KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. szeptember 11., szombat

Abbi Glines: Forever too Far - Csak a tiéd (Rosemary Beach #3)

Maxim Könyvkiadó 2021. Passion válogatás
288 oldal
Fordította: Szaszkó Gabriella
Goodreads: 4,22
Besorolás: romantikus, new adult

Rush ​az örökkévalóságot ígéri Blaire-nek… de az ígéreteket sokszor megszegik.
Úgy tűnik, a fiatalok a legnagyobb boldogságban várják első gyermeküket, ám egy nap felbukkan Rush apja, és közli a fiúval, hogy testvére, Nan hatalmas bajban van, és csak a fiú tud segíteni. Blaire megérti, milyen fontos szerelmének a családi kötelék, még közelgő esküvőjük időpontján is hajlandó lenne módosítani Rush kedvéért. Ám hamar szembesülnie kell azzal, hogy nem mindenki értékeli nagylelkűségét, sőt kifejezetten ellenségesek vele. Rush a családja és Blaire között vívódik, meg kell találnia a módját annak, hogy megmentse a kapcsolatait anélkül, hogy a másikat örökre elveszítené. A végén az egyiknek fontosabbnak kell lennie a másiknál, de az elengedés sosem könnyű feladat. Blaire hitt a maga tündérmeséjében… de senki sem élhet örökre a fantáziavilágában. A Rush iránt érzett szerelme elhitette vele, hogy megtalálják annak a módját, hogy együtt maradhassanak. De Blaire-nek megfelelő döntést kell hoznia magáért és a kisbabájáért is. Még akkor is, ha ez a döntés összetörheti a szívét. Vajon Blaire és Rush megtalálják a maguk boldogságát, vagy már túl messzire kerültek ettől?

A sorozat első részét nagyon szerettem, abban bele lehetett szeretni Rush karakterébe, tipikus badboy kategória, akikről imádunk olvasni ugyebár. Ki ne lett volna kíváncsi a folytatásra? A második rész nálam nem annyira jött be, Rush enyhén szólva papuccsá változott, de voltak bizonyos részletek, ami ebben a részben is tetszettek. Most, hogy megjelent a harmadik rész, nem volt kétséges részemről, hogy olvasnom kell, mert bíztam benne, hogy Abbi tartogat benne valami meglepetést, vagy újdonságot, ami feledteti a második rész langyosságát.
A fülszöveg tulajdonképpen kissé élesebben mutatja be a konfliktust, mint a valóság, ugyanis minden egyes szereplő tisztában van azzal, hogy Nan milyen személyiség, szó nincs arról, hogy Blaire ellen fordulna a család, sőt,  Los Angelesben, apja házában mindenkit elbűvöl, és tökéletesen megértik Rush imádatát iránta. Nan az, aki hazugságokat beszél, és Rush az, aki még mindig bekajálja ezeket. Jó, nem minden előítélet nélkül kezeli, de ő az, aki még mindig sajnálja annyira a húgát, hogy valamennyire hisz neki. Azt gondoltam, hogy ennyi idő és számos hazugság után már nem lesz a lánynak hitele nála, de hát a vérkötelék alól soha nem lehet kibújni, a saját érzéseit is felidézve Rush pontosan át tudja érezni Nan szeretetéhségét, főleg a szüleivel kapcsolatban. Én mint olvasó, nem éreztem ennyire vele, semmi nem mutatott arra, hogy egy kicsit is megváltozott volna, Nan egyszerűen gonosz és pont.
Tulajdonképpen voltak a regényben nagyon klassz, édes jelenetek, családi összejövetelek, a hálaadás és a karácsony megünneplése, ami egyben szívfájdalom Blaire-nek, hiszen ez az első év, amikor az édesanyja már nincs vele, de ugyanakkor egy új család alakulásának meghitt pillanatainak lehettem tanúja, és erről kellemes volt olvasni. Ami még kifejezetten felhúzta a regényt, az esküvő, aminek apró részleteiről Rush gondoskodott, nem is értettem, hogy talált ki ennyire cuki dolgokat egyedül, de megvett kilóra, ez a rész nekem nagyon bejött.
A fő konfliktus abból adódik, hogy Nan jelenetet csinál, komolyan megijeszti Rush-t, aki telefonját eldobva rohan segíteni neki. Közben pont akkor görcsöl be a kb. félidős terhes Blaire, idegen környezetben megriadva, és hiába hívja a vőlegényét. Bebeszéli magának, hogy ő és a gyerekük mindig is a második helyen lesznek Rush életében, ezért az apjához menekül, aki ezúttal egy halászhajón él. Itt számítottam némi különlétre, hogy Rush egy kicsit (nagyon) szenvedjen, de kis túlzással öt perc alatt tudta, hová is tűnt a menyasszonya és már ott is termett érte, hatalmas kibékülés (szex) kíséretében. 
Nem fogjátok elhinni, de ennyi a történet, nincs semmi különösebb változás a karakterekben, sőt, attól eltekintve, hogy Rush csuda édes apuka és férj lett, ebben a részben másnál nem beszélhetünk fejlődésről. Nem akarom végképp elspoilerezni, mi történik, amikor Nan a gyerek megszületése után felbukkan, ez hozhat még pár olvasóban némi izgalmat, de csalódni benne sem kell.
Úgy éreztem, Abbi megírta a kötelező oldalszámot, egyértelműen a romantikára hajtott inkább, mintsem az újabb, komolyabb fordulatokra. Épp csak egy csipetnyi izgalom volt, de ebben sem volt újdonság. Boldoggá tette a párosunkat és a rajongóinak belengette a történet további folytatásait, miután  több szereplőnek is adott pár saját fejezetet ebben a részben, így kialakulhat Grant és Harlow iránt az érdeklődés, de elhintette a már ismert Woods és Della románcának alapjait is. 
Összességében van valami Abbi Glines írásában, amit szeretek, bár amit korábban azért sokkal jobban szerettem. Tud hatni az érzelmekre, az erotikus részekben is otthon van, szereti a jó kislány-rosszfiús párosokat, ez mind nagyszerű lenne, ha egy kicsit jobban csavarná azt a bizonyos cselekményszálat, ismét kedvenc írómmá válhatna. Mindenesetre Abbi Glines fanoknak kötelező ez a regény is, mindenképpen érdemes elolvasni, jó szórakozást nyújt, bár én azért ennél jóval több izgalmat vártam. A végkicsengése édes, nem véletlen, hogy  rettentően népszerű Abbi az angolszász területeken, zabálják a romantikus sztorijait. Én biztosan próbálkozni fogok még vele, nem esett ki a cukros kosaramból, remélem a Maxim is kiadásra érdemesnek ítéli a további részeket. Köszönöm nekik az olvasás lehetőségét.
Kép: UK kiadás

Borító: Sorozatba illő.

Kedvenc karakter: Rush

Szárnyalás: Rush édes meglepetései az esküvőre.

Mélyrepülés: Nan.

Érzéki mérce: Rush adja magát továbbra is.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók