KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. január 26., kedd

J. L. Armentrout: Stay With Me - Maradj velem (Várok rád #3)

Könyvmolyképző Kiadó 2017. Rubin pöttyös
600 oldal
Fordította: Császár László
Goodreads: 4,17
Besorolás: New Adult, realista, romantikus

A huszonegy éves Calla nem sok mindent csinált eddig életében. Soha nem csókolózott, nem látta a tengert, és nem volt vidámparkban sem. Fiatalabb korában azonban olyan dolgokat élt meg, amiket egyetlen gyereknek sem lenne szabad. És még mindig hordozza azokat a testi és érzelmi sebeket, amiket többszörösen függő anyja, Mona hagyott rá – olyan titkokat, amiket nem oszt meg senkivel, még a legközelebbi barátaival sem.
Azonban a biztonságos kis burok, amit Calla maga köré épített, egy nap darabokra hasad, amikor felfedezi, hogy anyja ellopta a főiskolai tanulmányaira félretett pénzét, ráadásul hatalmas adósságot halmozott fel a nevében. Kénytelen hát visszatérni a kisvárosba, amit annak idején örökre elhagyott. Amikor megérkezik az anyja kocsmájába, Monát sehol sem találja, megismerkedik viszont a száznyolcvan centis tömény érzékiséggel, Jackson Jamesszel, aki nem csupán a pultban áll, de nyilvánvalóan az egész kocsma lelke is.
A szexi és lehengerlő Jax az első pillanattól részt követel magának Calla életéből, munkát ad neki, és segít felkutatni Monát. És ahogy Callára néz, abból egyértelmű, hogy legszívesebben fekvő helyzetben lenne együtt vele… Mielőtt azonban Calla ennyire közel engedné, még le kell győznie magában a múlt árnyait – és néhány alávaló embert is, akik azzal fenyegetik, hogy rossz vége lesz, ha nem keríti elő nagyon gyorsan az anyját.

Úgy néz ki, nem tudom abbahagyni a sorozatot, míg van következő megjelent rész, a Be with me után azonnal elkezdtem Stay with me-t. A szerző merészet lépett és Calla történetét elvitte a Shepherdről egy Philadelphia melletti kisvárosba, Plymouth Meetingbe, ahol Calla a fősuli előtt élt. A fülszöveg jól elmondja miről van szó, haza kellett mennie megkeresni az anyját, hogy számon kérje a pénze lenyúlásáért, ami veszélyezteti a további tanulmányai finanszírozását.
A házukat eléggé lepusztult állapotban találja, anyjának nyoma sincs, már jó ideje nem járhatott ott. Második lépésként Calla a kocsmájukba megy, a Monába, amit anyja saját magáról nevezett el.
De az anyja itt sem járt régóta, viszont meglepően jó állapotban van a hely a korábbi emlékeihez képest. A személyzet lecserélődött, egyedül Clyde, a szakács a régi, akivel mindig is közel álltak egymáshoz. Az új főnök, Jax az első pillanattól rámozdul a lányra, akivel ugyan megtalálják a közös hangot, de Calla nem az a lány, aki bárkit is könnyen közel engedne magához, főleg egy számára teljesen idegent. Mivel nincs pénze, beáll pultosnak, de már az első nap kezdődnek a bonyodalmak, szembesülnie kell azzal, nem csak ő keresi az anyját, sokkal nagyobb a baj, a súlyos drogproblémákkal küzdő Mona ujjat húzott különböző bűnözőkkel, akik ezért szintén nagyon keresik, és némelyikük nem riad vissza attól, hogy Callát vegye elő az anyja helyett.

Calla kitűnő főhős alapanyag, és a szerző remekül gyúrta meg a karakterét. Egy borzalmas tragédia törte ketté a gyermekkorát, és húzott éles vonalat az előtte és az utána időszakokra. Gyerekszépségversenyekre járt, és élvezte is ezeket, mígnem 10 éves korában tűz pusztított az otthonukban, aminek nyomait örökre viseli a testén és még súlyosabb terheit a lelkében. Az édesapja egy idő után otthagyta őket, nem tudott megbirkózni a történtekkel, és Mona ugyan a lányával maradt, de az élete felett átvette az irányítást az ital és a drog. Nem csoda, hogy Calla vissza se nézve lépett le a középiskola után, és azóta még látogatóba se jött el. Én nem tudtam sajnálni az anyját, bármin is ment keresztül. Mindig van választás, és ő mindig a rossz utat választotta, hiába voltak időszakok, amikor lettek volna lehetőségei. Calla viszont erős, tervei vannak, nagyon komolyan veszi a tanulmányait. A saját szórakozása háttérbe szorul, a lényébe épült korlátokon nagyon nehéz átlépnie. A főiskolán álarcot visel, majdnem szó szerint, hiszen vastag smink alá rejti a hegeit, de a múltjából is elrejti a borzalmakat, anyját halottnak hazudja. Ezek a lelki terhek nem lehetnek komoly barátságok alapjai, a lányokkal is kissé felületes a barátsága, pasikkal meg el sem jut a randizásig. Pontosan egy Jax-féle pasi kellett neki, hogy ez megváltozzon, aki maga is titkokat és sebeket rejt.  Lépésről lépésre alakul a bizalom közöttük, és ezt megint nagyon ügyesen vezette végig a szerző, megtartva mindenben a fokozatosságot. Imádtam Calla belső monológjait, a szarkazmusát, és a változást benne, ahogy rájön, hogy neki is meg kell nyílnia ahhoz, hogy elfogadják. 
Örültem, hogy a korábbi részek szereplői is visszatértek és nem csak futó szereplők voltak, Avery és Teresa vallomásai segítettek Callának, hogy ő is színt valljon a barátai előtt. Természetesen Cam és Jase sem hiányzott, okoztak Jaxnek pár kellemetlen pillantást, amikor épp kellett.

Jax eléggé vonzó karakter volt nekem is, a titkaival együtt. Egy dolog azonban nem tetszett, ami persze Callánál is kiverte a biztosítékot, az pedig Aimee, i-vel és két ee-vel. Nagyon pipa voltam Jaxre, hogy nem volt határozottan egyértelmű ezzel a nővel. Tény, hogy nélküle túl egyszerű és sima lett volna a kapcsolatuk alakulása, de ez többször is előjött, és így már túl sok volt. Egy kicsit hiányoltam, hogy Jaxet is féltékennyé kellett volna tenni, annyira ráfért volna, hogy rájöjjön, rosszul kezeli a dolgokat, mert így rohadtul félreérthető.
Calla és Jax közötti feszültség sosem hagyott  alább, egyre csak felfelé ívelt, ez már látom, hogy Jennifer védjegye ebben a sorozatban. Nagyon bírom ezt a lassú égést, egyik legjobb része a stílusának.
A történet nyomozós része tartogat ezt azt. Jobban mondva, őszinte leszek, emiatt időnként vonogattam a szemöldököm. Nem volt hihető néhány dolog, pl. Calla sérülése utáni felépülés ugrándozással és szaladgálással nagyon nevetségesre sikerült. Az anyja felbukkanása és a pénzügyek rendezése sem volt kielégítő, elég fura volt így a befejezés, nem is kapott az anyja szála igazán megnyugtató lezárást. A másik dolog, ami még mindig zavar a ya-na könyvekben, az ivás. Most komolyan muszáj volt rávenni a lányt, hogy seggrészegre igya magát? Enélkül nincs felnőttkor? ÁÁÁÁ.

A másodlagos karakterek mind tetszettek, a kocsma dolgozói kedvencek lettek, még Katie is, akinek a beszólásain nagyon lehetett nevetni. Feltűnt Reece is, aki rendőr és a következő rész álompasija lesz a  pultosként szereplő Roxy oldalán. Már voltak ebben a részben is utalások kettejük fura kerülgetős kapcsolatára, szóval alig várom a folytatást.

A könyv végén én mindig elolvasom a köszönetnyilvánítást. Itt szerepelt, hogy a szerzőt Theo James ihlette meg Jax karakteréhez. Ez kicsit meglepett, de nem akadálya annak, hogy vele illusztráljam a bejegyzést.

Összességében a nyomozós rész hiteltelensége miatt vontam le egy kicsit az értékelésből, de ettől eltekintve imádtam ezt a részt is, a következő már a kezemben van és remélem a maradék részeket is megkapjuk a kiadótól.

Borító: Tökéletesen illeszkedik a sorozathoz, szeretem.

Kedvenc karakter: Calla

Szárnyalás: A régi barátok látogatása, és hogy nem öt percig maradtak.

Mélyrepülés: Aimee és külön még a tequila.

Érzéki mérce: Megint csak dicsérhetem a szerző fokozatosságát, kellemesen izgató az erotika.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók