KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. május 6., csütörtök

Kandi Steiner: Weightless - Súlyok nélkül


A Könyvmolyképző Kiadónál jelent meg Kandi Steiner regénye a Weightless - Súlyok nélkül, mely egy végzős, önmagát kereső lány, Natalie sorsát tárja elénk a felnőtté válás rögös útján. Testi, lelki súlyokkal való küzdelem ez a történet, tiltott szerelemmel fűszerezve. Kövesd végig a blogturné állomásait, és ha szerencséd lesz meg is nyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!
 
Könyvmolyképző Kiadó 2021. május - Rubin pöttyös
330 oldal
Fordította: Barcza Gerda Adrienne
Goodreads: 4,11
Besorolás: realista, romantikus, mentális problémák
 
Te ​képes vagy viselni egy fájdalmas szerelem súlyát?
Emlékszem a fényekre. Emlékszem, le akartam fényképezni, ahogy vörösen és kéken villództak rideg, szenvtelen arcán. De tudtam, hiába lennék képes elmozdulni onnan, ahol a lábam földbe gyökerezett… hiába szaladnék a fényképezőgépemért, akkor se tudnám megörökíteni a pillanatot. Nincs zársebesség, lencse vagy fénytechnika, ami hűen visszaadhatná az érzéseimet, ahogy a szemébe néztem.
Bíztam benne, szerettem, és bár a testem megváltozott azon a nyáron, ő biztosított a segítségéről: hogy megmaradjak annak, aki belül vagyok, függetlenül attól, hogy a külsőm átalakult.
De aztán minden megváltozott.
Ellopta az ártatlanságomat. Megsebezte a szívemet. Elvette mindazt, amit úgy hittem, az életemről tudok, hirtelen kihajította az ablakon, és közben darabokra törte a világomat összetartó üveget.
Emlékszem a fényekre.
A szenvedélyesen, kétségbeesetten, tüzesen felizzó piros csíkokra. Az éles, könyörtelen, rideg kék sugarakra. Jelképei voltak mindannak, amit azon a nyáron el kellett szenvednem. És mindannak, amivel nem akarok szembenézni soha többé.
Önbizalomhiány, túlsúly, szerelmi csalódás – hogyan lehetünk úrrá a félelmen, fájdalmon, bánaton?
 
Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog ez a történet. Az volt a titka, hogy számtalan ponton tudtam azonosulni Natalie érzéseivel, ráhangolódtam, és végig drukkoltam, hogy révbe érjen, lehetőleg boldog befejezéssel.
Szerintem a fülszöveg eléggé drámaira sikerült, és ad némi félreértésre is okot, hiszen minden mondat többféleképpen értelmezhető és a történetre visszatekintve nem csak egy konkrét személyre gondolhatok, akik megsebezték valamilyen módon a főszereplőt.
Natalie Poxton megszokta, hogy jól él, a mostohaapja a kisváros egyik leggazdagabb embere, megkapott mindent, amire csak vágyott egész gyerekkorában. Két éve Mason személyében fiúbarátra is lelt, aki vele együtt most végzi a középsulit, nagyon jó családból származik, és ha nem nagy túlzás, szinte a lelki társának tekinti. A barátai szinte mind a közeli  főiskolára készülnek, neki is választania kéne, de hirtelen egész más fordulatot vesz az élete. 
Óriási csalódás éri, miután Mason otthagyja, és egy másik lánnyal mutatkozik, aki új a városban,  és ami Natalie-nek (és mindenkinek) a legszembetűnőbb:  hosszú lábakon tipegő, vékony szépség. Nos igen, eddig nem említettem, de Natalie 14-es méretű, gömbölyded lány, hosszú sötétszőke hajjal. Zárójelben megjegyzem, az amerikai 14-es méret itthon kb 44-esnek felel meg, egy fiatal lánynak ez azért sok.  Natalie mindig is kerekebb volt az átlagnál és eddig ez nem okozott neki túl sok fejtörést, ugyanúgy lógott a barátaival, mint bárki más. Szenvedélyesen szeret fényképezni, a gépével a kezében, Masonnal az oldalán eddig mindig biztonságban érezte magát. Most azonban szembe kell néznie a tényekkel, ha a többiekkel ő is a helyi főiskolára megy, semmiben sem változik az élete, csak további csalódásoknak teszi ki magát. Változtatnia kell. Kívül, belül. 
Pár nap lelki dagonyázás után a szülei ráveszik, hogy ne adja fel, a gyorskaják habzsolása helyett vegye az útját az edzőterem felé, ahol személyi edzőt fogadtak neki, anyukája szerint így tudja a legjobb módon visszaszerezni Masont. Csakhogy a személyi edző nem más, mint a helyi rosszfiú, Rhodes, néhány évvel idősebb nála, és amilyen gyönyörű, izmos a külseje, annyira kemény, magába zárkózó, távolságtartó a személyisége.
Csodás volt az íve ennek a történetnek, amelyben ez a két sebzett lélek találkozik, és mindkettőjüknek embert próbáló utat kell bejárniuk, hogy újra tudjanak bízni, nyitott szívvel fordulni egymás és mások felé. Egyiküknek sem sikerült volna ez a másik nélkül.
Sajnos nagyon jól bele tudtam élni magam Natalie helyzetébe, amikor belép az edzőterembe, és alá kell vetnie magát a méreckedésnek és utána a munkának, aminek minden pillanatát úgy éli meg, hogy a következő ismétlés után vége az életének. Aztán a fizikai megpróbáltatások napról napra könnyebbek lesznek, de mégsem, hiszen Rhodes fokozatosan erősít a feladatokon. Nat elég nehezen tudja feltörni a srác páncélját, aki általában elég mogorva, de addig addig csacsog - főként zavarában, míg eléri, hogy beszélgessenek. És ahogy lassan kiderülnek róla dolgok, Nat úgy kavarodik bele az érzelmekbe, világossá válik, itt már rég nem Mason visszaszerzése a cél. Rhodes felnyitja a szemét, tükröt tart elé, szó szerint is, és ráébreszti, hogyan lássa magát, motiválja, hogy elérje a céljait. 
Elsősorban Nat személyisége ragadott magával ebben a történetben, annyira valóságos volt, igazi problémákkal, amikkel magunk is folyamatosan küzdünk. Legszívesebben magamhoz öleltem volna a nehéz pillanatokban, és együtt örültem vele a sikereinek. Rájött, hogy magával kell törődnie, magában kell bíznia, és nem marad el a siker. Imádtam, ahogy kivirágzik belülről is, önbizalmat nyer, és bátran mer gondolni a jövőjére.
Rhodes egy nagy meglepetés volt. Gyanúsan rosszfiúsra lett beállítva, úgyhogy nem csodálkoztam a csontvázakon, amik sorra kerültek elő a szekrényből. Aztán Nat kezdte lebontani a szíve köré emelt falakat, és jó kis lassú égésű kapcsolat alakult ki közöttük, nem is gondoltam volna az elején, hogy ennyire szenvedélyes részletekbe is belemerít a szerző. Meglepődtem az intim jelenetek taglalásán, nem vártam volna el az épp csak 18 éves Natalie-tól, hogy ilyen őszintén kitárulkozik. 
Szerettem ebben a fiúban,  hogy nagyon szép gondolatokat fogalmaz meg Natalie-ról, ő látja, hogy ez a lány milyen kincs, mennyire szép a lelke, valójában félti is saját magától. Pedig ő is egy csodálatos ember, oké, tett bizonyos dolgokat, de mindig annak az érdekében, hogy kiderüljön az igazság a testvéréről.
Persze a történet szálai jól összegubancolódnak a vége felé, hiszen a környezetük nem nézi jó szemmel a kapcsolatukat, és ez még csak a kisebbik gond. Közben nyomozás folyik a srác elveszett ikertestvére után, és ennek kapcsán nem várt fordulattal lepett meg a szerző a végjátékban.
A többi szereplőről se feledkezzek meg, szerettem Nat egyetlen barátnőjének, Willow-nak a karakterét, sajnos elég keveset szerepelt, de nagy lelkesedéssel támogatta minden szempontból. Őt nem érdekelte a kinézete, egyszerűen mellette állt. Mason egy pöcs, az új csaja meg egy ribanc, ennyi. Az anya és a nevelőapuka történetét nem spoilerezem el,  lesznek meglepetések. 
A szerző stílusát megszerettem, élvezet volt olvasni, ahogy ennyi érzelmet belevitt a történetbe. Hatással volt rám, ahogy fentebb is írtam,  az első oldaltól megvolt a kapcsolódásom a főhőssel. Kiemelte a bullying kegyetlenségét, mennyire nehéz is ezen átlépni, valamint a társadalmi különbségek nehézségeit is valóságosan ábrázolta. Nem jött rosszul a történetbe a krimi szál, hogy még izgalmasabb legyen a befejezés. Sokszor azon vettem észre magam, hogy az ügyes horgoknak köszönhetően nem tudom letenni a könyvet, mindig folytatni akartam a következő fejezetet.
Nagyon tetszett a végén az epilógus, jó volt látni, merre is folytatták az életüket.
Záró megjegyzésként: nem hibátlan ez a könyv, de rám pozitív hatással volt, és nagy érzelmeket váltott ki, úgyhogy én fel is teszem a kedvencek polcára.
Képek: Pinterest

Borító: Tetszik a borító.

Kedvenc karakter: Natalie, Rhodes

Szárnyalás:  Az evezős kirándulás.

Mélyrepülés: Az a bizonyos Dale jelenet a végén.

Érzéki mérce: Meglepően érzéki jelenetekkel találkoztam. 

Értékelés: 

 

Nyereményjáték:
 
Eljátszottunk a gondolattal, ki az a kedvenc színészünk, aki elég motiváló lenne ahhoz, hogy edzőterembe vonulva boldogan elvégeznénk az általa kitűzött feladatokat? Ismerjétek fel a személyi edzőinket és írjátok be a nevüket a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.
 
További állomások:
Blogturné Klub
05.06 Kelly és Lupi olvas
05.08 Hagyjatok! Olvasok!
05.10 Sorok között
05.12 Fanni’s Library

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók