KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. november 25., hétfő

Erin Watt: Tarnished Crown - Megkopott korona (The Royals #3,5)

A Könyvmolyképző Kiadó elhozta nekünk Erin Watt világsikerű sorozatának kiegészítő kötetét, mely a Megkopott korona címet kapta, és Gideon Royal valamint Savannah Montgomery szerelmét tárja elénk. Tartsatok a Blogturné Klub hat bloggerével és játszatok a három nyereménykönyv egyikéért, amit a kiadó ajánlott fel!

Könyvmolyképző Kiadó 2019. november
192 oldal
Fordította: Benedek Dorottya
Goodreads: 3,63
Besorolás: YA/NA, realista, romantikus, kisregény

Gideon Royal két évvel ezelőtt, egyetlen hiba miatt elveszítette álmai szerelmét. Azóta megcsömörlött, közönyössé vált, és belekerült a zsarolás, a szívfájdalom és a veszteség végtelen spiráljába. Amikor egyetemre került, azt remélte, mindent újrakezdhet. Ám a sors másként tervez, és ismét az útjába sodorja Savannah Montgomeryt.
Savannah úgy hiszi, nincs már visszaút Gideon árulása után.
A fiú azt reméli, téved.
Megbocsátás. Remény. Megváltás. Gideon megfogadta, hogy visszaszerzi a lányt, aki elrabolta a szívét. És ha egy Royal elhatároz valamit, a végsőkig elmegy, hogy valóra váltsa.
A szédítően népszerű Royal családban mindig történik valami.
Hagyd, hogy kiragadjon a hétköznapokból!

Nagy örömömre szolgál, hogy a Royal fiúk sorozatban helyet kapott ez a kiegészítő novella is, melyet eredetileg fejezetenként tettek közre a szerzők a weboldalukon, persze az eredeti nyelven. A Könyvmolyképző Kiadó szerencsére kézzel fogható könyv formájában is beillesztette a sorozatba Gideon történetét.

Az első három részt olvasva is foglalkoztatott Gideon karaktere,  mi az a titok, ami körbelengi, vajon miért szakított annak idején Savannah-val. Amikor feltűnt a korábbi részekben, valami mérhetetlen szomorúság áradt ebből a srácból, egy-két elejtett utalás alapján érezhette az olvasó, nagy bajban van a lelki világa. Ráadásul keveset láttuk, hiszen Reed és Ella történetében ő már főiskolára járt.
A szerzők ebben a történetben is követik a váltott szemszögű írásmódot, kiegészítve azzal, hogy váltogatják az idősíkokat, így a jelen mellett követhetjük a három évvel ezelőtti eseményeket is.

Amikor először találkoznak, a lány még alig több, mint 15 éves, de teljesen megbabonázza Gideont. Sav (én kérek elnézést ezért a becenévért, ami a magyar nyelvben iszonyú rosszul hangzik, de remélem szav-nak olvassátok ) viszont már az elejétől szerelmesnek érzi magát, és bár komolyabban gondolkodik a korosztályánál - köszönhetően az idősebb lányok társaságának - azért még így is nagyon fiatalnak számít Gideon mellett, aki eddig a korosztályából vagy a picit idősebb lányok közül választott. A végzős Gideon imád bulizni, kiengedni a gőzt, és a lány igyekszik a legelőnyösebb formáját mutatni, még ha az nem is teljesen önmaga. Például kényszeresen kiegyenesíti a haját, pedig természetes hullámos, ami kiengedve éppolyan szexi lenne. Gideon nem tud betelni a lány szépségével, vele akar lenni minden szabad percében. De mindig közbejön valami, és az a valami a család, konkrétan a Royal fiúk édesanyja, aki akkor már masszívan gyógyszer és alkoholfüggő. Az idősebb srácok próbálnak otthon lenni vele, mert az apjuk rengeteget van távol üzleti ügyben, amiről a fiúk meg vannak győződve, hogy igazából nagyrészt kamu. A legnagyobb baj azonban az, hogy Gideont kiszúrta magának Dinah, Ella apjának felesége, aki gyakran megjelenik náluk, mintha segítene a családnak. Folyton belemászik Gideon személyes terébe, aki először figyelmen kívül hagyja a nyilvánvalót: ez a nő akar tőle valamit.
Egyre több lesz a probléma, amivel Gideon nem akarja Savannah-t terhelni, főleg mert az egész család titkolózik, nem szívesen teregetik ki a szennyest.  Dinah a legnagyobb bajban is képes megzsarolni Gideont.

A jelenben Gideon újra találkozik a lánnyal, aki fontolgatja, hogy ugyanarra a főiskolára fog járni, mert itt van filmes szak, ami érdekli őt. A srác azonnal szervezkedni kezd, hogy "véletlenül" összefussanak a bemutató rendezvényeken. Mindenre magyarázatot akar adni a lánynak, és egy második esélyt kicsikarni, hiszen szinte zombiként élt az utóbbi időben. Tudja, hogy milyen mélyen megbántotta Savannah-t, de helyre akarja hozni, mert tudja, hogy nem közömbös a lánynak, és a pofonok ellenére újra és újra elé áll.

Biztos vagyok benne, hogy minden olvasó tisztában van azzal, hogy ez nem egy fennkölt irodalmi alkotás, én sem ezt kerestem benne. Én a Royals fiúk hatása alatt vagyok a kezdetektől, és ez még mindig kitart. Tőlem mondhatja akárki, hogy ezek tuskók, magas lóról beszélnek, stb. de egy biztos, vannak szösszeneteik, amik kiemelik őket a könyves pasik közül. Gideon képes strázsálni a lánykolesz előtt a végtelenségig... Gideon négy virágboltból vásárolja fel a rózsákat egy bocsánatért..  Gideon felmászik a lányhoz az erkély felől, pedig bejöhetne az ajtón is...
Becsülöm a srácokban, hogy mennyit jelent nekik a család. Azonban ne menjünk el Savannah hülyesége mellett sem. Szexi képeket küldözgetni nagyon veszélyes, és a hülye libák ezt nem hiszik el addig, míg a saját képeik kerülnek illetéktelen kezekbe. Ez egy klisés helyzet is lehetne, de inkább azt mondom, legyen csak benne, tanuljanak belőle az olvasók.
Tetszett, hogy megismerhettem mindkét fél régi és a mostani barátait, vicces helyzeteket produkáltak, a romantikus fővonal mellett sok hülyéskedés is belefért a történetbe. Savannah személyiségéről még kevesebbet tudtam eddig, mint Gideonról, jó volt megismerni, nála egy komolyabb fejlődés is végbement, de ez éppenséggel a korából is adódik, de ezzel együtt  felelősségteljesebb lett, és végre a saját érdekeit helyezi előre. Korábban rossz volt nézni, mennyire uralkodott rajta a megfelelési kényszer.

Nos, őszinte leszek, egy kellemes kis szösszenet volt ez a történet, de a sorozatra nézve nincs különösebb jelentősége. Akik szeretik a sorozatot, nyilván ezt is magukénak akarják tudni, szépen mutat majd a polcon a többi mellett. De hozzá kell tenni, hogy a szerzők nem erőltették meg magukat túlságosan, hogy ezt összehozzák. Én szerettem olvasni, picit feltűntek a család többi tagjai is, felcsigázták az érdeklődésemet a többi rész iránt, bár ez amúgy is meg volt. Bepillantást kaphattam a fiúk anyjukkal való kapcsolatába, amire eddig viszont nem sok példa volt.
Mostmáraztánnagyonnagyonváromazigazinegyedikrészt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Borító: Én nem vagyok jó a szimbólumokban, a címet se értem, se a borítót.

Kedvenc karakter: Gideon

Szárnyalás: Nincs szárnyalás.

Mélyrepülés:  Különösebb mélyrepülés sincs.


Érzéki mérce: Nincs szex. Remélem ez nem spoiler.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

BELEOLVASÓ

Nyereményjáték

Gideon az úszócsapat kiemelkedő tagja, így neki ajánljuk a játékot, sikeres magyar úszókat kell felismernetek. Minden állomáson a megadott képen látható sportoló nevét kell beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

11.25 Kelly és Lupi olvas
11.27 Pandalány olvas
11.29 Sorok között
12.01 Fanni's Library
12.03 Dreamworld
12.05 Readinspo
12.06 Sorok között extra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók