volt az olvasó szemszögéből, és miután nem milliomosok olvassák majd ezt a regényt, szerintem sok ponton kiveri a biztosítékot. Az ember nem is lehet boldog, ha nincs vagyona, és hogy néz már ki egy nő, ha nem designer cuccokat visel. Jó ég, Tescoban kell vásárolni? Mindjárt összedől a világ.. Őszintén szólva egyféle cipőmárkát ismerek fel, mégis élek még, viszont nem is lőttem le senkit azért, mert kellemetlen kérdéseket tett fel. Utólag úgy érzem, nem volt olyan oldala a regénynek, ahol ne lett volna egy-két márkanév, és ezt egyébként sem szeretem, pláne ebben a mennyiségben, de tényleg, központi szerepe volt az állandó vásárolgatásnak.
Volt egy regény az életemben, amit nagyon szerettem, Theodore Dreiser: Carrie drágám, amely szintén a felfelé kapaszkodásról szól, 100 évvel ezelőttről ugyan, de az én emlékeimben élénken él annak a hősnőnek a lelkiismerete, a vívódásai. Itt semmi ilyesmivel nem találkoztam, és ez Judith személyiségét jellemzi. A férfiak? Kegyetlenül szókimondó a főhősnőnk, ez igaz, de legalább reális képet kaptam az üzletfeleiről. Hétköznapi külsejű, emiatt valóságos, jól elképzelhető pasikról beszélhetünk, akik közül Renaud volt a legemlékezetesebb. Karakterek szempontjából tehát nem voltam túl elégedett, de azt el kell ismernem, hogy az egyébként művészettörténész szerző kedvet csinált néhány vonatkozó festmény megtekintéséhez, valamint több helyen is meglepett váratlan csavarokkal, amit nem igazán néztem ki a főhős karakteréből. Judith okos, előrelátó, jobban mondva számító,  néhány lépésével kivívta az elismerésemet, ugyanakkor ezzel a szenvtelenséggel nem értem, mit akart elérni a szerző. Én szabályosan sokkot kaptam nem is egy jelenetnél, addig Judithnak maximum megremegett a szempillája, na jó a keze.
Ami viszont nagyon tetszett, az a helyszínek kiváló ismerete, érezhető a szerző magabiztossága, mint aki valóban járt és élt ezeken a helyeken. Jó érzékkel ragadta meg a városok  hangulatát, kedvem lett azonnal pakolni például a római jeleneteknél. Sok remek ötletet ad a szerző, hogyan tudnám elkölteni a nemlétező millióimat csodálatos nyaralóhelyeken. Még az elején kifejezetten tetszett Judith munkájának leírása is, ahogy nyomozott az irattárakban a festményekkel kapcsolatban, a szerző érdekesnek, izgalmasnak mutatta be az aukciós házak titkait.  
Huh,  mindent átgondolva nagyon érdekes olvasmány volt, amit kizárólag erős idegzetű felnőtt olvasóknak ajánlanék, akik nem vetik meg a szex extrémebb formáit sem, legalábbis olvasva...


Borító: Kifejező

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: A képek utáni nyomozások.

Mélyrepülés: Az osztrigás eset.

Érzelmi mérce: Többszörösen kiakasztó, sokkoló történet, nem hétköznapi szexuális körítéssel.

Értékelés:



Nyereményjáték

A regényhez kapcsolódó nyereményjátékban klasszikus thrillerek után keresgélünk. Minden állomáson találtok egy-egy fülszövegrészletet. A feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik könyvről van szó, és a szerző nevét (!) beírjátok a Rafflecopter megfelelő sorába.
Figyelem! A sorsoláson csak azok vehetnek részt, akik minden állomáson helyesen válaszolnak. A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük, kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező eseten új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladvány:  .......hó által a világtól elzárt szálloda, melynek története hátborzongató rémségek sorozatából áll; egy ún. „második látással”, vagyis ragyogással megáldott-megvert túlérzékeny kisfiú, aki azt is megérzi, ami csak történni fog, s érzékenységével jelen idejű fenyegetésként éli át, ami a múltban már megesett; az alkoholizmusából éppen kigyógyult apa, akinek labilis idegrendszere fokozatosan tovább bomlik, mígnem a Szálloda (amelynek történetét meg akarja írni) szelleme teljesen hatalmába keríti......

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

09.20. - Szembetűnő
09.23. - Deszy könyvajánlója
09.26. - Kelly&Lupi olvas


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók