KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. szeptember 12., vasárnap

Read-a-thon 2021 - avagy olvasni életre halálra

Az idén egész nyáron nem vettem ki szabit, mert eleve szeptemberben akartam a tavasszal elkezdett lakásfelújítást folytatni. Kezdtem egy bejárati ajtócserével és egy nappalis klímával még április-májusban, aztán nyáron egy szobát sikerült kifesteni és padlószőnyegezni. Ide kerültek új bútorok is, és pontosan ma, a Read-a-thon első napján lett befejezve az utolsó polcok felfúrása. Aztán időközben kiderült, hogy a festő nem ér rá egész a jövő tavaszig, (egyébként a bátyám, és most a húgomnál csinálja ugyanezt, pepitában, persze elhúzódott minden, jó ha októberre befejezik, de tökre nem bánom, húzzuk csak...) 
A múlt héten kezdtem a szabim, de igazából elment az összes időm az első héten anyagbeszerzésekre, orvosra, bútorszerelésre, új hűtő beüzemelésre. Szóval zajlik az élet, és baromira nem a tervek szerint. Abból viszont nem engedek, hogy ez a hét is elsikkadjon, és legalább részben ne az olvasásról szóljon. Nem igazán volt időm előre tervezni az olvasandó könyvek listáját. Kezdődjön akkor a hét! A tavalyihoz hasonlóan vasárnap este posztolom majd az egész heti olvasónaplót! Hajrá!
 
1. nap szeptember 06. hétfő
Nem tudom, hogy gondoltam komolyan, hogy lesz időm olvasni! Elment az egész délelőttöm, mert a múlt héten olvastam ki az Akhilleusz dalát, és úgy gondoltam, rögtön megírom a bejegyzést, frissen, bár még nem tudom mikor turnézunk a könyvvel pontosan, de le kellett írnom az élményeimet. Ugyanis TOP5-ben benne lesz ez a regény az idei összesítésnél, sőt bekerül a kiváltságos all-time-favorite polcomra is. Nagy hatással volt rám, imádtam. Délután jött a gyerekem apja felfúrni a polcokat és összerakni az új íróasztalt, szóval megint elment az idő, de azért el tudtam kezdeni az első könyvet, Abbi Glines: Forever too Far - Csak a tiéd regényét, mely a Rosemary Beach sorozat harmadik része. Nyolcvan oldal után bealudtam, ami marha rég nem fordult elő. Nem a regény tehet róla, inkább a fekve olvasás. Később kissé felélénkültem és még olvastam, úgyhogy 179 oldallal zártam az első napot.
Olvasott oldal: 179
Befejezett könyv: 0

2. nap szeptember 07. kedd
Sok dolgom volt megint, vásárlás, plusz be kellett ugranom a munkahelyemre, várt két könyvcsomag. Az egyiket rendeltem, ez négy vegyes könyv volt, a másik KMK recis, ez az elmúlt időszak tíz könyvét tartalmazta, mindkettőnek nagyon örültem. Délután pedig négy nadrág felvarrása várt rám, nem halogathattam tovább. Évek óta nem varrtam, szerencsére elég jól ment, úgyhogy ez is pipa. Maradt azért időm befejezni a hétfőn elkezdett könyvet, amiről a héten még bejegyzést is fogok írni, mivel egyéni reci is egyben. Még nem tudom holnap mit kezdek el, nagy a választék!
Olvasott oldal: 109
Befejezett könyv: 1
 
3. nap szeptember 08. szerda
Megint másképp alakult a napom, minő meglepetés! Rám írt a nagyobbik lányom, hogy a holnapra tervezett bútorszállítást csináljuk ma, szóval szétszedtünk egy szekrényt, elvittük a lakásába, aztán a kisebbik lányommal visszafelé az Ikeából hoztunk el egy nagyobb kisszekrényt a másik helyére. Szerencsére egyedül összerakta, nagyon ügyesen. Megint elment a nap, főztem is, szóval csak este jutottam hozzá egy kis meglepihez, ugyanis nosztalgikus kedvem révén elővettem Szilvási Lajostól az Egymás szemében regényt, amit 16 évesen olvastam először és akkor számtalanszor olvastam újra, meghatározó könyvem volt. 171 oldalt olvastam, és őszintén bevallom, már nem adta meg teljesen ugyanazt az élményt, sokszor zavartak a szerzőre jellemző szófordulatok, amiket én soha nem használtam és nem is hallottam másoktól sem. Viszont más részletek meg felidézték azt az érzést, amiért imádtam annak idején ezt a történetet. 
Olvasott oldal: 171
Befejezett könyv: 1
 
4. nap szeptember 09 csütörtök
Délelőtt befejeztem az Egymás szemében maradék 179 oldalát. A vége mindent megért, nagyon szerettem minden olvasás alkalmával, hogy a szerző nyitva hagyja és az olvasó képzeletére bízza, hogyan folytatódik Attila és Tamara története. Erről kéne bejegyzést is írnom, a Múlt századi kedvenceim sorozatomban, amiben mindösszesen eddig egy bejegyzés született. Délután szülőire kellett mennem, az utolsó előttire, mert végre végzős a kisebbik lányom, hát volt mit megbeszélni. Este már nem kezdtem bele semmibe, örültem, hogy élek.
Olvasott oldal: 179
Befejezett könyv: 2

5. nap szeptember 10 péntek
Ez a nap végre nyugisabb volt, attól eltekintve, hogy holnap lesz a környéken lomtalanítás, így szelektáltam pár dolgot és este több fordulóban levittük a cuccokat. Örültem, hogy megszabadultam sok felesleges dologtól, sosem használt macskabútortól kezdve a szétszerelt régi szekrény darabjaiig. Eltüntettem az ágy alatt árválkodó két régi matracot is, végre  kidobtam egy lepusztult éjjeliszekrényt. Napközben és este pedig olvastam, méghozzá Penelope Ward: Jake Undone regényét, amit nemrég megígértem magamnak, hogy elolvasom, miután a My Skylar nagyon-nagyon tetszett, és Jake is feltűnt pár jelenetre akkor. 159 oldalt sikerült olvasnom, és nagyon behúzott a történet, úgyhogy reggel folytatom.
Olvasott oldal: 159
Befejezett könyv: 2

6. nap szeptember 11 szombat
Reggel nem volt más dolgom, úgyhogy folytattam Jake történetét és 11 órára már be is fejeztem a maradék 249 oldalt, ez szép teljesítmény volt, de egyszerűen nem tudtam letenni. Tetszett, hogy pont fordulat történt, és az addigi Nina szemszög átváltott Jake-re. Majdnem megkapja a maximális pontot, csak egy-két apróság idegesített, mint például az állandóan felbukkanó felajánlkozó nők halmaza.
Később főznöm kellett, meg játszottam is két órát, gondoltam, még este belekezdek a következő regénybe, de sajnos rosszul lettem, amit az új gyógyszerem okoz, sajnos hozzá kell szoknom még. A gif itt jobbra rá utal, nem a könyvre!! De így is elégedett voltam a mai oldalszámmal.
Olvasott oldal: 249
Befejezett könyv: 3

7. nap szeptember 12 vasárnap
Reggel megint olvasással tudtam kezdeni a napot, Ally Carter: Uncommon Criminals - Különös bűnözők regényét vettem elő, amit már nagyon vártam, ugyanis imádom a szerző humorát és a karaktereit. Már a jó pár évvel ezelőtti Cammie, a kaméleon sorozatban szerettem meg, sajnos csak két rész jelent meg a Kelly Kiadónál, és az kémkedő tinikről szólt. Most viszont a KMK kezdte el kiadni a Tolvajok klubja sorozatot, amit szintén nagyon szeretek, ez most a második rész. Nagyon cukik a szereplők, van agymunka, pici romantika, és sok humor. Egy kis napközbeni szünet után a délutánt is végigolvastam, szóval kivégeztem a regény 320 oldalát, imádtam, mekkora poén volt a vége megint!
Olvasott oldal: 320
Befejezett könyv 4

Összességében 1366 oldalt olvastam, ami 4 befejezett könyvet jelent. Tudtam volna többet olvasni, de mint már többször bevallottam, szeretek játszani is, ami kb két óra naponta, nem akarok erről lemondani, mert ez is kikapcsol, és megmozgatja az agyam. A könyvek mindegyike tetszett, nem bántam meg az olvasást, egyiknél sem, bár ez lehet, hogy csak akkor fordulna elő, ha sorsolás útján olvasnék, ha én választok jó eséllyel tetszik is a könyv.
Jó lett volna egy sokkal nyugisabb hetet kapni az élettől, amikor reggeltől estig ágyban maradva lehetne olvasni egy egész hetet, de nem tudom, valaha alakul-e úgy az életem, hogy ez megvalósulhasson. Az biztos, hogy nem hagyom abba a hagyományt, úgyhogy jövőre újra megpróbálom. Remélem sikerül másoknak is kedvet csinálni egy hasonló kihíváshoz, hajrá olvasók!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók