KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. január 8., kedd

Jenna Evans Welch - Love & Luck - Szerencsés szerelem



Olaszország után a térképen most már Írországot is bejelölhetjük, ugyanis Jenna Evans Welch ezúttal ide invitál minket. Úgyhogy túracipőt fel, tarts a Blogturné Klubbal január 4-től négy állomásos blogturnénkon, hogy együtt fedezhessük fel a Smaragdszigetet!

Maxim Kiadó, 2018
288 oldal
Fordította: Vince Judit Andrea
Goodreads: 3,79
Besorolás: YA, romantikus, realista

Addie ​Írországba utazik, nagynénje extravagáns esküvői helyszínére, azt remélve, elfelejti végre, milyen szörnyűséget tett a nyáron. Most szomorú, mert összetörték a szívét, ráadásul tettével még a jövőjét is veszélyezteti. Ian, a bátyja azonban nem hagyja annyiban a dolgot, állandóan nyaggatja, hogy mondja el végre az igazságot, s ez folytonos veszekedéshez, sőt verekedéshez vezet a valaha elválaszthatatlan testvérek között. A bánatos Addie alig várja, hogy meglátogathassa a barátnőjét Olaszországban és maga mögött hagyja a bátyját és az összes problémáját. Amikor aztán Addie rábukkan a szokatlan útikalauzra, az Írország a vigasztalhatatlanoknak egyik kallódó példányára a szállodai könyvtár poros polcán, végre képes lesz megszabadulni nyugtalanító gondolataitól és Ian bírálatától. Aztán változás áll be az utazási terveikben. Addie hirtelen egy fergeteges, a Smaragdszigetet átszelő autós utazás közepén találja magát a világ legeslegkisebb járművében Iannel és annak tagadhatatlanul helyes, ír akcentussal beszélő barátjával, Rowannel. Ahogy a trió elhalad a lélegzetelállító zöld dombok, a számtalan várkastély, és a sok, tündérmesébe illő erdő mellett, Addie reméli, hogy az útikalauza nemcsak az összetört szívét fogja begyógyítani, hanem a bátyja és közte is helyreáll a béke. Hacsak el nem tévednek végérvényesen valahol útközben.

Írország! Hogy én mennyire szeretem! Két évvel ezelőtt tavasszal volt szerencsém meglátogatni és örökre beleszerettem. Ahogy Addie is a könyvben, én is csak úgy hívom, hogy a hely, ahol a zöld ötven árnyalata tényleg valóság. Különleges hely - főleg a vidéki része - ahol tényleg elhiszed, hogy élnek koboldok, tündérek, ahol a zord tengerparti sziklákat hatalmas robajjal ostromolják a hullámok, ahol lépten-nyomon vicces, fehér bárányokkal találkozol, ahol úgy érzed magad újra, mint aki most kezdi tanulni az angolt, annyira nem érteni a helyieket és ahol két időjárás létezik - az esik és az esni fog:). 
Így hatalmas lelkesedéssel ugrottam neki ennek a regénynek, hiszen az egyik kedvenc helyemen játszódik.

Igazából felemás érzéseim vannak a regénnyel kapcsolatban. A történet nagyon jól indult, adva vagyon egy család, akiket meghívtak Írországba, egy nagyon flancos esküvőre. A négy testvér közül az egyszem lány Addie és az egyik bátyja Ian között valami történt, hiszen az eddigi nagy véd és dacszövetségük darabokra hullott és legszívesebben megfojtanák egymást egy kanál vízben. Addie az esküvő után Olaszországba készül a legjobb barátnőjét meglátogatni, de az édesanyjuk, hogy kibékítse a civakodó testvéreket, ultimátumot ad nekik: vagy együtt utaznak el és megpróbálnak emberi módon viselkedni, vagy mind a kettőjüket eltiltja a következő iskolai évadban a kedvenc sportjuktól. Ez mind a két testvér érzékenyen érinti, hiszen a továbbtanulásukhoz létfontosságú, hogy aktívan űzzék a kiszemelt sportot. 
Persze Iannak esze ágában sincs együtt utaznia a húgával, mert egy ír barátjával együtt egy roadtripre akarnak indulni, azon helyszíneket akarják bejárni, amelyek a nagyon kedvelt együttesük mérföldköveinek számítanak. Egy kisebb galiba miatt azonban Addie lemarad a repülőről és kénytelen kelletlen a fiúkkal tartani...

A "zöld ötven árnyalata (saját kép - Írország / Kilmancanoge)
A történet egyik nagyon fontos momentuma egy könyv, amit Addie az esküvői szállásukon talál. Ez egy olyan könyv, amit személy szerint nagyon szívesen olvasnék még én is és szívesen ajánlanék minden összetört szívű barátnőmnek. A címe: "Szerelmi csalódás ért? Utazz Írországba! avagy rendhagyó útikalauz a Smaragd-szigethez". Igen ez egy útikönyv, ami viccesen segít kilábalni a szakítás utáni depresszióból. Egyrészt nagyon humoros, másrészt pedig bemutatja Írország legszebb helyeit, pici helyzetgyakorlatokkal, amelyek jó esetben, mire kiolvasod ezt az útikalauzt, meggyógyítják az összetört szívedet. Furcsa módon ez a könyv jobban izgatott, mint az alaptörténet, valahogy ezerszer szívesebben olvastam volna ezt végig. Többek között azért, mert bár a történet vicces részekkel indult, de nagyon sokat időztünk azzal, hogy a két testvér civakodásának voltunk a szemtanúi és mire a történet beindult, én már picit belefáradtam a csatározásukba.

Természetesen volt egy kis rejtélyes része is, hiszen már a történet elején kiderült, hogy Addievel valami történt a tanév alatt, ami a lány szívét apró darabokra törte, a bátyja pedig emiatt elég csúnya módon összetűzésbe került a barátaival és a csapattársaival is. Hogy mi ez a dolog? Csak a regény végén derül ki - őszinte leszek, a sok New Adult borzalom után én már mindenre gondoltam, de az igazság, bár nem volt ennyire megrázó, de tényleg nagyon durva volt. 

Maga a roadtrip pedig? A maga nemében aranyos volt, de nekem ahhoz képest, hogy mennyit húztuk az időt a történet elején a vitákkal és veszekedésekkel, nagyon rövidre sikerült. Az írónő helyében (vagy legalább a szerkesztője helyében), lerövidítettem volna a kezdeti csatározást és inkább magára az útra koncentráltam volna.
Electric Picnic - Ireland
Imádtam Rowant, hogy neki is volt apró, megrázó titka, még jobban szerettem, ahogy egyre szorosabb barátság alakult ki Addie és Rowan között - összehozta őket a "lelki nyomor" és együtt próbálták ki az útikönyv által ajánlott gyakorlatokat.

Nagyon-nagyon szerettem, ahogy bemutatták a kedvenc smaragd szigetem legszebb helyeit, ahogy az írónő beszúrta mindig az útikönyv megfelelő részletét az adott helyhez. És a legjobb dolog pedig a srácokkal végigmenni ezen az úton. Legszívesebben most azonnal indulnék - bár nekem nincs lelki problémám, de nagyon-nagyon szeretnék visszajutni Írországba.

És a szerelmi szál? Én nem mondanám annak, hiszen Addie és Rowan mind a ketten még nagyon frissek a problémáikkal, így leginkább barátság szövődik köztük. Talán majd most beindul valami, de annak sajnos már nem leszünk szemtanúi :(. Pedig szívesen megnéztem volna egy olyan kalandot, amiben Rowan és Addie vesznek részt, hiszen Addie, a talpraesett, de néha nagyon kajla tinilány  a történet végére nagyon megszerettette magát és örömmel kalandoztam volna velük végig Írországot úgy, hogy csak kettesben vannak:).

Összességében aranyos volt ez a regény, szívet melengető és az apró hibájától eltekintve boldogan ajánlom mindenkinek, főleg lányoknak és főleg olyanoknak, akik most estek át egy szakításon. Ez a regény gyógyír lehet a sebeikre.

Borító: Nekem túl egyszerű, nem keltené fel a figyelmemet. De megnéztem és csak ezzel az egy borítóval jelent meg mindenhol.

Kedvenc karakter: Addie, Ian, Rowan

Szárnyalás: Írország minden téren - imádom!

Mélyrepülés: Ami történt Addievel

Érzelmi mérce: inkább a két testvér közti kapcsolat alakulása a lényeg, a romantikáról pont lemaradunk...

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megveheted!

Nyereményjáték: 

Ezúttal egy vicces játékra invitálunk! Mi jut eszedbe Írországról? Nekünk a lóherék! És mi jön rögtön szembe a Love & Luck borítóján? Naná, hogy lóhere!

A mostani játékunk így lóherés lesz. Minden állomáson elrejtettünk lóherés képeket, méghozzá linkekkel, egy-egy szóra vagy mondatrészre linkelve. A feladat egyszerű: találd meg az összes elrejtett lóherét minden állomáson, majd írd be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, összesen hányat találtál az állomásokon, majd pedig a legvégén, hogy az egész blogturné alatt hány lóherét gyűjtöttél be. 

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre szállít, a Rafflecopter dobozban megadott válaszokat pedig sajnos utólag nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük, ezután 72 órán belül kérünk visszajelzést, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


A blogturné további állomásai:
Január 04 - Zakkant olvas
Január 08 - Kelly & Lupi olvas
Január 10 - Könyvvilág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók