KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. április 7., szerda

Adriana Locke: Written in the Scars - Sebhelyeinkbe írva


A Könyvmolyképző Kiadónál jelent meg Adriana Locke regénye a Written in the Scars - Sebhelyeinkbe írva, mely Elin és Tyler házasságának hullámvölgyébe vezeti az olvasót, kérdés, hogy lesz-e felemelkedés? Kövesd végig a blogturné állomásait, és ha szerencséd lesz meg is nyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!
 
Könyvmolyképző Kiadó 2021. Rubin pöttyös
376 oldal
Fordította: Papp Fruzsina
Goodreads: 4,27
Besorolás: kortárs, felnőtt, romantikus, házasság
 
Beleszeretni ​valakibe egyszerű. Kiszeretni pedig a legnehezebb dolog a világon.
És Elin és Tyler Whittnek borzasztóan nem megy.
Elin sorsa abban a pillanatban megpecsételődött, ahogy a helyi kosárlabdasztár rámosolygott. Rettenetesen egyszerű volt beleszeretni a városka sötét hajú sármos mosolyú és erős, atlétikus alkatú nagymenőjébe.
Ezernyi álmos mosoly, céltalan vidéki kocsikázás és a hátsó ajtó nyikorgó csukódása után beköszönt a valóság. És mindenkit ledönt a lábáról. Szerelembe esni volt a dolgok könnyebbik fele. Nézni, ahogy minden darabjaira hullik, lehetetlenség.
Mikor Ty felbukkan azzal az elhatározással, hogy megmenti a családját a széthullástól, Elin a múlt veszekedései és egy új kezdet ígérete között kezd őrlődni. Ty az a férfi, akinek a kezébe helyezte a szívét, a férfi, akit mindennél jobban szeret. De ő az a férfi is, aki a világon a legtöbb fájdalmat képes okozni neki.
Az élet nem mindig egyszerű. A szerelmet nem a nyúlszívűeknek találták ki. De az élet tanulságos, és ezt Ty és Elin sebhelyei bizonyítják. A szerelmük van megírva azokban a sebhelyekben, amik vagy együtt tartják őket… vagy szétszakítják őket örökre.
 
Nem olvastam még a szerzőtől, a fülszöveg  keltette fel az érdeklődésemet, ez alapján választottam a könyvet és belevágtam lelkesen az olvasásba.
 
A prológusból kiderül, hogy ez a pár már a középsuliban összejött, és hamarosan már az esküvőjüket tervezgették, mert az biztos és tuti, hogy ők egymásnak vannak teremtve most és mindörökké. A prológus után máris  ugrottunk pár évet, amikor is kiderül, hogy a házasság éppen romokban van, a férj ugyanis lelépett hat hete. De most visszatért, úgy döntött, újra belép a felesége életébe, rendezi a kapcsolatukat. 
Nem értettétek félre, nem hat évig volt távol és nem is hat hónapig. Pontosan 43 napig, az hat hét. Elin, a feleség adja a nagyon sértődött, nagyon megbántott nőt, Ty pedig elég távolságtartó, nem egyenesen hazamegy, hanem egy közös barátjuknál húzza meg magát átmenetileg.
Következik a huzavona, szeretlek, de elmentél, kívánlak, de elmentél, mit csináltál, hol voltál, de elmentél, de a farkam akarod, hidd el, de elmentél....

és olvastam...
 
és olvastam...
 
és olvastam....
 
Oké, alapjában véve elég türelmetlen ember vagyok, nem is csodálkozom, hogy nekem  a könyvnek kb. a 2/3 részéig tartó folyamatos nyavalygás eleve nem csúszott. Szerintem nagyon rosszul volt felépítve a cselekmény. Az olvasó nem tud semmit erről a párról, hogyan lettek szerelmesek, milyen volt a korábbi életük, nincs semmi háttér, így pedig nem éreztem közel magamhoz őket, nem tudtam még csak megkedvelni sem ezt a párost. Ráadásul belecsöppentem egy negatív szituációba, amikor mindketten a legrosszabb oldalukat mutatják. Azt nagyon furának találtam, hogy Elin pont most fordul ügyvédhez, hogy Ty újra felbukkant, mintegy fenyegetésként, nehogy bármiben reménykedjen, ugyanakkor az első adandó alkalommal lefekszik vele. Ty mindent bevet, hogy megmentse a házasságukat, ez így leírva milyen szép, de miért nem kommunikálnak normális emberekhez méltóan???????

Azt tagadom, hogy érzéketlen lennék, át tudtam érezni a hősnő helyzetét a vetélés kapcsán. Ez tényleg nehéz téma, fájdalmas, tudom, átéltem. De könyörgöm, Ty erről nem tudott, amikor elment. 
Mindketten halál gyerekesek, a problémáik kezdetétől a kibékülésig állandóan ezt éreztem, Ty menekült a gondjai elől, ahelyett, hogy már akkor megbeszélték volna közösen. Ha igazán szeretik egymást, akkor mindenre van megoldás, de erre nem akartak rájönni, inkább jöjjön a struccpolitika. Pedig a házasság arról szól, hogy amikor jönnek a problémák együtt kell legyőzni azokat.
Tulajdonképpen tetszett a regényben, hogy itt senki sem volt kőgazdag, egyszerű, hétköznapi emberekről szólt, egy teljesen átlagos amerikai kisvárosban. Kevés a munkalehetőség, így egyesek gondolkodnak az elvándorláson, mások ragaszkodnak a gyökereikhez. Tetszett továbbá, hogy a szereplők és barátaik még a gimiből ismerik egymást, hosszú időre nyúlik vissza a barátságuk. Meló után együtt buliznak, megy az ugratás, de ha gond van, segítik egymást, összetartanak.

Az utolsó harmadban végre történt is valami, és ez meghozta az érdeklődésemet a cselekmény iránt. Bár nem tartottam jó ötletnek a szerzőtől, hogy kétszer is lehúzza a bőrt a bányával kapcsolatban, de megértem, hogy ezzel egy kellően izgalmas szituációba keverte a szereplőket, hogy az olvasónak kipattanjon végre a szeme. Végül is kellett ez a dráma a végére, de nem igazán azzal a kimenetellel, amit a szerző elém tárt. Én ezzel nem értettem egyet, túlzás volt, nekem hatásvadász érzetet keltett. Megjegyzem elég sírós vagyok, de mégsem hatott meg eléggé, bár nagyon sajnáltam, ami történt és főleg akivel.
Meg kell jegyeznem, hogy nem éreztem helyesnek, hogy erőltetetten le volt magyarítva minden. A boltok nevei, még az üdítő fantázianeve is. Szerintem jobban kéne bízni az olvasók nyelvismeretében. Bár lehet, hogy valakinek pont ez tetszik, de egy itallapon nem tudom elképzelni pl. az Ütközőt.
 
Összességében ha leszámítom a kezdeti nehézségeket, akkor ez egy kellemes hangon megírt történet a második esélyről, amikor a szerelemért folytatott harcot nem szabad feladni, ha van értelme, az arra érdemesnek meg kell tudni bocsátani, kb mint a mesében.
Képek: Pinterest, Google-képkereső
 
Borító: Hátfétis....

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: -

Mélyrepülés: Cord

Érzéki mérce: Nagyjából rendben van a regény erotikus tartalma, nincsenek túlzások, csak némi mocskosabb csúnya beszéd.

Értékelés: 
 
 
Nyereményjáték:
 
Igaz-hamis játékot játszunk! Mivel a regényben sok szó esik a bányászatról, érdekességeket osztunk meg veletek a témáról, el kell döntenetek, hogy igaz vagy hamis az adott  információ. Az igen vagy nem válaszokat írjátok be  a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!
 
Állítás: Európa legmélyebb bányája Csehországban található 1838 méter mélyen. Igaz vagy hamis?
 
 
Állomások:
Blogturné Klub
04.07 Kelly és Lupi olvas
04.10 Fanni's Library
04.13 Sorok között


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók