KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. november 2., szombat

Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me - Szívvel a falnak


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában hamarosan érkezik Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me - Szívvel a falnak című könyve. Az írónő a lassan épülő románcok nagy szakértője, és első magyarul is érkező regényében nemcsak, hogy bepillantást nyerhetünk egy profi sportoló életébe, de tanúi lehetünk annak is, ahogy lassanként egy mogorva, rideg férfi szíve is képes meglágyulni, ha megfelelő társára akad. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott három példány egyikét!

Könyvmolyképző, 2019
608 oldal
Fordította: Neset Adrienn
Goodreads: 4,33
Besorolás: new adult, realista, romantikus

Ha Mr. Darcy amerikai focizna…Vanessa Mazur pontosan tudja, hogy helyesen cselekszik. Nem is érzi rosszul magát azért, mert felmondott. Asszisztensi/házvezetőnői/tündérkeresztmamai állását a szövetség legjobb védőjátékosa mellett mindig is átmenetinek szánta. Nagy tervei vannak, melyek között nem szerepelt az extra méretű alsógatyák mosása, legalábbis nem élete végéig.
Így amikor Aiden Graves bekopog az ajtaján, és azt kéri tőle, hogy jöjjön vissza hozzá, teljesen ledöbben.
A „winnipegi nagy fal”-ként ismert pasas két évig a köszönését sem fogadta, a születésnapjáról is megfeledkezett. Most pedig? Valami egészen elképesztő dologra akarja rávenni.

Mit válaszolhat az ember lánya annak a férfinak, aki megszokta, hogy mindig megszerzi, amit akar?
Hol a határ az ellenszenv és a szerelem között?
Tantrikusan izgalmas, hosszan bontakozó románc.
Éld át a tüzét!


Hype, hype és hype. Már nem is tudom mióta áradoztak a bloggertársak erről a regényről, aztán egy végelláthatatlan vitát is láttam a cím fordításáról, hogy mi lenne jó és mi nem, mi hozza át a lényeget és mi nem - úgyhogy nem volt sok választásom, mintsem belevágni ebbe a történetbe:).
Nem ismertem egyáltalán az írónőt, nem tudtam, hogy ő a nagyon-nagyon-nagyon lassan kibontakozó szerelmi történetek mestere, azt se néztem, hogy a könyv hány oldalas, így őszinte leszek, a könyv felénél majdnem feladtam, mert nekem ez a regény már túl lassú lefolyású volt, kicsit úgy éreztem, hogy minden vitán napokig rágódnak, a sérelmeket újra és újra előveszik és nem halad a történet semerre, csak egy helyben topog. Aztán erőt vettem magamon, hogy ha törik, ha szakad befejezem és voálá! Lehet, hogy csak erre volt szükségem, mert a sztori beindult és onnantól már élveztem. 

A történet szerint adva vagyon egy nagyon híres, profi amerikai focista, Aiden Graves. Mivel eléggé elfoglalt életet él, ezért szüksége van egy asszisztensre, így felveszik mellé a csendes, de nagyon alapos, mindenre odafigyelő fiatal lányt, Vanessát. Kettőjük kapcsolata eleinte semleges, illetve talán ez túl jó szó hozzá, mert Aiden szó szerint átnéz a lányon, egy kellemetlen, de szükséges rosszként tekint rá. Vanessa szervezi a programokat, ő megy el a sportolóért, ő főz rá, tesz rendben mindent - szóval nem is asszisztens, hanem inkább mindenes. A lány pedig csendben eltűri a mogorva főnöke minden nyígját, hiszen nagyon jó fizet,Vanessának pedig minden fillérre szüksége van, hogy kifizesse a tandíj kölcsönt és hogy végre saját lábra tudjon állni egy normálisabb környéken.
Aztán egyszer betelik a pohár, a lány felmond. Aiden pedig megkeresi és egy elképesztő ajánlattal áll elő, amin először Vanessa rágódik egy sort, majd rábólint. És innentől indul a bonyodalom :). 

Forrás: Pinterest
Vanessát nagyon kedveltem. Egy végtelenül erős karakter, aki az elmondhatatlanul borzalmas családja mellett is egy érzékeny lelkű, de talpraesett és határozott fiatal lány. Képes a legnehezebb munkát is elvégezni, hogy végre beindíthassa álmai vállalkozását és visszafizesse a hiteleit. Csendben tűr, de őszinte leszek, azt a részt imádtam a legjobban, amikor kiborult a pohár és beolvasott Aidennek. Az a rész szerintem mindent vitt, nem tudom, hogy ki lepődött meg jobban, Aiden vagy én, hogy Vanessa erre is képes.
És persze ott van Aiden. Úristen, hányszor olvashattam el, hogy mekkora darab, hány kg, milyen magas és hű mekkora darab. Ha nem tudtam volna, hogy az amerika foci sztárjai nem a legkisebb méretű férfiakból állnak össze, az írónő akkor is kb 5 oldalanként a fejembe véste, hogy Aiden mekkora nagy darab :D. Róla eleinte sok minden nem derült ki, csak hogy profi sportoló, mogorva, mint egy vén medve, nem túlzottan szószátyár és megvannak a napi rutinjai. Nem is kedveltem őt sokáig, Vanessa ahogy bemutatta, ő volt számomra az "ördög". Csak itt az "ördög" nem Prádát viselt, hanem sportmezt. :) Aztán szépen lassan megnyílt a lánynak, a héjjak lassan lebomlottak róla, így előkerült a normális énje, egy érzékeny férfi, aki odafigyel a szeretteire és értük bármire képes.

Kettőjük kapcsolata pedig, ahogy már fentebb is mondtam, nagyon lassan alakult ki. Sokszor írtam már, hogy lassú lefolyású egy románc, de itt tényleg az volt. A 600 oldalas könyvből, körülbelül a 300. oldal után mondhattam azt (vagy még később), hogy lesz ebből itt még valami. Addig csak Aiden mogorva volt és bunkó, Vanessa meg hol tűrt, hol panaszkodott nekünk. 
Amit viszont élveztem, hogy a NA könyvek nagy részétől eltérően nem kaptunk 10-12 oldalas és ezt vagy százszor megismétlő szexjeleneteket. Amire a párocskánk között elcsattant az első csók (és persze majd még más is:), addigra én már olyan kiéhezve vártam erre, mint egy szomjhalál szélén álló ember egy pohár friss, hideg vizre a sivatagban.:)

Picike betekintést kaptunk a profi foci világába is, nemcsak a játékosok, hanem a "háttércsapat", a feleségek, barátnők és a család szemszögéből is. Ezt a részt kifejezetten élveztem, ebből többet el tudtam volna még viselni:). 

Összességében nem volt rossz a regény, a végére már kifejezetten élveztem a történetet, de az biztos, hogy az írónőtől csak akkor vállalok be újabb regényt, ha rengeteg szabadidőm lesz:). De ne hallgassatok rám, mert a történet jó, ha van türelmetek és kitartásotok, akkor nagyon jól megalkotott szereplőkkel teletűzdelt, lassú, de nagyon szép romantikus történetet kaptok, amit nem ront el öt oldalanként egy maratoni szexjelenet:).

Borító: Nagyon tetszik! Látványos és gyönyörű! Én levenném a polcról a könyvet, ha meglátom ezt a borítót

Kedvenc karakter: Vanessa, Aiden

Szárnyalás: a befejezés

Mélyrepülés: Vanessa és a családja kapcsolata...

Érzelmi mérce: először utálat, majd lassan kibontakozó szerelem.. és igen, van egy nagyon picike +18-s rész is, de a NA könyvekhez képest meglepő módon inkább YA stílusban

Értékelés: 




Ha megtetszett, ITT megveheted!

Nyereményjáték:
A könyvben központi elem az amerikai futball, hiszen a főszereplő, Aiden az NFL egyik legjobb védőjátékosa. A turné állomásain olyan könyvek fülszövegeiből találtok részleteket, amelyekben szintén szerepet kap ez a sportág. A rafflecopter dobozba kérjük írjátok be az adott blogon található könyv címét. A játék végén a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásának köszönhetően három példányt sorsolunk ki a könyvből.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Sosem hittem volna, hogy rocksztár lesz belőlem. Az egész életem előre eltervezett volt. Futballozás a főiskolán. Bekerülni a Nemzeti Futball-ligába. Házasság a középiskolai szerelmemmel, majd boldogan élni, míg meg nem halok.


A blogturné további állomásai:
Október 23 - Deszy könyvajánlója
Október 29 - Fanni's Library
Október 31 - Angelika blogja
November 02 - Kelly és Lupi olvas
November 04 - Hagyjatok olvasok!
November 06 - Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók