KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. január 28., csütörtök

Christine D'Abo: 30 fülledt nap (30 nap #1)

A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Christine D’Abo 30 nap sorozatának első része  a 30 fülledt nap a Passion válogatás keretein belül. Vajon hogyan vélekedik a Blogturné Klub három bloggere az erotikusan romantikus regényről? Kövesd a blogturné állomásait és a játékunk megfejtéséért cserébe esélyes lehetsz megnyerni a regény egy példányát.
 
Maxim Könyvkiadó 2020. december 09.
325 oldal
Fordította: Szaszkó Gabriella
Goodreads: 3,81
Besorolás: felnőtt, erotikus, romantikus

Hosszú éveken át Alyssa csak az emlékeivel bújik ágyba. De vajon készen áll-e arra, hogy az álmaiban ébredjen fel? Sokan egész életükben várnak arra, hogy megtalálják a lelki társukat. De Alyssa Barrow sorsa máshogy alakul. Ő tizenkilenc évesen ismerkedik meg Robbal, és mind a ketten készen állnak arra, hogy boldogan éljenek, amíg… Rob beteg nem lesz. Utolsó napjainak egyikén Rob arra biztatja fiatal, gyönyörű feleségét, hogy ne dobja el magától a boldogságot – vagy az élvezetet. Még különös ajándékot is hagyományoz feleségére, egy szexjátékot, amellyel arra bátorítja Alyssát, hogy lépjen túl a kapcsolatukon. Harminc kártyát hagy feladatokkal, harminc napnyi élvezetes tanáccsal. Tudni fogod, mikor jön el az idő – mondja. Most, két évvel később, amikor Alyssa találkozik szexi új szomszédjával, Harrison Kemppel, elkezd azon gondolkozni, hogy lehet, tényleg elérkezett az idő… Harrison a nők megtestesült álma kidolgozott combjával és ördögi vigyorával. Alyssa összeszedve minden bátorságát, mesél Harrisonnak az elhanyagolt kártyákról, és megkéri rá, hogy segítsen neki a felfedezésben. Ez olyan kívánság, amit Harrison boldogan – teljesít. Harrison tapasztalt érintése és forró csókjai életre keltik Alyssát. De az annyira nem is ártatlan játszadozás hamarosan mélyebb kapcsolattá alakul, és Alyssa ráébred, hogy nem csak a szexre áll készen, hanem a szerelemre is. De mit is mondanak a kártyák a Harrisonnal kapcsolatos jövőről? Szaftos, szívet melengettető és érzelmes. A 30 fülledt nap felfedezi az újrakezdés fájdalmát és örömét. Megmutatja nekünk, merre is vezet egy kis bátorítás, egy apró bátor lépés.

A kanadai szerző weboldalát nézve láthattam, hogy munkássága az erotikus könyvekre specializálódott, annak széles rétegeivel foglalkozik. A Goodreads-en 30 könyve található meg, és átlagosan 3,64-re értékelik a regényeit az olvasók. Kíváncsi voltam, a Passion válogatás ezen regénye mennyire fog tetszeni, ugyanis az eddigiek jól szórakoztattak. 
 
A bőbeszédű fülszöveg sokat elmond az alapszituról, Alyssa már két éve elvesztette a férjét, akivel kiegyensúlyozott szerelmi házasságban élt, első és egyetlen szerelméhez ment hozzá. Tudták, hogy közeledik az elkerülhetetlen vég, az utolsó időket szorosan együtt töltötték, és a férj mintegy utolsó ajándékként egy meglepő dolgot készített a feleségének. Azt mondta neki, el fog jönni az ideje, amikor majd újra nyitni tud a világ felé, amikor készen áll egy új kapcsolatra, akkor vegye elő ezt a bizonyos borítékot. Kidolgozott egy 30 napos feladatsort, amit majd az új partnerével kell végigcsinálnia, mert azt nagyon nem szeretné, ha Alyssa lemondana az érzékiségéről. Két évnek kellett eltelnie, mire a nő egyáltalán gondolkodni kezdett a férje szavain, és belenézett a borítékba.
Együtt tudtam érezni vele, ahogy a fájdalmáról beszélt a regény elején, ez egy rohadtul szívszorító helyzet, amit a testi/lelki társa elveszítése után  érzett,  és sajnos ez talán soha sem múlik el igazán, legfeljebb az intenzitása változik. Szerencsére ezt nem kellett átélnem soha, de azt viszont igen, amiről ennek kapcsán mesélt, hogy ilyenkor a barátok is lassan eltávolodnak, mivel ők ugyebár párban vannak, egyre furább és kényelmetlenebb elmenni a közös programokra. Egy válás után is hasonló a helyzet, a közös barátokat hirtelen, vagy nem annyira hirtelen, de elveszíti az ember. Ez nagyon is ismerős szitu.

Szerencsére Alyssának van egy agilis nővére, aki megerősíti abban, amit ő maga is érez, hogy nagyon is itt van az ideje változtatni az életén. A férje múltból küldött szavai is megteszik a hatásukat, készen áll arra, hogy belenézzen azokba a kártyákba. Ráadásul, milyen klassz véletlen, a társasházba költözik egy új lakó is, aki nagyon szexi, és határozott időre, csupán három hónapra vesz ki egy lakást egy helyi munka miatt. Abszolút alkalmas partner lehetne Alyssa visszatéréséhez a normális életbe. Néhány "véletlen" találkozás elrendezi, hogy a nő színt valljon és felkérje  Harrisont erre a nem mindennapi feladatra. Persze, hogy belemegy, hogy a fenébe ne menne, hiszen tetszenek egymásnak, mindenféle kötöttség nélküli izgalmas szex ugyan melyik pasinak lenne ellenére.

Szóval voltak dolgok, amik tetszettek, számtalan vicces jelenet, a szexboltban való látogatástól kezdve mindenféle helyzetekig, ugyanakkor voltak ezekben számomra elfogadhatatlan részek is, amit nem is értettem kinek lenne élvezetes vagy izgalmas. Például a nyilvános wc keretein belüli szex.
Az is fura volt, hogy mindenhez annyi síkosítót használtak, ráadásul többfélét, hogy az már szinte kifolyt a lapok közül. 
Teljesen nyilvánvaló a kialakuló konfliktus mibenléte és kimenetele, nem mennek a feladatok végrehajtása érzelmek kialakulása nélkül, és más bajok is vannak, mindkét félnél. Alyssa  mindent idegesítően összehasonlít az elhunyt férjével. Mivel középsulis szerelem volt, csakis vele volt egész életében, tehát nulla egyéb pasi tapasztalattal rendelkezik. Érthető hogy csak egy viszonyítási alapja van, de ezt annyiszor hozza fel Harrisonnak, hogy annak egy idő után teljesen jogosan elege lesz. Neki is meg kell küzdenie a saját problémájával, amit jó ideig titkol, úgyhogy csak idő kérdése, hogy elérjék párosunkat a viharfelhők.

Az írás stílusával nem volt különösebb gondom, bár kicsit egyoldalú volt a narratíva, szerettem volna többször is Harrison fejébe látni. Az jónak mondható, hogy egy komoly témát, a veszteségfeldolgozást is beleszőtte a történetbe, de a könnyedebbnek szánt oldal, a szex része nekem kicsit perverz volt, és nem igazán a hölgy vágyait láttam benne, hanem az elhunyt férj fantáziáit. Nem is értem, ha ilyen jó volt a kapcsolatuk, az együtt töltött boldog évek alatt miért nem hozta fel a feleségének, miért nem próbálták ki közösen? Szerettem még Alyssa és a nővére kapcsolatát, mindig örülök az egymással törődő testvéri szeretetnek.

Összességében szórakoztató, szexi a könyv, de le kellett vonnom a saját következtetésemet, tőlem ez a módszer távol állt volna a főszereplő helyében. Hiába, én menthetetlenül romantikus vagyok és nem tudnék érzelmek nélkül szórakozni a világba. Könnyed olvasásélménynek viszont ajánlom a regényt.

Borító: Figyelemfelkeltő, pont azt sugallja, amit tartalmaz.

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: A kalózos filmecske.

Mélyrepülés: A férj folyamatos felemlegetése.

Érzéki mérce: Érzéki, grafikusan megírt jelenetekkel teli a regény, és arra kíváncsi vagyok, hogy a grapefruitos cuccnak mennyi az alapja és hányan néznek majd utána.

Értékelés: 



Nyereményjáték

Olyan népszerű könyvekből idézünk, amelyekből nem hiányzik az erotika. Nincs más dolgotok, mint azonosítani az adott idézetet, és a  szerző+könyv címet beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
 
Feladvány:  Én akarok lenni az első, aki mindent megmutat neked, és akire mindig emlékezni fogsz.
 
 
Állomások:
Blogturné Klub
01/25 Könyvvilág
01/28 Kelly & Lupi olvas
01/31 Hagyjatok! Olvasok! 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók