KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. május 7., péntek

Jennifer Lynn Barnes - Örökösök viadala

Jennifer Lynn Barnes egy olyan csavaros történetet hozott el nekünk, amiben semmi sem az, aminek látszik. Avery egy nem várt örökség miatt belecsöppen egy különleges életbe, és kap vele egy még különlegesebb családot, aminek a tagjai mind-mind titkokat rejtegetnek. De az igazi titok az, hogy miért hagyta rá az idős Tobias Hawthorne ezt a mesés vagyont, ha nem kötik rokoni szálak a lányhoz? Vagy mégis? Avery miközben próbál rájönni az elé kerülő rejtélyekre, a Hawthorne-házban élő fiúk nem könnyítik meg az életét.

Az Animus Kiadónál megjelent regény egy izgalmas történet bemutatkozó kötete, amiről a Blogturné Klub 10 bloggere mesél nektek. Tartsatok velünk a turnén, aminek a végén természetesen nem áruljuk el, hogy ki nyeri az Örökösök viadalát, de meghozzuk a kedvedet ahhoz, hogy te is megismerd Avery-t, és a szexi örökös fiúkat, akik mindenre képesek, hogy a rejtvények végére járjanak! Tarts velünk a turnén, és nyerd meg a kiadó által felajánlott Örökösök viadala regény egyik példányát! Csatára fel!

Animus Kiadó, 2021
400 oldal
Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
Goodreads: 4.19
Besorolás: YA

Avery ​pontosan tudja, mi kell a szebb jövőhöz: túlélni a gimit, szerezni egy jó egyetemi ösztöndíjat, aztán irány a nagyvilág. Az élete azonban egyik napról a másikra megváltozik, amikor kiderül, hogy a kőgazdag Tobias Hawthorne ráhagyta a teljes vagyonát. A dologban az a legfurcsább, hogy a lány nem is ismerte az idős férfit, és fogalma sincs, mivel érdemelte ki az ölébe hulló milliárdokat.
Az örökséget viszont csak egy feltétellel kaphatja meg: ha beköltözik a kastélynak beillő, titkos folyosókkal és kódokkal teli Hawthorne-házba. Ez még nem lenne vészes, de ott laknak a hoppon maradt rokonok is, köztük Tobias unokái: négy veszélyesen vonzó, zseniális srác, akik abban a hitben nőttek fel, hogy egy napon milliárdok szállnak rájuk. Az örökség legfőbb várományosa, Grayson pénzéhes szélhámosnak tartja Averyt, és mindent elkövet, hogy elüldözze. Öccse, Jameson nagyapjuk utolsó feladványának tekinti a lányt – fejtörőnek, amit meg kell oldaniuk ahhoz, hogy megértsék, miért hagyta Tobias Hawthorne egy vadidegenre a vagyonát.
Averynek két választása van: vagy elmenekül, és ezzel lemond az örökségről, vagy beszáll a játékba, amelyben az élete a tét.

Jaj, ez a borító.... Ahogy megláttam, rögtön beleszerettem. Ehhez már csak egy jó fülszöveg kellett és azonnal akartam ezt a regényt. Egy szó van rá: IMÁDTAM. Ja és mondtam, hogy imádtam? :)

Avery élete mindennek mondható, csak rózsásnak nem. Édesanyja meghalt, a féltestvére Libby vette a szárnyai alá, de csak félig, mert a lány párja egy erőszakos őrült, így Avery például az éjszakáit a kocsijában kénytelen tölteni. Próbál túlélni, főleg az iskolát, ahol elég jó tanuló és reménykedik a továbbtanulásban, ami majd kisegíti.
Egy szép napon behívatják az igazgatói irodába, ahol kiderül, hogy egy kimondhatatlanul gazdag idős ember, Tobias Hawthorne elhunyt és szeretné, ha a végrendelete felolvasásánál Avery is ott lenne. A lány egyáltalán nem érti, hogy hogyan került képbe, de végül részt vesz az eseményen, ahol Tobias két lánya és négy unokája is ott van és mindenki arra vár, hogy kiderüljön, mennyit örökölt a mesés vagyonból. Aztán jön a hidegzuhany, az öreg, szinte minden vagyonát Averyre hagyta. Az örökség megszerzésének az a feltétele, hogy a lány beköltözzön a kastélyba, az örökösök közé és ott eltöltsön egy évet. Időközben kiderül, hogy a nagypapa szeretett rejtvényeket feladni az unokáinak, sőt szinte ezek megoldására edzette őket apró gyerekkoruk óta és Avery is az utolsó, nagy rejtélyének a része... Vajon a lány túléli a nem túl barátságos és lelkes rokonság társaságát? És képesek megfejteni a végső, nagy titkot?

Őszinte leszek, régóta vártam egy ilyen regényre. YA - pipa, rejtélyek - pipa, kis romantika - pipa, talpraesett főhősnő - pipa. Rengeteg mindent megadott ez a könyv, csupa olyat, amit bizonyos részekben itt-ott olvashattam, de nem egyben. Számomra olyan volt ez a történet, mintha egy Agatha Christie regényt YA köntösbe bújtattak volna. Volt benne minden - gazdag örökösök, egy megfejtendő rejtély, összeesküvés és egy kicsi nyomozás is.
A YA-t azért mondom, mert természetesen itt is egy szegény, hányatott sorsú lány a főhős, akinek az ölébe pottyan valami mérhetetlenül nagy gazdagság, az örökösök között pedig négy jóképű fiúunoka bújik meg, akik közül hárommal (értitek, már nem a szerelmi háromszög, hanem a szerelmi négyszög a menő:) élezedik egy kis szikra, de csak akkora, hogy ne tudjuk eldönteni, hogy a srácok ténylegesen odavannak Averyért, vagy a rejtély megoldásához használják, illetve így próbálnak közelebb jutni az örökséghez. Ezzel körülbelül ki is merítettük a YA fogalmát, mert ez a könyv több ennél. Ha unottan azt mondanád, hogy oké, ilyet minden második könyvben olvasok, akkor annyit mondok, hogy a beköltözést követően indul a "móka"! Valaki Avery életére tör - ezt próbáljuk kitalálni  regény végéig, hogy vajon ki lehetett, hiszen mindenki gyanús, aki abban reménykedett, hogy kap valamit az örökségből. Akkor ott van a nagypapi másik öröksége, a nagy REJTÉLY, amihez minden érintett, a négy unoka és Avery kap egy rejtélyes levelet. Ebből kell kinyomozniuk, hogy mi is a megoldás.  Amihez persze be kell vetni mindent, hiszen a birtok, a kastély óriási, a nagypapa pedig bárhol elrejthette a következő nyomot...
Forrás

Averyt nagyon szerettem, mert okos, belevaló lány volt, aki nem ijedt meg az árnyékától, de azért volt vele egy picike problémám. Hatalmas vagyont örökölt, olyat, amit a legtöbben el sem tudnánk képzelni. A regény x időt ölelt fel, de ennyi idő alatt egy könyvet, egy nadrágot, semmit nem vett magának. Nem hiszem, hogy létezik olyan ember a Földön, aki, főleg, ha olyan helyzetben élt, mint Avery - ne venne magának egy két olyan dolgot (még akkor is, ha csak valami apróság), amit eddig nem engedhetett meg magának, de nagyon-nagyon szeretné. Ez nekem picit hiteltelen volt, de körülbelül ebbe tudok belekötni összesen, másba nem nagyon. Számomra az se volt nagyon kirívó, hogy a négy tesó közül három rámozdult Averyre, hiszen egy YA könyvről beszélünk, plusz a srácoknál se nagyon derült ki, hogy mi is a motivációjuk a nagy fellángolással:). (erre lesz majd jó a következő rész:).

Amit viszont nagyon imádtam, az a kastély és a nagypapa rejtélyei. Úristen de imádtam együtt nyomozni, keresni a megfejtést vagy csak a megfejtéshez segítséget nyújtó kulcsokat. Rejtett jelek, titkos rejtekhelyek, ajtók és ilyenből nem lehetett eleget találni a kastélyban. Ha ez nem lett volna elég, akkor kaptunk elég sok hazugságot, átverést, családi rejtélyt, amit Averyvel együtt lelkesen próbáltunk felfedni.

Természetesen a fő szál az volt, hogy mi volt a célja a nagypapának ezzel a mindenkit kiakasztó végrendelettel, miért pont Avery kapta az örökséget és persze az is érdekelt, hogy ki tör a lány életére. Mivel a történet két részes, így várható volt, hogy csak részben kapunk válaszokat, ellenben az írónő az utolsó pár oldalra betett egy olyan függővéget, hogy az is kevés lenne, ha már ma elkezdhetném olvasni a második részt, pedig még úristen, milyen messze van az!

Összességében szinte minden sorát imádtam a könyvnek és ajánlom mindenkinek, aki szereti a YA-t, imádja a rejtélyeket. Én felvettem az írónőt a kedvenceim közé és biztos vagyok benne, hogy nem ez az utolsó regény, amit olvastam tőle!



Borító: Figyelemfelkeltő, látvány, gyönyörű, tökéletes!

Kedvenc karakter: Avery és a Hawthorne fiúk

Szárnyalás: A történet

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: Van benne valami, amit akár egy halovány szerelmi szálnak is nevezhetnénk, de itt most nagyobb a tét, nincs idő "holmi" szerelemre

Értékelés: 


Nyereményjáték:
Szereted a rejtélyeket, és a titkos kódokat? Ha te is jó vagy ebben, mint Avery és a Hawthorne-fiúk, akkor itt az idő, hogy bebizonyítsd ezt. Minden blogon találsz egy anagrammát, ami egy Agatha Christie könyv címét rejti. A te feladatod pedig rájönni erre, és a helyes címet beírni a blog Raffecopter dobozába. Hajrá! Nyomozásra fel!

Doksi ihlet meggyág vers

a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Április 23 - Könyvvilág
Április 25 - Zakkant olvas
Április 27 - ASzofisztikált macska
Május 01 - Fanni’s Library
Május 03 - Olvasónapló
Május 05 - Könyv és más
Május 06 - Spirit Bliss Sárga Köves út
Május 07 - Kelly és Lupi olvas
Május 09 - Readinspo
Május 11 - Flora theSweaterist

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók