KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. november 27., szerda

Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight - Fagy és csillagfény udvara (Tüskék és rózsák udvara #3,1)


A Könyvmolyképző Kiadó idén ősszel elhozza nekünk Sarah J. Maas nagy sikerű sorozatának, a Tüskék és rózsák udvarának következő részét. Szereplőink túlélték a Hybern elleni háborút, azonban a sebeik még nem gyógyultak be teljesen. A Fagy és csillagfény udvara bepillantást enged nemcsak Feyre, de több más szereplő gondolataiba is, és megismerjük a talpra állásuk első lépéseit.

Ha szeretnétek megnyerni a könyv egy példányát, akkor tartsatok velünk, és vegyetek részt a nyereményjátékban!

Könyvmolyképző, 2019
296 oldal 
Fordította: Hetesy Szilvia
Goodreads: 3,90
Besorolás: fantasy, new adult, romantikus

A ​remény még a legfagyosabb éjszakán is melegséget nyújt.

A téli napforduló egy hét múlva lesz. Még mindig újnak éreztem királynői szerepemet, és csak halvány elképzelésem volt hivatalos teendőimről.
Egy éve. Te jó isten! Rhys közel egy éve hajtotta be rajtam a megállapodásunkat, mert mielőbb ki akart engem szabadítani a mérgező Tavasz udvarából, és ezáltal megmenteni az összeomlástól kétségbeeséstől. Ha csak egy percet késik, csak a Jó Anya tudja, mi történt volna, és hol lennék most.
Eszembe jutott a párom, aki oly' keményen és önzetlenül küzdött, pedig semmi reménye nem volt arra, hogy mi együtt leszünk.

Mind a ketten megküzdöttünk a szerelmünkért, a vérünket adtuk érte. Rhys meg is halt érte.
A Hybern elleni háború nem múlt el nyomtalanul Feyre, Rhys és barátaik életéből, mégis mindent megtesznek, hogy újjáépítsék az Éjszaka udvarát. A küszöbön álló téli napforduló kiváló alkalmat kínálna arra, hogy végre egy kicsit kikapcsolódjanak. Ám az ünnepi hangulat sem tudja visszatartani a múlt árnyékait. Miközben Feyre az Éjszaka úrnőjeként próbál helytállni, szembesülnie kell vele, hogy barátai sebei mélyebbek, mint hitte, és az udvar jövőjét is tönkre tehetik.


Előre le kell szögeznem, hogy a sorozatnak hatalmas rajongója vagyok, már akkor olvastam az első részt, amikor itthon még tervben sem volt a megjelenése. A mai napig a "nagy szerelem" sorozatom, Feyre és Rhysand szerelme pedig nálam magasan veri az összes eddig megismert szerelmespárt.
Ezért is féltem picit, hogy vajon milyen is lesz ez a "3,1" rész. Őszinte leszek, az eddig más íróknál megjelent hasonló "átkötő" vagy a "rajongók miatt készített" novellák, vagy "regények" nálam mind megbuktak. 
Sarah J. Maast azonban ennél jóval erősebb írónak gondoltam, így nem néztem meg az előzetes értékeléseket, csak örömmel vetettem magam rá erre a kötetre, hiszen újra a kedvenc szereplőim között lehettem...

Forrás: pinterest
A véleményem pedig egy nagy HÁÁÁÁÁT.... lett, ami annyira jót nem jelent nálam. A történetről annyit, hogy a majdnem mindent elpusztító Hybern háború után vagyunk az Éjszaka Udvarában. Egyrészt elkezdődött az újjáépítés, mind a lerombolt épületek, mind pedig a diplomáciai kapcsolatok terén. A kis baráti társaság is több sebből vérzik, ott vannak Feyre nővérei, akik még mindig nem tudták megemészteni, ami történt velük. A hozzájuk tartozó "párjuk" is szenved, hiszen a lányok rájuk sem bírnak még mindig nézni. 
Feyrének még új a királynői szerep, nem is nagyon tud vele mit kezdeni. Rhysand próbálja megújítani a diplomáciai kapcsolatait a többi udvarral, több-kevesebb sikerrel. 
És a nyakukon van a téli napforduló ünnepe, ami az Éjszaka Udvarának legnagyobb éves ünnepe, picit hasonlít a mi karácsonyunkhoz.

A történet maga aranyos minden momentumában. Meleg a hangulata, olyan karácsonyi (kicsit úgy is éreztem, mintha ez is ilyen karácsonyra hangoló regény lett volna a számomra:). Készülnek az ünnepekre, ajándékokra vadásznak, közben bolondoznak, Rhys és Feyre között még mindig hatalmas és elmúlhatatlan a szerelem - ennek rengeteg jelét is adják. Persze nemcsak róluk szól a regény, hiszen a többi főhősünk is kap egy-egy részt, ahol megismerhetjük a vívódásaikat, a problémáikat (akár magánéleti, akár azzal kapcsolatos, hogy vajon mit vegyenek ajándékba egy olyan barátnak, akivel több száz éve együtt vannak és minden évben megajándékozzák egymást:).

Forrás: pinterest
De ezen felül túl sok minden nem történik. De komolyan. Vártam, hogy lesz valami kis csavar, valami kis akció, de semmi... Illetve egy rész volt nagyon ütős számomra, az nagyon tetszett, az pedig Rhysand és Tamlin találkozása. Bármennyire is utáljuk Tamlint, megrázó volt látni, hogy mi lett belőle és az udvarából. Ez az a rész, ami kíváncsivá tett nagyon, ez a szál az, ami nagyon érdekel, hogy mi lesz belőle. 
Természetesen más is érdekelt, hiszen itt van két elvarratlan szerelmi szálunk: Nesta és Cassian és természetesen Elain és Lucien kapcsolata. Lesz-e belőlük valami? A két lány képes lesz megbékélni a sorsával? Igazából Elain az, aki jobban aggaszt, mert ő a csendesebb, aki inkább magában gyászol. Nesta hatalmas tüzzel ég és ebből képes vagyok azt kinézni, hogy ha ekkora tüzzel ég, akkor ez felemészti a gyászát és hamarabb visszatér a többiek közé. De pont emiatt kettőjük közül ő is a veszélyesebb. 
És elnézést, valami azért mégis történik, de annyira csak mellékszálon van megemlítve a dolog, hogy ezt nem igazán veszem nagy cselekménynek. Az illír táborban nő a feszültség, forronganak az indulatok - ebből még biztosan lesz valami bonyodalom később:).

Összességében látszik, hogy ez egy átvezető rész és inkább a rajongóknak készült, hogy talán kapjanak egy kis békés, barátságos részt a sok háború és vérontás után és a leendő komplikációk előtt:) . De én az írónő helyében azért beletettem volna valami picit akciót vagy bármit, ami megadja nekünk a megszokott Sarah J. Maas érzést, amit eddig minden esetben megkaptuk a regényeiben.  

Borító: Gyönyörű, mint a sorozat többi borítója

Kedvenc karakter: Rhys, Feyre, Cassian, Azriel, Amren, Mor, Lucien, Elain, Nesta és tuti, hogy kihagytam valakit :D

Szárnyalás: hogy újra visszakerülhettem a kedvenc történetembe és megismerhettem a háború utáni hétköznapjaikat is

Mélyrepülés: hogy igazán nem történt benne semmi... többször untam magam olvasás közben

Érzelmi mérce: romantikus, de vannak benne +18-s jelenetek is

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Minket is megihletett az a rengeteg gyönyörű fan art, ami a sorozathoz készült, úgyhogy a mostani nyereményjátékunk ehhez kapcsolódik. Minden állomáson találni fogtok egy képet az egyik szereplőről, a feladat pedig mindössze annyi, hogy beírjátok a szereplő nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Alkotó: Charlie Bowater


A blogturné állomásai:
November 21 - Könyvvilág
November 25 - Fanni's Library
November 27 - Kelly és Lupi olvas
December 01 - Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók