KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. október 14., péntek

Jacob Grey: Az éjfél köve - Vadak #2

A Kolibri Kiadó jelenteti meg Jacob Grey Vadak sorozatának második részét Az éjfél köve címmel. Az ifjú olvasók nagyon várják már Kra és társai újabb kalandjait, ahogy a Blogturné Klub három bloggere is. A véleményeket ismét érdemes követni, a játékunk során három példány nyereménykönyv vár szerencsés gazdájára!

Kolibri Kiadó 2016.
Fordította: Magyari Andrea
Oldalszám: 312
Goodreads: 3,9
Besorolás: Middle grade, fantasy

Jacob Grey rejtélyes figura. Kevesen ismerik őt személyesen. Azt beszélik, az Egyesült Államok egyik nagyvárosában él, éjjelente pedig az utcákat rója, így találja ki sötét hangulatú, izgalmas történeteit.
Hála Krának, a Varjúvadnak, aki végső vereséget mért a Szövőemberre, a város megszabadult a gonosztól.
A béke azonban nem tart sokáig. Feltűnik a félelmetes Légyanya, aki viszályt és káoszt szabadít Blackstone-ra.
Kra és barátai Lydia, Morzsa és Magonc ismét szembeszállnak a rettegett árnyakkal. Sötét titkokra derül fény, és az igazak között is árulók ólálkodnak.

Nagyon tetszett már az első része is a sorozatnak, az értékelésemet itt találod! Végre megérkezett a folytatás, Kra újra szembeszáll a hatalomra törő ellenséggel, mert a gonosz sosem alszik, a várost új veszély fenyegeti.
Kra ugyan sokat megtudott magáról és a családjáról, valamint a Vadakról az elmúlt időszakban, mégis leghőbb vágya, hogy válaszokat kapjon a származására vonatkozó kérdéseire. Emlékeket keres, ez hajtja vissza a hajdani családi házhoz is, ami fájó eseményeket idéz, itt dobták ki az ablakon a saját szülei, hogy aztán a varjak elkapják és biztonságba helyezzék. Félve járja be újra az elhagyatott házat, de nem azt találja meg, amit keres, hanem egy fiatal lányt, aki  épp az ő régi szobájában csövezik.  Selina elszökött otthonról és mivel Kra pontosan tudja mit jelent éhezni és fázni, megbeszéli a lánnyal, hogy másnap megmutatja neki a környék kajalelőhelyeit. A házból kilépve újabb meglepetés éri, egy öregember egy fekete követ ad át neki, azzal, hogy ezt az édesanyja bízta rá évekkel ezelőtt, és senkinek sem beszélhet róla. A másnapi portya balul sül el, majdnem otthagyják a fogukat, Kra rájön, hogy az a kő veszélyes,  hiszen a vadak gonosz egyedei ölni is képesek érte. Miután Kra és barátai újabb összetűzésbe keverednek a rendőrséggel, a srác úgy dönt, kitálal, és a tiltás ellenére beszámol a kő létezéséről. Össze kell fogniuk, hogy kiszabadítsák a börtönből a társaikat és legyőzzék Légyanyját.
Brrrr. Legyek.. Ha valamit utálok, azok a bogarak,  az első rész pókjaitól is kivert a víz, most újra válogatott borzongásokban lehetett részem, nem is tudok undorítóbb főgonoszt elképzelni, mint egy zümmögő legyekből álló rajt, ami emberi formát ölt. Belepnek mindent, csípnek, halálosak. Érzed az undort? Ó és van egy jelenet a legyek lakmározásáról is.
Gratula a szerzőnek, mert valami félelmetesen jól megalkotta ezeket a negatív karaktereket, az egyébként is sötét hangulatú történetre ez még rá tud tenni egy lapáttal. A történet végig izgalmas, feszültséggel teli, újra és újra adódnak a fordulatok, amikor úgy érzed, hogy sínen vannak a főhősök, akkor jön egy újabb bonyodalom. Kra sokat bizonytalankodik az elején, de az ereje és a kitartása folyamatosan nő, egyre jobban tud összpontosítani. Érdekes volt az új karakter, Selina, róla nem lehet sokat elárulni spoilerek nélkül, viszont jókat mulattam Lydia hozzáállásán az új "barát" felé.
A cselekmény felépítése hasonló az első részhez, néhány új karakterrel kiegészülve, de úgy gondolom, a middle-grade korosztály ugyanúgy élvezni fogja, mint az első részt. A kötet kivitelezése príma, a keménykötés védőborítója gyönyörű. Öröm kézbe venni és csodálni!
Minden kiadónak hálás vagyok, akik ilyen minőségi kiadványt jelentetnek meg, kevés az olyan történet, amit kimondottan fiúknak is lehet ajánlani, ez viszont telitalálat. Az első résszel együtt remek ajándék lehet a 10-14 éves korosztály számára, olvassátok, jó szórakozás!

Borító:  Az idei legszebbek közé tartozik.
 
Kedvenc karakter: Kra, Rikacs

Szárnyalás: Az állatkavalkád a végén.

Mélyrepülés: A disznófej.

Érzelmi mérce: Vannak ijesztő jelenetek, 10 éves korhatárt ajánlok.

Értékelés:


Nyereményjáték:

A regényben számos állatfaj megjelenik, ehhez kapcsolódik a játékunk. Minden állomáson találsz kiemelt betűket, melyeket összerakva megkapod a vadak egy-egy csoportját, ezt kell beírni a rafflecopter megfelelő sorába. Sok szerencsét!
Megjegyzés: A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levélre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz!

a Rafflecopter giveaway
A turné állomásai
10.12 KönyvParfé
10.14 Kelly és Lupi olvas
10.16 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók