KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. december 31., hétfő

BEST OF 2018

Minden év végén közzétesszük az évértékelésünket, most sincs ez másképp. Először a blogos adatok: 80 új könyves értékelés került fel az év során (Lupi: 25, Kelly 53, Vendég: 2), ehhez jött néhány blogturnés extra állomás, interjú, ezekkel  immár 781 könyvről olvashattok értékelést a blogon. A látogatottságunk okés, épp elhagytuk a 2,1 milliót, köszönjük.

Lupi
Olvasott könyveim száma: 26 (a huszonhetediket most olvasom, szóval azt nem fogom ideszámolni még). Nagyon ciki, ennyire kevés könyvet még soha nem olvastam egy évben, de eléggé zűrős év áll mögöttem:(.
2018-ban körülbelül 30 könyvvel gyarapodott a könyvtáram. (sajnos most nem vezettem pontosan)
Legdrágább példány: Dan Simmons: Terror - a teljes ára 5.980.-Ft - ennél valamivel olcsóbban vettem akciósan, de az is jó sok volt:).
Legolcsóbb példány: Dan Brown: Eredet - a páromtól kaptam ajándékba:)
Aminek a legjobban örültem, legjobban vágytam rá: Dan Brown: Eredet és Dan Simmons: Terror

Kelly
Olvasott könyveim száma: 55+néhány még meg nem jelent könyv. Elégedett vagyok a mennyiséggel, nekem heti egy könyv megfelel, ehhez szabadságok alatt hozzájöhet némi többlet.
2018-ban 167 könyvvel gyarapodtam, aminek nagy része blogturnés, egy része ajándék, idén sok könyvvel leptek meg a szeretteim, de bődületesen sokat rendeltem is. 2019-ben kevesebbet fogok vásárolni és igyekszem a polcomon válogatni, be is neveztem a várólista csökkentős projektbe.
Legdrágább példány: Stephen Hawking: A világegyetem dióhéjban akciósan 4.373,- volt.
Legolcsóbb példány: Az ajándékokon kívül Szilvási Lajos: Hozomány antikvár regény 570,- kemény forintért került hozzám.
Aminek legjobban örültem, legjobban vágytam rá: Mackenzi Lee: Úriemberek kézikönyve: A bujaságtól az erényekig (csak el is kéne olvasni).

Legkevésbé tetszett könyv

Kelly: Van az úgy, hogy az év legjobban várt könyve lesz a legnagyobb csalódás. Annyira vágytam rá, és csupa jót olvastam róla, na akkorát koppantam, mint még soha. Hiába a gyönyörű borító, ez a könyv nagyon nem jött be. Tillie Cole: Ezer csók

Lupi: Jaymin Eve: A ​sárkány jele Egy könyv, aminek nagy várakozással indultam neki, minden megvolt benne, amitől jó lehetett volna, de mégsem lett az. Talán az is közrejátszott benne, hogy az írónő nem nagyon tudta eldönteni, hogy YA vagy NA könyvet akar írni.

Legrosszabb borító

Kelly: Nem volt elviselhetetlenül rossz borítóm. Csak olyanok, amiknek nem sok köze van a tartalomhoz, vagy nem eléggé figyeltek oda a kiadónál, mint a This Shattered World esetében.

Lupi: Tricia Levenseller: Daughter ​of the Pirate King – A kalózkirály lánya .Nem tudom, ki találta ki ezt a borítót, de szerintem tragikus. Annyira semmitmondó, hogy akkor se venném le a polcról, ha ez lenne az egyetlen könyv rajta. Ez a regény (bár nem volt tökéletes, de) ennél jobbat érdemelt volna.

Legnagyobb csalódás

Kelly: Friss csalódás Kass Morgan: Lázadók regénye, mely kizárólag a pénz miatt született meg, mondjon bármit a szerző.

Lupi: Ide újra Jaymin Eve: A sárkány jele tartozik.

Legnagyobb pozitív meglepetés


Kelly: Magyar szerzőhöz kötődik, eszméletlenül imádtam Eszes Rita: Rókatündér regényét.





Legjobb borító

Kelly: A Maxim Könyvkiadó borítói gyönyörűségesek, és nem is tudok ebből a csokorból választani.

Lupi: Itt kell egy magyar és egy külföldi borítót is választanom, mert még így is nagyon nehéz volt választanom. A magyar borító: Ashley Carrigan: Suttogó-​völgy , a külföldi borító pedig: Tomi Adeyemi: Vér ​és csont gyermekei regényének különleges és csodálatosan szép borítói. A versenyben még szorosan ott lihegett mögöttük Dhonielle Clayton: The ​Belles – A szépség ára  mind a két borítója.


Legjobb debütáló író 

Kelly: Karen M. McManus a nyerő, akiről nem is akartam elhinni, hogy a Lehull a lepel az első regénye.

Lupi:  Martin Kay: Eastern című, első regénye nagyot ütött nálam, alig várom a második részt:).

Legjobb világfelépítés

Kelly: Imádtam a kialakított világfelépítést, a legendákat és mítoszokat V.K. Bellone: Felvont vitorlák regényében. Remélem 2019-ben lesz folytatás!

Lupi: Holly Black: The Cruel Prince - A kegyetlen herceg , Leigh Bardugo: Six ​of Crows – Hat varjú regények közül nem tudok választani. Mind a kettő különleges világban játszódik, amiből sosem elég, még és még és még többet szeretnék tudni róluk:).

Legjobb szerelmespár

Kelly: Jamie és Wes volt a legjobban működő pár Elle Kennedy, Sarina Bowen: HIM regényéből! Nem gondoltam volna, hogy meleg pár kerül ki győztesen, de a Love is Love, legyen bármilyenek a körülmények.

Lupi: Ben és Samantha Mary Balogh: Az útitárs című regényében. Két megtört lélek, akik megérdemelték a boldogságot és egymást.

Legjobb főhős

Kelly: Flynn Cormac karaktere megnyert magának, remek harcos, helyes pasi, imádtam a történetét a This Shattered World regényben.

Lupi: -

Legjobb főhősnő

Kelly: Nagyon sok remek hősnővel találkoztam idén, nehéz kiemelni közülük egyet, de az legyen Ashley Carrigan egyik legjobban felépített nőalakja: Lady Catherine Ashby a Suttogó-völgy-ből.

Lupi: Jude - Holly Black: The Cruel Prince - A kegyetlen herceg című regényében és Zélie - Tomi Adeyemi: Vér ​és csont gyermekei című regényében. Mind a két főhősnő erős, vagány, nem tudnék közülük választani!

Legjobb szerelmi háromszög

Kelly: Azt hiszem sokáig nem tudok még lélekben elszakadni ettől a szerelmi háromszögtől, ami valójában sosem volt konkrétan az, de mégis: David - Amy - Chris  Szaszkó Gabi: Vigyázz rám regényéből.

Lupi: Sajnos nem volt ilyen. :(

Legjobb nem szerelmi kapcsolat

Kelly: Nem mondom, hogy nem szerelmi kapcsolat, egy kicsit ez is, az is, barátság, szerelem, különleges a javából: Sidonia, Tyrus, Nemezis A kárhozottból.

Lupi: Itt lesz egy magyar és egy külföldi könyv is. A magyar könyv a Rácz-Stefán Tibor: Mikrofonpróba című könyve lesz - ebben Hanna és a kis baráti társasága egyszerűen olyan csapat volt, aminek bármikor szívesen lennék én is tagja:), a külföldi pedig Mary Nichols: Találkozunk még című könyvében Sheila és Prue barátsága volt számomra különleges.

Legjobb fiú szemszög

Kelly: A legbiztosabb pont az idei értékelésben: Ian  a befutó Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook regényéből. Az értékelésben is ecseteltem, ez a szerző nő létére hitelesen ír férfi szemszöget, meggyőző és nagyon szórakoztató.

Lupi: Nem volt ilyen :(.

Legjobb "PASI"

Kelly: Az a kérdés, hogy rámegyünk-e a külsőségekre, mert akkor nekem jöhet Damien Penelope Ward: A legkedvesebb szomszéd regényéből.
Lupi: Anno Rhysand túl magasra tette a lécet, idén nem tudta ezt egy férfi főhős se “megugrani”. 

Legjobb történelmi helyszín

Kelly: Nem sok valós helyszínű történelmi regényem volt idén nagy sajnálatomra, de a korabeli Budapest nagyon tetszett Szélesi Sándor: Kincsem regényében.
Lupi: Mary Nichols: Találkozunk még című könyvének helyszíne - a II. világháború véráztatta Európája.

Legjobb komoly könyv

Kelly: A témáját tekintve rendkívül komoly volt Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok! regénye, abszolút meg voltam elégedve Tibi felütésével, azt tapasztaltam, ezzel a regénnyel nagyon sok olvasót levett a lábáról.

Lupi: Mary Nichols: Találkozunk még


Legjobb szórakoztató regény

Kelly: Számomra a legszórakoztatóbb regény Elle Kennedy, Sarina Bowen: HIM volt az idén. Megvolt benne a kellő humor, de komolyság is, érdekes volt az alaphelyzet és a kibontakozás is.

Lupi: Dan Brown - Eredet

Legjobb romantikus regény

Kelly: Imádtam Ashley Carrigan: Suttogó-​völgy regényét, de azt majdhogynem az ártatlan kategóriába sorolnám, ami természetesen nem von le az értékéből, de ha egy kicsit szexibb romantikusra gondolok, akkor nem szabad kihagynom Courtney Cole: Ha velem maradsz regényét, és annak szerelmeseit. Pax és Mila kettősét imádtam, és hiába ígértem meg, ennek a sorinak a többi részét csak megveszem mégis, csak hogy meglegyen.

Lupi: Magyar:Ashley Carrigan: Suttogó-​völgy , külföldi: Mary Balogh: Az útitárs


Legjobb realista regény

Kelly: Egyértelműen a legjobb realista volt az idén Kathleen Glasgow: Lány, darabokban regénye. Témájában és az írás minőségében is merész és remek.


Legjobb disztópia/poszt-apokaliptikus regény

Kelly: Ezt a kategóriát is elviszi A kárhozott aminek minden sorát imádtam.


Legjobb fantasy

Kelly: Ennél a kategóriánál én a klasszikus high-fantasy felé hajló könyveket helyezem előtérbe, ennek alapján kiemelkedően jó volt Rebecca Ross: A királynő felemelkedése regénye, olvassátok, nagyon jó!


Legszebb írásmód

Kelly: Valami egészen fantasztikus volt olvasni Stacey Lee: A szerelem illata regényét, szinte áradtak a regényből az illatok, remekül meg tudta jeleníteni a szerző egy-egy illat jellemzőit. Csodás lenne, ha a szerzőtől más regényt is megjelentetnének, én nagyon megszerettem a stílusát.


Legjobb sorozat első rész

Kelly: Több sorozat is van, amit megszerettem, de felének a következő részében már nem is ugyanazok szerepelnek. Klasszikus értelemben vett legjobb sorozat első rész A kárhozott.

Lupi: Itt három is van, amit nagyon szerettem. Rendben van, egyet kiválasztok a legjobbnak - de a másik kettő is ugyanolyan szerelem:). 

Legjobb sorozat folytatás

Kelly: Juj, ebből is több van, és mind elég jó volt. Mégis a legjobb folytatás a Royal fiúk harmadik része, amit továbbra is imádok, sajnálom, ez több mint szerelem: Erin Watt: Cifra Palota


Legjobb sorozat befejezés

Kelly: Több befejezést is olvastam, külön kategória lehetne, hogy melyiknek örültem a legjobban, hogy vége lett. Viccet félretéve könnyfakasztóan remek befejező rész lett Szaszkó Gabi: Vigyázz rám regénye. Évek óta tarol nálam különböző kategóriákban ez a sorozat, érdemes olvasni, nagyon jó.

Lupi: Befejező részt nem olvastam idén.

Garantáltan újraolvasós könyv

Kelly: Képtelenség felsorolni, hogy mennyi ilyen könyv volt idén. Nem teszek  ígéreteket, mert korábban tényleg újraolvastam akár 30x is könyveket, manapság nincs időm, pedig kéne.

Lupi: Sorozatok első részei voltak idén a nagy kedvenceim, így addig, ameddig a többi részt nem olvastam, nem ígérgetek a levegőbe:)

Legprovokálóbb könyv, ami kirántott a komfortzónánkból

Kelly: Huh, hát volt ilyen, Ker Dukey: Ellopott babácskák regénye alaposan megrázott és odakent egyet-kettőt. Jó volt.


Legjobb middle-grade könyv - 10-14 éves korosztály

Kelly: Kiváló ötlet, remek megvalósítás, ez az, amit minden gyereknek a kezébe adnék, nemtől és kortól függetlenül: Fodor Marcsi, Neset Adrienn: 50 elszánt magyar nő

Lupi: Nem olvastam ilyen könyvet


Legjobb könyv – 15-21 Young Adult korosztály

Kelly: Hosszas vívódás helyett, azonnal erre esett a választásom: S.J. Kincaid: A kárhozott Kívül belül igényes, remek történet, egyedi karakterekkel és világfelépítéssel.

Lupi: Haha, ezen a kérdésen elbuktam. Mutatom miért - külföldi: Itt három is van, amit nagyon szerettem. Rendben van, egyet kiválasztok a legjobbnak - de a másik kettő is ugyanolyan szerelem:).


Legjobb könyv – 19-26 New Adult korosztály

Kelly: Kevesebb NA könyvet olvastam az idén de ez a regény emlékezetes marad: Courtney Cole: Ha velem maradsz

Lupi: -


Legjobb felnőtt könyv

Kelly: Ezt a kategóriát egyértelműen megnyerte: Ker Dukey: Ellopott babácskák

Lupi: Dacre Stoker · J. D. Barker: Dracul



Legkedvesebb idézet

Kelly: "Ha megengedem magamnak, hogy szívem legyen, amely érzelmektől lobog, akkor kiteszem magam olyan erőknek és kiszámíthatatlan veszélyeknek, amelyek bármikor ellobbanthatják ezt a lángot. Ha törődöm valakivel, az azt jelenti, hogy a szó legrosszabb értelmében válok tehetetlenné az elvesztésével szemben." (S.J. Kincaid: A kárhozott)

Lupi: “Az egyetlen értékünk az életünk, ezt az egy érmét kaptuk. És arra költjük, amire akarjuk. “ (Holly Black: The Cruel Prince – A kegyetlen herceg)

Legjobban várt könyv 2019-re

Kelly: Én már tudom, mi lesz a kedvenc regényem jövőre! Oké, már olvastam, és egyáltalán nem beszélhetek róla. Majd ha megjelenik, jelzem, hogy na ez az! Valami konkrétabb is legyen: Imádnék valami út könyvet Sarah Dessen, Jamie McGuire, és Abbi Glines-től.

Lupi: Sokat fel tudnék sorolni, de amit nagyon várok, hogy magyarul is olvashassam, az Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara. A sorozat örök szerelem, nagyon kíváncsi vagyok a befejezésre.

Jövőre, veletek, ugyanitt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók