KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. június 22., csütörtök

Elle Kennedy: The Mistake - A baklövés - Off-Campus #2


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából megjelent Elle Kennedy nagysikerű The Deal - Az üzlet című könyvének folytatása, The Mistake - A baklövés címmel. Előző kötetben megismerhettük Logant, aki legjobb barátja párjába zúgott bele és pont ezért sokan vártuk az ő történetét. Vajon van remény Logan számára, avagy Grace hozhatja el neki az igaz szerelmet? 
Kövessétek a turné állomásokat és ismerjétek meg jobban a könyvet! A játékunk során esélyed lesz megnyerni a három nyereménykönyv egyikét!

Könyvmolyképző Kiadó 2017. június 08.
352 oldal
Fordította: Barthó Eszter
Goodreads: 4,15
Besorolás: New Adult, romantikus, realista

A ​srác nem csak a pályán szeret játszani…
De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát…

A srác nem csak a pályán szeret játszani…
Az egyetemista John Logan bármelyik lányt megkaphatja. A hokicsapat sztárjaként az élete csupa buli és csajozás, ám lefegyverző mosolya és laza stílusa valójában csak álca, amivel a diploma után rá váró évek miatti keserűségét leplezi. Szexi kalandja az elsőéves Grace Iversszel egy időre feledteti vele a gondokat, de egy meggondolatlan lépés miatt elveszíti a lányt, és utána kemény erőfeszítéseket kell tennie, hogy bebizonyítsa, megérdemel egy második esélyt.
De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát…
A rosszul sikerült első év után Grace immár idősebben és érettebben tér vissza a Briar Egyetemre. Úgy érzi, végre sikerült elfelejtenie a nagyképű hokist, akinek majdnem odaadta a szüzességét. Már nem az a szende, csendes kislány, akit Logan annak idején megismert. Ha a srác azt hiszi, hogy ő is engedelmesen hanyatt vágódik neki, mint a többi csaj, hát nagyon téved. Ha vissza akarja kapni, küzdjön meg érte! Ezúttal Grace veszi kezébe az irányítást… és nem lesz szívbajos.
Az egyik legnépszerűbb New Adult-sorozat újabb szenvedélytől izzó része. Vesd bele magad!

Már a The Deal értékelésében is írtam, mennyire várom a második részt, mégpedig Logan miatt, aki gyengéd érzelmeket táplált Hannah iránt, nagyon kíváncsi voltam, mi sül ki ebből a helyzetből. Nem szép dolog, sőt tabunak számít a barátunk barátnőjébe beleszeretni, nem véletlenül érezte magát Logan kegyetlenül rosszul. És ez csak az egyik oldala a bajainak, a családi helyzete sajnos egyre kilátástalanabbá válik. Apja az alkohol rabja, így a családi vállalkozásban vezetett szerelőműhelyben a bátyjával együtt keményen kell dolgozniuk, hogy fizetni tudják a számlákat. Jeff egy időre a barátnőjével Európában akar utazgatni, miután Logan lediplomázott, tehát előre be van határolva a jövője, a srác nem álmodozhat szabadon hokis karrierről. Ebben a nem túl rózsás helyzetben találkozik Grace-el, a zavarában őrülten csacsogó, szép, okos, kedves és jólelkű, elsőéves és szűz lánnyal. Logan épp menekül egy buliba otthonról, mert nem bírja elviselni a Garrett-Hannah páros boldogság-kisugárzását, de nem tudja a pontos szobaszámot, ezért Grace ajtaján kopog, aki épp filmet néz. Ne vessünk követ Grace-re, amiért egy szinte ismeretlen, de állati szexi, magas, széles vállú, macsót az ágyába enged filmet nézni, aztán meg miegymás? Mi is azt tettük volna a helyében? Nekem ez inkább hidegzuhany volt, mintsem jó pont, rögtön az elején. Meg is ijedtem, hogy talán  nem fogja elérni az első rész színvonalát sem ez a történet? Mert ez inkább volt WTF pillanat, mintsem a romantikus szál kiindulópontja.
Szerencsére átfordult a történet remekelésbe attól a ponttól, hogy Logan elutasítja Grace-t, mert júl jó hozzá blabla, meg neki nincs jövője blabla, de a lánynak csak az jön le, hogy nem kell a nagyképű hokisnak. Amint eltelik pár hónap és Logan újra teperni kezd nála, onnan nem tudtam letenni. Határozott változáson megy át a két főszereplő, Grace már nem olyan naiv, jobban kezeli a problémákat, céltudatos. Logan pedig Hannah ráhatásával végül is rájön, hogy mi az, amire igazából vágyik és az nem Hannah. Ettől a megvilágosodástól feloszlik a köd a szeme elől és átértékeli a dolgait. Az írónő briliáns érzékkel írja a fiú szemszöget, pontosan azokat gondolja és mondja ki Logan, ahogy azt a valóságban is tenné. Imádtam amikor gyötrődik, teljesíteni akarja a feltételeket és ki van téve a többiek húzásainak. Amit még ennél is jobban tud a szerző, az a  romantikus/erotikus jelenetek írása, ami aztán nem megy mindenkinek. Elle azonban izzasztóan ír, de mégsem grafikus pontossággal, ami azért már zavaró lenne. Igazán meglepő dolgok is sorra kerültek, és tetszett az egészben az, hogy volt egy íve a dolognak, kis dolgokkal kezdték és így volt mit fokozni.
De ne csak a 18+ dolgokról beszéljek, volt itt azért más is, hiszen a new adult könyvek kötelező eleme a szereplők különböző problémái. Logannél az apja alkoholizmusa, ami elég hihetetlen módon zárult, de hát vannak csodák elvileg, Grace-nél meg a BFF probléma került terítékre. A legjobb barátnő olyan szemét módon okozott csalódást, hogy azt megbocsátani nem lehet, én legalábbis nem tudnám. Ezek elvi kérdések.
Imádtam a filmes utalásokat! Gracie kedvencei az akciófilmek, pont a Die Hard 2-t nézi, amikor Logan először bekopog hozzá. A könyvben említett filmek tényleg olyanok, amit az ember akár tucatszor is megnéz, komolyan örültem, hogy nem a romantikus filmeket szereti.
Ami már az első résznél is felteszi az i-re a pontot az írásmódban, az a kitűnő humorérzék. Bármilyen komoly is egy-egy rész, azért a történet nagyobbik része tele van vicces helyzetekkel, párbeszédekkel, amin kitűnően szórakozhat az olvasó. A hokis társaság karakterei egytől egyig a szívemhez nőttek, és nagyon várom a harmadik részt, bízom benne, hogy Dean története feltornázza magát a legmagasabb pontszámig. Jó lenne karácsonyra megkapni a folytatást!

Borító: Eredeti, imádnivaló!
 
Kedvenc karakter: Logan

Szárnyalás: Az akciófilmek.

Mélyrepülés:  Ez a Ramóna dolog kiakasztott.

Érzéki mérce: A new adult könyvekhez mérten is izzasztó erotikát tartalmaz.

Értékelés:




Nyereményjáték
Ha velünk játszottál első résznél, emlékezhetsz, hogy jelenlegi jégkorongosokról kérdeztünk titeket, most is a jégkorong világában maradunk. Minden állomáson jéghokis kérdéseket találtok,ezekre a Rafflecopter megfelelő mezőiben kell helyesen válaszolnotok.  Játékra fel!
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Kérdés: Mikor alakult a Nemzetközi Jégkorongszövetség?

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

06.17 Insane Life
06.18 Angelika blogja
06.19 Sorok között
06.20 Deszy könyvajánlója
06.21 Könyvvilág
06.22 Kelly & Lupi olvas
06.23 Kristina blogja
06.24 CBooks
06.25 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók