KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. október 19., szerda

Lucy Keating: Dreamology - Álomgyár



A Maxim Könyvkiadó jelenteti meg hamarosan Lucy Keating: Dreamology - Álomgyár című regényét, melyben Alice és Max álombéli és valóságos életét ismerhetjük meg egy vérbeli sulis-romantikus történetben. Kövesd végig az öt állomásos blogturnét, ha minden kérdése jó választ adsz, megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában.

Maxim Könyvkiadó, 2016
360 oldal
Fordította: Sóvágó Katalin
Goodreads: 3,77
Besorolás: YA, romantikus

Alice, mióta csak az eszét tudja, Maxről álmodik. Minden nap, elalvás után bejárják a világot, egzotikus helyekre utaznak, beszöknek a Louvre-be, vagy épp egy piramis tetején piknikeznek. És az ezernyi mesés kaland során egymásba szeretnek. De ez mind csak álom… Max ugyanis nem létezik. Legalábbis a lány ezt hiszi…

Alice édesapjával Bostonba költözik, és amikor belép új iskolájában az osztályba, Maxszel találja magát szemben. De a valóság más, mint Alice fantáziájában. A fiú kimért, és ráadásul van barátnője. És az ismerkedés korántsem olyan tökéletes, mint azt a lány remélte.

Amikor pedig kiderül, hogy Max álmai is régóta Alice-ről szólnak, a képzelet és a valóság egyre inkább kezd összemosódni. Úgy tűnik, véget kell vetniük a közös fantáziáknak, ezért mindent megtesznek, hogy kiderítsék a rejtélyes közös látomások okait.
De annak, aki álmában lesz szerelmes, elég-e valaha is a valóság?

Ki ne álmodott volna annyira jót, hogy legszívesebben az ébredést követően visszaaludt volna és ott folytatta volna, ahol abbamaradt az álom? Főleg, ha álmai férfija / nője is szerepelt benne? Őszinte leszek, én is álmodtam párszor annyira jót, hogy sokat megadtam volna azért, ha másnap este újra visszakerülhettem volna ugyanabba a sztoriba.

"Nem minden perc rossz abban, amikor az álmok összeolvadnak a valósággal"

A regény pedig pont egy ilyen történetet elevenít meg. Alice minden éjjel ugyanazzal a jóképű fiúval álmodik, különleges kalandokban vesznek részt, egy párt alkotnak és óriási az összhang köztük. A való életben már nem ennyire szerencsés, az édesanyja lelépett, egyedül hagyva őt az apjával és a kutyájukkal. Ráadásul elköltöznek egy másik városba, ahol új iskolába kerül, új közösségbe és ahol teljesen elölről kell kezdenie az életét. Legnagyobb megdöbbenésére az első napon az álmaiban látott fiúba botlik, de a fiú nem ismeri fel, ráadásul barátnője is van.
És innen kezdődik az őrület:). Alice nem hagyja annyiban a dolgot és megpróbál utánajárni, hogyan lehet az, hogy az álmai férfija a valóságban is létezik.

Az alaptörténet nagyon megfogott - már a fülszövegébe beleszerettem, sőt úgy volt, hogy eredetileg Kelly olvassa a könyvet, de végül elkönyörögtem tőle, amit egy percig se bántam meg. Egy könnyed, aranyos, romantikus ifjúsági regényt olvashattam, egy teljesen egyedi történettel.
Nagyon szerettem, ahogy Alice elmeséli az álmait, kicsit mind szürreális volt, de mégis könnyedén fogyasztható és teljesen bele tudtam magam is akár képzelni. Tetszett, hogy minden álma valamilyen szinten kapcsolódott az aznap történtekhez, ami eléggé valóssá tette az egészet.
A szereplőgárda pedig nagyon jóra sikerült. Alice-t nagyon kedveltem, vicces, jó humorú lány, de nem mentes a hibáktól. Elég rámenős, ha arról van szó, hogy valamit szeretne - nekem volt pár olyan pillanata, amikor azt mondtam, hogy "én ezt így biztosan nem mertem volna megtenni":).
Nagyon jó megoldásnak tartottam, hogy Alice mennyivel inkább az érzelmi oldaláról fogta meg ezt az egészet, mennyivel erőteljesebben reagált mindenre - ahogy egy lány tenné. Vele szemben pedig az álmai pasija mindent jóval realistábban fogott fel, kevésbé idegeskedett a történtek miatt - pontosan, ahogy egy férfi tenné. Aztán lehet, hogy ő is ugyanúgy izgult magában, de mivel csak Alice szemszögét olvashattuk, így ezt elég nehéz volt kideríteni:).
Természetesen itt sem mentesülünk a szerelmi háromszög alól, de Alice nagyon hamar jelzi, hogy melyik fiút is szeretné, így aki a szerelmi háromszögek miatt morogna, az ne tegye. A két fiú, Max - az álompasi és Oliver a valós barát közül nekem érdekes módon Oliver tetszett jobban. Azon túl tudtam lépni, hogy az Oliver névért odavagyok:), de az a fiú annyira élt, annyira humoros, mókás volt, hogy egyszerűen nem lehetett nem beleszeretni:). Imádtam, ahogy hol burkoltan, hol nyíltan udvarolt Alice-nek. Itt szeretném jelezni, hogy szívesen olvasnék róla is egy regényt, nagyon érdekel az ő története is, attól függetlenül, hogy valószínűleg nem lenne ennyire különleges, mint Max és Alice története.
Max viszont... édes volt, cuki, helyes, meg minden, amit csak akarnánk, de eleinte nekem nagyon sótlan volt. Az addig rendben van, hogy Alice két oldalanként beszámolt róla, hogy mennyire ő a TOP pasi, de ÉN nem éreztem ezt. Mintha az írónő az összes ötletét Oliver megalkotására fordította volna és Maxnál elfogyott a lendülete. Aztán a regény második felében szerencsére már láthattam is, hogy igen, megvan benne bőven az, amit Alice emleget, de addigra már beleszerettem Oliverbe, így Maxnak esélye nem volt behozni a lemaradását.
A történet pedig? Bár egyedi volt és nagyon tetszett, de mégis itt éreztem apróbb hiányosságokat. Példának okáért azt, hogy az írónő valószínűleg nem szeretett volna "magányos síró" emberkéket látni vagy csak simán minden szálat szeretett volna elvarrni, így a könyv végére gyorsan mindenkit mindenkivel összeboronált (neveket nem említek, azért annyira nem szeretnék spoilerezni:). Én értem, hogy boldog befejezést akart, de ezt egy picit azért túlzásnak tartottam. 
Szerettem volna esetleg többet is megtudni Alice szüleiről, mert úgy éreztem, hogy csak belekaptunk az ő történetükbe, hogy meglegyen a dráma, de magyarázatot végül nem kaptunk semmire.

Az apró hibáktól függetlenül, összességében azonban nagyon szerettem ezt a történetet, könnyed, kellemes, fiatalos, kellő mennyiségű humorral és sok-sok romantikával - ami miatt ezt a regényt főleg lányoknak ajánlanám.

Borító: Tetszik, jók a színei, kellően vidám, fiatalos - nekem nagyon tetszik:).

Kedvenc karakter: Oliver, Oliver és Oliver:) - na jó, Alice és Max is persze (és Jerry, a bulldog:)

Szárnyalás: az alapötlet

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: édesen romantikus

Értékelés:

A könyvet az alábbi linken meg is rendelheted! 

Blogturné extra - borítók
A fenti regény külföldön más-más borítóval jelent meg, ebből szeretnék nektek hármat mutatni - plusz egy nagyon látványos animált borítót is.

Az angol borító, ez a leggyakoribb, nagyon sok kiadó ezt vette át:


Ez az olasz borító:-

És a német, amelyik nekem a legjobban tetszik:


És végül az angol nyelvű borító animált változat:

Nyereményjáték:
Mivel is foglalkozhatna jelenlegi játékunk, mint az álmokkal? Olyan filmekből emeltünk ki jellemző képeket, amelyekben fontos szerepet játszanak az álmok. Ismerjétek fel a filmeket és a címüket írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába! 

A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!


A blogturné további állomásai:
Október 15 - Deszy könyvajánlója
Október 17 - Szembetűnő
Október 19 - Kelly & Lupi olvas
Október 21 - Sorok között
Október 23 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók