KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. június 8., csütörtök

Anna Banks: Nemezis - A szeretett ellenség

A Maxim Kiadó jóvoltából megjelenik Anna Banks legújabb sorozatának nyitó kötete, a Nemezis. A szirének után ez a sorozat egy különleges fantasy világba visz, ahol Sepora hercegnő és ellensége Tarik király között folyik a küzdelem.
Tartsatok velünk a hat állomásos blogturnéra, ahol számos érdekesség mellett tiétek lehet a könyv egyik példánya!

Maxim Könyvkiadó 2017. június - Dream válogatás
352  oldal
Fordította: Stier Ágnes
Goodreads: 3,86
Besorolás: YA, high-fantasy, romantikus

Serubeli Sepora hercegnő az utolsó Kovács az öt királyságban. A spektórium, amit alkot, mindenkinek energiát ad, de apja most módot lelt rá, hogy fegyverré tegye, és mivel feltett szándéka, hogy háborúba kezd, a lánynak menekülnie kell előle. Az ellenséges vonalakon át Theoria királyságába menekül, de terve, hogy rejtőzködik, kudarcba fullad, amikor elfogják és az ifjú király szolgálatába kerül.
Tarik csak most vette át Theoria irányítását. és szembe kell néznie az országában dúló pestissel, ami polgárait tizedeli. Egy akadékoskodó szolgára van legkevésbé szüksége, aki a figyelmét szeretné felhívni magára. De Sepora hercegnőt nem lehet levegőnek nézni. Amikor ők ketten végre szemtől-szembe találkoznak, valószínűtlen kapocs alakul ki köztük, ami úgy bonyolítja meg az életüket, ahogy azt egyikük sem képzelte volna.
Sepora képessége megmentheti Tarik királyságát a csendes pestistől. De megbízhat nemezise iránt érzett erősödő érzéseiben, vagy minden áron rejtse el, mire képes?

Anna Banks szirénes sorozata eléggé kellemes emlékeket idéz bennem, így nem volt kétséges, hogy szeretném olvasni az új sorozatát is, amely egy teljesen más műfaj, igazi high fantasy.
Első gondolatom a könyvvel kapcsolatosan a borító, amiért annyit izgultam, hogy ez maradjon. Egyszerűen imádom, óriási ötlet, igazán művészien kidolgozva. Aki olvassa a történetet, megérti majd, hogy miért ilyen.
A történet két szálon fut, és viszonylag ritka módon íródott, ugyanis Sepora hercegnő szála E/1-ben mesél, ezzel közel engedi magához az olvasót, ugyanakkor a a lány úti céljául választott Theoria királyság fáraója, a 18 éves Tarik szemszöge E/3 jelen időben zajlik, ami megmondom őszintén, nem a kedvencem.
Sepora egy ritka tehetséggel megáldott 17 éves lány, aki menekülni kényszerül apja zsarnoksága elől, mert spektórium előállító képességét fegyverként kívánja használni, amit  a lány elutasít. Nem bírja elviselni, hogy az emberek egymás ellen háborúzzanak, nem kíván asszisztálni  apja erőszakos hódításainak. Őt eléggé elzárva nevelték, gyakorlatilag nem állt másból az élete, mint a ritka fémet kellett előállítania, ami a tenyere pórusaiból árad ki. Ez a különleges energiával teli ásvány valóságos kincs, úgy tudják, ő az utolsó "kovács", aki képes előállítani. Megszökik, hosszú vándorlás után azonban a végcél előtt elfogják és eladják a fáraó háremébe.
Theoria trónját Tarik veszi át apjától, aki egy titokzatos betegségben halt meg, és sajnos egyre többen kapják el ezt a kórt legyen az gazdag vagy szegény alattvaló. A Gyógyítók dolgoznak a csendes pestis ellenszerén, leginkább a spektórium bizonyul hatásosnak, viszont a készlet rohamosan fogy, és a serubeli forrás (Sepora) sem termel többet, mivel már nem tudják kizsákmányolni. Tarik vállát nyomja az uralkodás, amit frissen vett át, esze ágában sincs a hárembe látogatni, így Sepora merész lépésre kényszerül, megszökik a háremből, így végül Tarik színe elé kerül. Itt fut össze a két szál, Sepora talpraesettségével és merész ötleteivel előrelendíti a királyság helyzetét. Tarikot egyre jobban lenyűgözi a lány, de tudja, hogy titkokat rejt, és ez éket ver közéjük.
A könyv feléig elég vegyesek voltak az érzelmeim. Megismertem egy vadi új világfelépítést, ami nagyon tetszett, bár a szokásos elemekre épül. Theoria, mint fáraóval rendelkező királyság igen jó ötletnek bizonyult, ez extra pontot ér. Imádtam a leírásokat, a testfestésüket, a szellős öltözködésüket, szóval a képzeletemben egyiptomi hangulat uralkodott. Viszont untam a rengeteg információt az öt királyságról, ami fura nevekkel volt teleszórva. Különös, máshol nem látott lények is helyet kaptak, és bár lettek volna inkább szokásos lények, mert így kicsit sok volt nekem, hogy hasonlít is valamihez de mégis más. A neveikről jobb ha nem mondok semmit.
Amikor viszont találkozott a két főszereplő, onnan csakis felfelé ugrott a tetszési indexem. Egyszerűen imádtam kettejük kapcsolatát, csodásan lassan épülő románc ez, cuki édes pillanatokkal, amitől olvadoztam. Mindkettejük helyzete nagyon nehéz, Sepora állandóan belső harcot vív magával, hogy feltárja-e a képességét Tarik előtt, kétségek gyötrik, és nagyon nehéz olyan emberrel küzdenie, aki felismeri a szavak igazságtartalmát. Tariknak meg ott a frissen megörökölt uralkodói szék, törődnie kell a népével, közeleg a háborús veszély, és neki kötelessége előtérbe helyezni az országa érdekeit. 
Egyik kedvenc műfajom a high fantasy, és mostanában remek megjelenéseket kapunk ebben a zsánerben. Itt mindenképp erősségnek számít a sok jó leírás, remekül el tudtam képzelni minden részletet, ahogy a világfelépítést is csak dicsérni tudom.  A két főszereplőn kívül természetesen számos karakterrel találkozunk, jelentősebb szerepet Tarik 15 éves katonáskodó öccse kap, rajta jókat mulattam. Megemlítendő még Tarik tanácsadója, aki nagyszerűen töltötte be a Sepora-t  nem kedvelők táborának vezérszurkolói szerepét.
Kétségtelen, hogy pont a szerelmi szál erősödése  lesz a megosztó pont a történetben, mert ez kedvez a romantikusabb lelkű olvasóknak, a fantasy rajongókat meg idegesíti. Bízom benne, hogy van egy széles réteg a kettő között, akiknek rendkívül jó szórakozást ad a történet, mint ahogy nekem is. 

Borító: Legjobb választás!
 
Kedvenc karakter: Tarik

Szárnyalás: Sepora és Tarik repülésélménye.

Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce: YA keretein belül maradó édes szerelmi szál.

Értékelés:




Nyereményjáték:

A Nemesisben fontos szerepet játszanak a fémek, melyek aztán megolvadnak.
Minden blogon találtok majd egy-egy fémet, melynek az olvadáspontját kell megmondanotok. Segítségül megadjuk a vegyjelüket is. A helyesen válaszolók között három példány kerül kisorsolásra. Ne feledjétek egy számra vagyunk kíváncsiak! Játékra fel!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

06.03. Könyvvilág
06.07. Kelly&Lupi olvas
06.09. CBooks
06.11. Deszy könyvajánlója
06.13. Dreamworld
06.14. MFKata gondolatai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók