KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. október 16., vasárnap

Kody Keplinger: Lying Out Loud - A hazugságháló

Egy új történet a The Duff - A Pótkerék világából!  Ismerjétek meg Sonnyt, aki remekül hazudik, és ez látszólag megkönnyíti az életét, de végül csak a bajhoz vezethet...  Kody Keplinger új regénye Lying Out Loud - A hazugságháló  szívbemarkoló, szórakoztató, elgondolkodtató és még vicces is, ráadásul a The Duff szereplői is tiszteletüket teszik benne!  Tartsatok velünk a blogturnén, játszatok és nyerjétek meg a három nyereménykönyv egyikét!

Könyvmolyképző Kiadó 2016. október
312 oldal
Fordította: Szabó Krisztina
Goodreads: 3,64
Besorolás: YA, realista, romantikus

Sonny ​​Ardmore remekül hazudik.
Arról, hogy az apja börtönben van, hogy az anyja kirakta őt otthonról, és éjszakánként titokban a legjobb barátnőjénél alszik.
Talán Amy Rush az egyetlen, aki átlát Sonny hazugsághálóján, és mellette áll, bármi történjék is. Mindent megosztanak egymással: a titkaikat, a ruháikat… Sőt, még a Ryder Cross iránti utálatuk is közös.
Ryder az új fiú a Hamilton gimiben, és megtestesíti mindazt, amit Sonny és Amy ki nem állhat: a srác egy beképzelt, sznob stréber. Csakhogy Rydernek van egy gyenge pontja: Amy. Le sem tagadhatná, hogy belezúgott. Úgyhogy amikor Ryder e-mailben randira hívja Amyt, a két lány úgy érzi, kihagyhatatlan alkalom kínálkozik a számukra.
Úgy alakul, hogy Sonny egy egész éjszakát végigchatel Ryderrel, és őszinte borzalmára rádöbben, kezdi megkedvelni a fiút. Csakhogy van egy kis probléma: Ryder végig azt hitte, Amyvel beszélget. Úgyhogy Sonny bonyolult hadműveletet eszel ki, amivel rádöbbentheti Rydert, valójában mindig is őt akarta, nem Amyt. Képes lesz Sonny egészen az igazságig jutni a hazugságai segítségével, vagy végül Rydert és Amyt is elveszíti?
Kody Keplinger egy vicces és egyben szívszorító történettel tér vissza a The DUFF – A pótkerék világába: azokról a hazugságokról ír, amiknek bedőlünk, és azokról az igazságokról, amikre véletlenül sem számítanánk.

Nincs olyan ember a világon, aki még sosem hazudott. Vannak azonban fokozatok, nem mindegy, mikor, kinek és mit mondunk máshogy, mint ami a valóság. Ne húzd fel a szemöldököd, igenis te is hazudtál már! Vannak az egészen apró, kegyes hazugságok, amit gyermekkorban kap az ember a szüleitől, aztán jön az iskola és az otthon felejtett dolgok, az el nem készített leckék, a nem létező temetések miatti hiányzások. Nem kell tagadni, én megértem. Megértettem Sonny hazugságait is, mert tulajdonképpen így védekezett az őt körülvevő világ elől, így próbálta halogatni a nyilvánvalót, hogy egyszer  szembe kell néznie a valósággal.
Én nagyon szerettem a The Duff.ot, mondhatni, hogy a szívem csücske, és az, hogy a kiadó megjelentette azt a regényt, Kaszás Szilvi és néhány blogger (én is) hosszú és kitartó közreműködésének köszönhető, akik melegen ajánlották a történetet. Rögtön hozzáteszem, hogy ne a film alapján ítélj, hiszen kb olyan ez, mint 99%-ban az adaptációk, a töredékét sem adja vissza annak, amit a könyv olvasása. Tehát nálam a LOL (Lying Out Loud) már eleve előnnyel indult, és nem is kellett csalódnom. Sokan fogják azt mondani, hogy rengeteg a klisé (még a könyvben is előfordul, hogy Sonny klisésnek nevezi magát), de a történet igazi mondanivalóját kell figyelni. Mellesleg pár klisét nem is bánok egy tini könyvben. Én például imádom az új fiú a suliban elemet!
Nos tény, hogy Sonny eleve elhint pár hazugságot a családi hátterével kapcsolatban, és amikor barátnőjével meg akarják szívatni ezt a bizonyos új fiút, Rydert,  belekerül egy sajátos  hazugsághálóba. Egy véletlen félreértéssel indul, amit azonnal meg akar magyarázni, de nem sikerül, így az egyik legszörnyűbb hazugság kerekedik ki, a barátnője nevében beszél, chatel és smsezik. Aztán még arra is ráveszi a barátnőjét, hogy saját habitusát felülírva, bánjon rosszul a fiúval, hogy még jobban összezavarodjon és Amy-ből kiábrándulva Sonny kerüljön a fókuszába.
Csakhogy ez egyre kényelmetlenebb lesz mindenki számára, és Sonny képtelen leállni és bevallani az igazságot, nem is vezethet ez máshová, beüt a krach.
Tetszettek a karakterek, világosan bemutatta őket a szerző, főleg a két BFF barátnőre vonatkozik ez, megjelent a sülve-főve együttlét minden előnyös és árnyoldala is.  Örültem, hogy Ryder sem egy álompasi kinézetű figurában merül ki, nem volt hibátlan, és a végkifejletben különösen jól értékelte a szerző Sonny szemén keresztül. Sajnáltam azonban, hogy a lány anyjával nem találkoztam, nagyon is kíváncsi lettem volna a magyarázatokra. Kody egy fiatal szerző, jól ért a tini problémákhoz, de nem akar világmegváltó lenni, nem is arra van itt szükség. A rengeteg poén mellett azért meg lehet találni a megható pillanatokat is. (Nekem bizony könny is szökött a szemembe a vége felé.)
A romantikára a cukiság a jellemző, ez a kapcsolat tényleg nem egy szerelem első látásra. Imádom, amikor egy pár először szócsatákat vív egymással, amolyan macska-egér játékot játszanak, aztán ahogy megismerik egymást, rájönnek egymás értékeire.
Ó és a duff-os poén, persze, hogy találkozunk Wesley-vel és Biancával! Imádtam ezeket a sorokat, és nem is csak messziről beköszöntek, Wesley Amy bátyja, így vannak közös jelenetek, sőt a kedvenc jelenetem a könyvből Wesley és Sonny sétája a hegyekben.
Összességében én azoknak ajánlom a könyvet, akik a The Duff-ot is kedvelték, de egyáltalán nem folytatásként fogható fel, ez egy külön történet, a jellege az, ami hasonló.  Akik nem szeretik a tinidrámákat, azoknak huss, el a könyvtől!

Borító: Eredeti, bár Sonny szőke és göndör hajú.
 
Kedvenc karakter: Sonny

Szárnyalás: Wesley felbukkanása és tanácsai a nyerők.

Mélyrepülés:  Sonny anyja péklapát kategória.

Érzéki mérce: 14 éven felül ajánlanám, szex nincs, de néhány csók elcsattan.
Értékelés:


Játék:

A LOL-ban a The Duff szereplői is felbukkannak, éppen ezért az első könyvre emlékszünk vissza a játék során. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, a feladatotok, hogy rájöjjetek, kitől is hangzottak el a szavak, és beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Megéri ügyesnek lenni, hiszen 3 példányt sorsolunk ki köztetek. És mivel jó fejek vagyunk, annyit segítünk, hogy a moly.hu-ról gyűjtögettünk ;)
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladvány:

" – Tudod, apám mindig azt mondogatja, hogy ez a két legfélelmetesebb szó, amit egy nő kiejthet a száján. Szerinte soha semmi jó nem kezdődött még azzal, hogy „Beszélnünk kell.” Kezdek aggódni, Duffy."

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:
10.06. – Sorok Között
10.08. – Könyvvilág
10.10. – Dreamworld
10.12. – Deszy Könyvajánlója
10.14. – Letehetetlen
10.16. – Kelly & Lupi olvas


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók