KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. szeptember 13., hétfő

Róbert Katalin: Halld a szív szavát

 


Könyvhétre érkezik Róbert Katalin legújabb regénye, Halld a szív szavát címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei belevetik magukat a VarázsÉlmény valóságshowba, hogy végigkövessék Dini és Jázmin kalandjait ebben az izgalmas, magyar közegbe ágyazott retellingben.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a regényt, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott kötet egy példányát.

Könyvmolyképző, 2021
296 oldal
Besorolás: YA, romantikus, realista

ÉR ​HAZUDNI A SZERELEMÉRT?

A VarázsÉlmény különleges valóságshow, ahol tizenhat‒húsz éves fiatalok mérik össze az ügyességüket.
Szereted a szabadulószobákat?
Szereted az olyan versenyeket, ahol bárki kiemelkedhet?
Akkor ezt neked is látnod kell!

Dini önálló, vérbeli vagány. Eddig nem érdekelte a VarázsÉlmény álomnyereménye, nem hitt benne, hogy egy magafajta, nincstelen kölyöknek esélye lehetne rá.
Ám megtetszik neki a stábból egy lány… És, hogy a közelébe kerüljön, másnak adja ki magát.
Jázmin szinte egy kis hercegnő. Az élete gyerekkora óta percre pontosan be van osztva: forgatások, tévéműsorok, szereplések. Ami valaha élmény volt, mára nyűg lett. Jázmin most már csak azt szeretné, ha végre egyszer azt tehetné, ami neki fontos. Csakhogy sem az apja, sem a menedzsere nem foglalkozik azzal, hogy ő mire vágyik. Álruhában kiszökik, és elindul élete kalandja…
Jázmint és Dinit egy világ választja el egymástól, a tévében most mégis összetalálkoznak. De vajon mit szól a gonosz Sáfár, ha Jázmin Dini hatására elkezd kiállni magáért? És hogyan fogadja Dzsi, Dini mentora azt, ami a fiú és a lány között történik? Lehet igazi az a szerelem, ami hazugságokra épül? És mi történik, ha kiderül, hogy Dini egy csaló?
Siker, szerelem, őszinteség – te melyik kettőt választanád? Aladdin és Jázmin örök szerelme ezúttal egy televíziós show-műsorban éled újjá. Az ismert történet alakjai benépesítik Budapest utcáit. Tarts te is velük!

Engedd, hogy elvarázsoljon!

Imááádom a szabadulószobákat! Imádom a rejtvényeket, hogy apró részletekből áll össze az egész, a kollégáimmal és a barátaimmal számtalan helyről szabadultunk már ki. Így szinte tovább se kellett olvasnom a fülszöveget  a harmadik soránál és azonnal lecsaptam a könyvre (akkor még azt se tudtam, hogy ez egy Aladdin történet mai korba átültetve).

Dini és Jázmin nem is különbözhetne egymástól jobban. Dini csóró, önállóan próbál megélni, szárnya alá véve az unokahúgát, Abut és nem félnek lopástól, tolvajlástól sem, hogy megéljenek. Per pillanatnyilag egy kalandparkban dolgozik, ahol épp az egyik legsikeresebb tévés játék, a VarázsÉlményt promózzák.
Jázmin pedig befutott színésznő, megvan mindene, amit csak szeretne, de.... az édesanyját elveszítette, az édesapja a munkájába menekül és a lányából szeretne olyan híres színésznőt faragni, amilyen az édesanyja szeretett volna lenni. Ebben nagy segítségére van Sáfár, a lánya menedzsere, aki látszólag Jázmin útját egyengeti, de gyakorlatban a lányt használja az előrelépéséhez...
Jázmin a promóció felvételén ott van és Dinivel véletlenül találkoznak. Valami megindul a két fiatal között, de Jázminnak mennie kell. Dini pedig úgy dönt, hogy megkeresi a lányt, így jelentkezik a VarázsÉlmény szereplői közé, de nem teljesen úgy sikerül a felvételi, ahogy szeretné, így gondol egy merészet és másnak adja ki magát és végül bekerül a játékba, ahol indulhat a fődíjjért, ami egy hatalmas pénzjutalom mellett egy jutalomjáték is Jázminnal...
Vajon sikerül Dininek nyernie? Vajon mit szól Jázmin ahhoz, ha kiderül, hogy Dini mit meg nem tett azért, hogy bekerüljön a játékba?

Ahogy írtam fentebb is, én valahogy átugrottam azon, hogy ez egy Aladdin átirat, így csak szépen lassan derült ki számomra, a szereplők nevéből, a történtekből, hogy ez igen, tényleg a régi mese egy 21. századi átdolgozása. És mennyire jól sikerült! Őszinte leszek, engem nagyon levett a lábamról a történet és nehezen tudtam abbahagyni a fejezeteket.
De nem is annyira a szerelmi szál vonzott - bár aranyos volt Jázmin és Dini együtt, inkább a JÁTÉK. Kíváncsi voltam, hogy mennyire kapunk betekintést egy ilyen játék hátterébe, mennyire látunk be a kulisszák mögé, de az írónő elég alapos munkát végzett, és rengeteg részletet osztott meg egy ilyen műsor elkészítésével és magával a játékkal kapcsolatban. Tetszettek a feladatok is - szívesen végigcsináltam volna én is őket:) és az is, ahogy ezt az egészet elképzelte. Simán el tudnám képzelni a VarázsÉlményt egy ma futó játéknak.

A szereplőkért viszont már nem voltam ennyire oda. Jázmin nagyon jó karakter, átéltem, átéreztem a problémáit, sajnáltam azért, ahogyan élt, de szívem szerint jól megrángattam volna, hogy helló, ez a TE életed, állj már a sarkadra és próbálj már valamit javítani a körülményeken! Ettől függetlenül szerettem minden olyan részt, amiben ő szerepelt!
DE - ha az Aladdint nézzük, akkor nem ő a főszereplő... A főszereplő Dini lenne, de ő számomra nem sikerült olyan karakternek, akiért izgultam volna, akit szerettem volna, akinek szurkoltam volna, hogy "nyerje el a hercegnő szívét". Aranyos volt, kellően szerencsétlen, majd később kellően ügyes, de valami mégis hiányzott belőle nekem, ami egy szereplőt szerethető (vagy utálható) főhőssé tesz.
Apuka viszont pont olyan volt, mint az eredeti történetben a szultán: a lányát teljes mértékben imádó apa, aki azonban nem túl erőskezű és határozott ahhoz, hogy Sáfárt (Jafart) kordában tudja tartani.
Sáfár (Jafar) viszont pont olyan kegyetlen, rosszindulatú, hatalommániás főgonosz lett, mint amilyennek kellett lennie. Az első mondatától utáltam egészen az utolsóig :).
Abu... a történetben ő egy majom, itt Dini imádott unokahúga. A mesében egy tolvaj, "aki" sok csínytevést követ el, de igazából túl sok szerepe nincs. Itt viszont.. Abu követ el olyan dolgokat, amelyek miatt számomra inkább a "rosszak", mint a "jók" közé került. Nem szerettem és szó szerint idegesített minden egyes megmozdulása...
És persze nem feledkezhetünk meg a Dzsinnről sem, aki itt Dini játékbeli mentora, Dzsi. Őt az írónő annyira próbálta hasonlatossá tenni a mesebeli Dzsinnhez, hogy még a haja is kék volt:).

A szerelmi szál viszont nagyon aranyos, Róbert Katalin kellően sok buktatóval, félreértéssel spékelte meg a szerelmesek útját ahhoz, hogy még véletlenül se kapják meg az azonnali boldogságot. :)

A történet pedig izgalmas, épp annyira, mint anno a mese. Izgulhatunk a főhősökért, a szerelmükért, azért, hogy a gonosz elnyerje a méltó büntetését. A vége pedig lezárt, bár szívesen olvasnék arról, hogy mi történt velük a továbbiakban, mennyire tudtak kitartani egymás mellett két ilyen különböző háttérrel, de összességében egy lezárt történet, mindenáron nem kiált folytatásért.

A regényt pedig ajánlom mindenkinek, aki szerette az eredeti Aladdin mesét, de azoknak is, akik nem ismerik a mesét, mert a történet enélkül is tökéletesen megállja a helyét.

Borító: Szép, látványos, de nem adja vissza nekem a történetet...

Kedvenc karakter: Jázmin, Dini és Dzsi

Szárnyalás: a történet hasonlósága a mesével

Mélyrepülés: Sáfár... és Abu...

Érzelmi mérce: romantikus történetről van szó, így igen, szerelem.. és minden, ami ehhez tartozik (persze szigorúan a YA keretei között)

Értékelés: 



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek az Aladdin meséket és filmet. Minden állomáson olvashattok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, kitől származik, majd a karakter nevét beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

“Allah ne verjen meg senkit lánygyerekkel!”


a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Szeptember 04 - Szaffi polca - Interjú
Szeptember 06 - Dreamworld - Idézetek
Szeptember 08 - Spirit Bliss Sárga könyves út - Asszociációs játék
Szeptember 10 - Sorok Között - Borítók
Szeptember 11 - Hagyjatok! Olvasok! - Borítótervek
Szeptember 13 - Kelly & Lupi olvas
Szeptember 15 - Szaffi polca
Szeptember 17 - Sorok Között

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók