KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. június 24., szombat

Emer Stamp: Malac ​(elhihetetlenül) nagyontitkos naplója

A Manó Könyvek gondozásában jelent meg Emer Stamp: Malac ​(elhihetetlenül) nagyontitkos naplója. Az ifjú olvasók kedvence lesz a kalandvágyó Malac története, melyhez Lakatos István remek fordítása is hozzájárul. A Blogturné Klub hat bloggere tesztelte a történetet nagy vigyorgások közepette. A véleményeket ismét érdemes követni, a rendkívül könnyű játékunk során egy szerencsés olvasó megnyerheti a könyvet.

Manó Könyvek 2017. 
192 oldal
Fordította: Lakatos István
Goodreads: 3,9
Besorolás: gyermekkönyv

Szia.
Én vagyok a Malac. Ez az Én Naplóm.
Ez az Én Naplóm nagyon szupertitkos, de a Kacsa azt mondta, hogy muszáj elolvasnod, hátha tudsz nekünk segíteni. Mert egy kicsit bajban vagyunk. Igaziból nem is, mert egy ÓRIÁSI bajban.
Remélem, hogy elhiszed majd, amit olvasol, mert a Kacsa szerint Teljesen Elhihetetlen. Pedig nem. Ez az Én Életem.
Lakatos István barom(f)ijó fordításában.

Az nem újdonság, hogy szeretem a middle grade könyveket, melyek a kb.10-14 éves korosztálynak szólnak, időnként itt a blogon is felbukkan ez a zsáner. A Malac napló azonban ennél is kisebbeknek szól, szerintem az 5-9 éveseket hozza lázba és ezt le is teszteltem.
Már a keményborító is felkelti a figyelmet, a kis olvasó azonnal szimpatizálhat a Malac figurájával, ott virít a képén a vigyor, ami mutatja, mennyire büszke magára, hogy saját naplója van.
Tesztelő gyerek: Ez tényleg kosz a borítón? Te koszos könyvet hoztál???? Hihihi..
Az első mondat: Ne olvasd el! (főleg, ha gonosz vagy)
Olvasgattam a szerzőről és kiderült, pontosan egy olyan farmon nőtt fel, amilyen a történet helyszínéül is szolgál, első kézből vett tapasztalatokkal rendelkezik a hölgy. Egy farm udvarán kezdődik Malac naplója, teljesen átlagos vidéki élettel, megtalálható itt a Csirke óltól kezdve a Tehén Pajtán át  minden állat a neki megfelelő helyen éldegél. Malac rendkívül boldogan él itt, hiszen a Gazda rendszeresen hozza neki vödörszámra a finom moslékot, és folyamatosan dicséri. Sőt, gyakran meg is vakirgálja a füle tövét!  Ennél a vakirgálás szónál meg kell állnom egy pillanatra. Imádom a szót, átvettem és használom! Olyan kedves, kifejező szócska, nem csoda, hogy Malac is szereti!
Az evésen kívül más is érdekli a Malacot, a legjobb barátjával szívesen diskurál, a Kacsával tölti a legtöbb idejét. Valamint a Tehén még a kedvence, akiért aggódik is, mert képzeljétek, a Gonosz Csirkék gyakran "megtisztelik" a heverésző Tehénkét. Továbbá azért is gonoszok a csirkék, mert beleesznek más kajájába és még meg is csipkedik a reklamálót. Nagggyon gonoszok. Viszont okosak is, hiszen igazi űrjárgányt építenek egy kiselejtezett traktorból, egy egy Trakétáról beszélhetünk!
Sajnos eljön a pillanat, amikor Malacot ráébred, hogy nem szeretetből tömik a Gazdáék. Ez súlyos trauma egy ilyen együgyű, de vidám malackának.
Tesztelő gyerek: Ó jaj, elértem oda, amikor kiderül az igazság a Gazdákról!
Innen kezdődik Malac Nagy Utazása, amit feltétlenül el kell olvasnotok, hogyan jut el a világűrbe, majd onnan idegen lények közé, és még ki tudja hova.
Tesztelő gyerek: Tényleg gonoszak a csirkék???? Én: Na jó, akkor mutatok valamit a valóságból, a csirkék tényleg gonoszak!!

Sajnálom azokat a szülőket, akik a kaki, puki és hasonló szavak hallatán azt gondolják, hogy ezt akkor ne adjuk a gyerek kezébe. Bocs, de ezt fogja szajkózni az oviban és kisiskolás korban is. Ez a téma, ami szórakoztatja őket, amiből viccet csinálhatnak, amivel bosszanthatják a felnőtteket. (később átveszi a helyét a szex és annak körítése)
Ez a Malac viszont totál természetesen használja ezt a fegyverét, hiszen pontosan tisztában van vele, hogy milyen hatást ér el, ha jól odarottyant a csirkeól bejáratához. Azt is tudja, hogy tökéletesen megközelíthetetlen lesz, ha kakiba hempereg és hagyja, hogy rászáradjon, mint egy páncél. A kis olvasók ezeken  a jeleneteken visítva kacagnak, és én ezt nem venném el tőlük, holmi intelligens Bogyó és Babóca és társai kedvéért.
Tesztelő gyerek: Muhaha, a Malac kakija hajtja a Trakétát!
A szöveg egyébként könnyen olvasható, a Malac mesél végig, és rengeteg képet, feliratot találnak a gyerekek az oldalakon. A fordítás fenomenális, garancia erre Lakatos István neve.
Lentebb a Blogturné Extrában feltétlenül kattintsatok a szerző weboldalára!
A könyvecskét olvasó gyerekek remekül fognak szórakozni a történeten, hiszen az első oldaltól megkedvelik Malacot és együtt fognak izgulni vele a kalandok során. A szülők pedig megnyugodhatnak, a végtermék emlegetésén kívül sokkal inkább szól a történet a barátságról egy kis kalandozással. Remekül szórakoztató kikapcsolódás a szünetre!

Borító: Eredeti, cukker
 
Kedvenc karakter: Minden állat!

Szárnyalás: A potyautas!

Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce:  Lehet, hogy néhány gyereket lesokkol a tény, hogy néha esznek malacot, szóval a vegetáriánus étrend bevezetésének veszélye fennáll!!!

Értékelés:


Blogturné Extra
A képre kattintva eljutsz a könyvecske weboldalára, ahol sok érdekességet tudhatsz meg a szerzőről, de találsz többek között színezőket és rajzolási fortélyokat is!

https://www.diaryofpig.com/


Nyereményjáték:

A történet hőse egy malac, így adott a játékunk témája is, híres malac hősöket keresünk a megadott képek alapján. Minden állomáson írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába az ismert malacos hősöket. Sok szerencsét!
Figyelem! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levélre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz!

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai
06.24 Kelly és Lupi olvas
06.26 Sorok között
06.28 KönyvParfé
06.30 Deszy könyvajánlója
07.02 CBooks
07.04 Olvasónapló

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók