KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. október 15., hétfő

Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra



Ha október, akkor új karácsonyi történet Debbie Macomber tollából, a General Press Kiadó jóvoltából. Idén sem marad el a karácsonyi romantika, és ebből a hangulatból immár három éve a Blogturné Klub sem maradhat ki! Ismerkedjetek meg Macomber legújabb karácsonyi történetével egy három állomásos blogturné keretében, s ha részt vesztek a nyereményjátékon, a karácsonyfa alá tehetitek a szerző legfrissebb könyvét!

General Press, 2018
212 oldal
Fordította: Ligeti Lujza
Goodreads: 3,89
Besorolás: romantikus, realista


Merry Knight igen elfoglalt. Gondoskodik a családjáról, sütit süt, dekorál az ünnepekre, és mindeközben reméli, hogy nem kerül az állandóan feszült és a szabályokhoz mindenáron ragaszkodó főnöke útjába a munkahelyén. Saját magára sincs ideje, egy kapcsolat pedig már végképp nem fér bele az életébe. Az anyja és az öccse azonban megelégeli ezt a helyzetet, és a tudtán kívül - születésnapi ajándékként - regisztrálják egy társkereső oldalra, a fotója nélkül. A lány eleinte ellenérzésekkel fogadja ezt a beavatkozást, aztán vonakodva mégis úgy dönt, tesz egy próbát.
Merry kicsivel később már egy elbűvölő idegennel csetel, és nemsokára a beszélgetéseik jelentik számára a nap fénypontját. Ám amikor szemtől szembe találkoznak, kiderül, hogy a férfi egyáltalán nem az, akire számított - és akire vágyik. Merrynek azonban rá kell jönnie, hogy a szív néha azt is látja, amire a szem nem képes. 
Debbie Macomber legújabb karácsonyi történetében a nem várt szerelem csak egy kattintásra van.

És itt az ősz vége, lassan kezdhetünk ráhangolódni a karácsonyra. Számomra ez (a Halloween után) az év legjobban várt eseménye. Imádok díszíteni, sütit sütni, ajándékokat vásárolni, csomagolni, karácsonyi zenét hallgatni és csak úgy a szeretteimmel lenni. 
A blogunk se tud ennek ellenállni, hiszen három éve már szinte hagyomány, hogy egy Debbie Macomber karácsonyi történetet olvas el és értékel így az ősz végén, a tél elején. 

Én teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy ezek a történetek néhol csöpögősen romantikusak, így csak ilyentájt tudom befogadni őket, de ilyenkor szó szerint vágyom rájuk, ezzel indul a karácsonyi időszakom:).

Az újabb történet ismét egy tündéri, romantikus karácsonyi mese - hiszen az ilyen történetek szinte mesébe illőek. 

Merry egy fiatal vonzó nő, aki még a családjával él, az édesanyja szklerózis multiplexben szenved, az öccse Down-szindrómás. Az édesapját alig látja, hiszen orvoslátogatóként járja az országot. Így szinte elmondhatjuk, hogy ő az, aki a legjobban segíti a családját. Kénytelen dolgozni, hogy az egyetem utolsó évét ki tudja fizetni. Magánéletre viszont alig marad ideje, így az édesanyja és a testvére karácsonyi ajándékként regisztrálja a lányt egy társkereső oldalra. 

A céget, ahol Merry dolgozik, egy, a mai ideálnak teljes mértékben megfelelő fiatalember vezeti. Ambiciózus, az empátia, mint olyan, szinte teljes mértékben hiányzik belőle, a siker érdekében nem ismer sem embert, se istent. A legjobb barátja azonban egy társkereső oldalon találja meg élete párját - és ez a társkereső oldal... na kitaláljátok? Igen, ugyanaz, ahová Merryt is regisztrálta a családja - így Jayson, a cég tulajdonosa kíváncsiságból felnéz az oldalra, ahol a sok magát eladni próbáló nő között egy érdekességre bukkan...

Engem maga a történet picit a Szerelem hálójában című filmre emlékeztetett, az a film pedig a maga összes romantikájával és meseszerűségével a mai napig hatalmas szerelem. Debbie regénye is teljes mértékben kiszámítható, sok csavart nem tartalmaz. De mégis, az írónő olyan szeretetteljes környezetet teremt, olyan melegséggel tölti meg a történeteit, olyan szereplőkkel népesíti be a regényeit, hogy bár tudom, hogy nem hibátlan a könyv, de mégis szinte egy ültő helyemben végigolvastam és minden sorát élveztem. 
Szívesen sütöttem volna karácsonyi süteményt Merryvel és imádtam hazamenni vele, ahol mindig meleg családi légkör fogadta. Még az sem tudott eltántorítani, hogy néhol láttam, hogy az írónő szinte heroikus hősnővé avanzsálta Merryt, aki nem törődve saját magával, csak a családját helyezte előtérbe. Ha meg nem a családját, akkor pedig a kollégáit.
Jayson pedig eleinte rettentő unszimpatikus volt és rettegtem, nehogy ő legyen az, akivel majd Merry összetalálkozik a neten, de az írónő nem kegyelmezett meg és ő lett a befutó. Szerencsére szép lassan megismerhettük, megtudhattuk a viselkedésének a hátterét is, így akármennyire is nem akartam, de végül csak megkedveltem őt is:).
A történet vége pedig? Akik ismerik az írónőt, azok tudják, hogy a vég mindig kiszámítható, de olyan befejezést kapunk, amire mindannyiunk szíve vágyik, főleg a szeretet ünnepének a küszöbén.

Összességében egy végtelenül romantikus, kiszámítható, de nagyon aranyos karácsonyi szerelmi történetet olvastam, ami minden Debbie Macomber rajongónak kötelező darab:).



Borító: aranyos, figyelemfelkeltő, adja a történet hangulatát

Kedvenc karakter: Merry öccse

Szárnyalás: ahogy az írónő képes a karácsony, a család melegségét átadni

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: kedves romantikus történet, 18+-s részek nélkül

Értékelés: 

Ahogy Debbie Macomber, úgy a General Press Kiadó is évről évre gondoskodik arról, hogy ne maradjunk újabb romantikus karácsonyi történet nélkül. Az elmúlt években a Blogturné Klub turnéinak keretében a szerző több könyvével is megismerkedhettek, ezek közül (is) válogattunk mostani játékunkhoz. Minden állomáson találtok egy-egy fülszöveg-részletet Macomber valamely könyvéből. A feladat, hogy az adott könyv címét a Rafflecopter megfelelő sorába írjátok. Könyvvadászatra fel!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Az ​életvidám, barátságos Julia Padden mindenkit kedvel, a kimért, zárkózott szomszédját, Cain Maddoxot kivéve. Nem számít, mennyire jóindulatúan közeledik a férfihoz, az minden alkalommal elutasítóan reagál. Amikor azonban Julia rajtakapja Caint, hogy ellopja az újságját, elhatározza, hogy mindenképp lebontja a másikat körülvevő falat. És ennek csak egy módja van: ha kedvességbe fojtja a férfit. 



A blogturné további állomásai:
Október 15 - Kelly és Lupi olvas
Október 17 - Szembetűnő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók