KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. szeptember 8., szerda

Tavi Kata: Tagadj mindent!

 

A Sulijegyzetek sorozata után ezúttal egy Stand alone könyv érkezik Tavi Kata tollából. A Tagadj mindent! könyvhétre jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, amelyről a blogturné tagjai is elmondják véleményüket. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy a 17 éves Emmának milyen nehézségekkel kell szembenéznie a felnőtté válás küszöbén, tartsatok a turné tagjaival, és játsszatok a könyv egy példányért.

Könyvmolyképző, 2021
432 oldal
Besorolás: YA, romantikus, realista

Szeress azért, aki vagyok!

Váradi Emma tizenhét éves, és úgy érzi, nincs sem otthona, sem igazi családja. Rideg nagynénje és nagybátyja koloncként tekint rá, ráadásul az iskola mellett kénytelen dolgozni az éttermükben, nehogy kitegyék a házukból.
Bármit megtenne azért, hogy megtalálja távoli rokonait, akik végre szeretettel fordulnának felé. Egy kis lógás az iskolából és némi betörés cseppet sem tűnik nagy árnak. Csak éppen azzal nem számol, hogy Barabás Konrád, az eszméletlenül helyes, huszonkét éves rendőr tetten éri.
A fiú alkut ajánl Emmának: nem tartóztatja le, de más módszert kell választania, hogy rendbe tegye az életét.
Az út, amit Konrád javasol, sokkal ijesztőbb, mint betörni valahová, sőt, még Emma egykori legjobb barátnőjének bosszújánál is ijesztőbb. Ez az út elvezeti Emmát önmaga megismeréséhez. Ez az út randik és vonzalmak között vezet. Ez az út megmutatja, hogy a szeretetnek mennyi arca van. És ráébreszti Emmát, hogy ő sem tévedhetetlen. Ez az út segít Emmának megnyílni és felvállalni az érzéseit. Te mit tennél meg azért, hogy megtaláld a helyed a világban?

Tarts Emmával ezen a különleges úton a boldogság felé!

Tavi Katát már régebbről ismertem, mint szerzőt, hiszen a Sulijegyzetek sorozatának az első két részét olvastam és tetszett is nagyon. Ráadásul én is próbálom picit a magyar szerzőket előnyben részesíteni (főleg, ha már olvastam tőlük és tetszett is), így nem volt kétséges, hogy ez a regény is felkerül az olvasmánylistámra.

A 17 éves Emmának a sors nem túl nagy kanállal adagolta a szerencsét. Édesapja és édesanyja is meghalt, a nagynénje és a nagybátyja nevelik. Mindent megkap a lány, csak épp a szeretetet nem. Ráadásul a nagybácsi éttermében is dolgoznia kell, hogy "megdolgozzon az anyja tartozásaiért". Úgy dönt, hogy felkutatja a további rokonait, hátha azoktól több törődést kap, ezért megszökik. Csak azt nem veszi számításba, hogy az a ház, amit éjszakára kiszemelt magának, egy fiatal, jóképű és ambiciózus rendőr, Konrád tulajdonában van.
A fiú nem tartóztatja le a lányt, viszont elbeszélget vele, hazaviszi és a szárnyai alá veszi. A két fiatal között természetesen azonnal kipattan az a bizonyos szikra, de vajon az egyértelmű egymáshoz vonzódáson túl is egymáshoz valóak? Konrád lesz az, aki képes lesz Emma szíve körül leolvasztani a jeget és elnyerni a lány bizalmát?

Az első hozzáfűznivalóm a regényhez az, hogy Tavi Kata még mindig rettentő olvasmányosan ír. Egyszerűen nem tudtam letenni a könyvet, mindig kellett még-egy, még-egy egy fejezetet olvasnom, aztán mire észbekaptam, gyakran már éjjel egy óra is elmúlt:).
A történetben külön szerettem, hogy itthon játszódik, ráadásul egy sokak által szeretett helyszínen, Velencén és a Velencei-tó környékén. Mindig is irigyeltem azokat a gyerekeket, akik nemcsak nyaralni járnak le a tópartra (akár ide, akár a Balatonra), hanem egész évben itt élnek. Persze, tudom, hogy nekik nem annyira nagy szám, hogy vízparton lehetnek télen-nyáron, nekem is él így ismerősöm és az ő elmondása alapján egy kezén meg tudja számolni, hogy hányszor jár le fürödni a tóra:). De akkor is irigykedem:). (az már csak hab volt a tortán, hogy a lakóhelyem, Várpalota is szerepelt kétszer is a könyvben, még akkor is, ha csak említés szintjén:).

Emma... ő először rettentő idegesítő volt a számomra. Egyrészt sajnáltam a sorsa, a családi állapota miatt, de valahogy úgy éreztem, hogy annyira bezárkózik, hogy a legjobb barátjával se találja már meg a hangot. "Természetesen" gyönyörű, de a pasik mégsem mernek a közelébe menni a stílusa miatt. A legjobb barátnőjével vérremenően összeveszett, a legjobb fiú barátjával sincs már igazán jóban. Magában puffogott, küzdött, szenvedett... Néha úgy éreztem, hogy jól meg kellene rázni, hogy ébredjen fel, álljon ki magáért, éljen már végre.
Aztán ez szépen lassan változni kezdett és büszkén mondhatom, hogy Emma olyan jellemfejlődésen ment keresztül, amit kevesek tudnak véghez vinni. Kiállt magáért, képes volt bocsánatot kérni, kinyílni, az érzéseiről beszélni, amikor idáig értünk, akkor a kezdeti "nemszeretemségem" teljesen eltűnt és nagyon megkedveltem ezt a fiatal lányt.
A másik nagy kedvencem, a barátnője, Anna volt. Nem akarok spoilerezni, így nem írok róla többet, de óriási karakter volt.

A fiúk már nem voltak ennyire könnyű esetek. Emma gyönyörű, így nem véletlen, hogy a legtöbb fiú, akivel találkozik, megkörnyékezi.
A történet elején, Konrád magukhoz viszi haza. A fiú a szintén rendőr édesapjával és az Emma-korabeli öccsével Bencével él együtt. Bence azonnal felfigyel és "le is csap" Emmára, így Konrád félreáll az útból. Bence az a fiú, akivel Emmát egyáltalán nem tudtam elképzelni. A mostani fiatalok "sztereotípiáját" minden téren megtestesíti, iszik, füvezik, csajozik, bulizik, mindent csinál, ami csak a mai "bulizós" világba belefér. Emma pedig eleinte kötődik hozzá, mint az egyszem olyan emberhez, aki kedves hozzá. Nagyon féltettem a lányt, hogy butaságot fog csinálni Bence miatt...
Aztán jött Ricsi.. na ő volt az, akit mindenképpen el tudtam volna képzelni Emma mellett. Vele egykorú, értelmes, okos, jó humorú srác.... csak épp Emma nem érez semmit iránta... nyüssz.. :(
És akkor Konrád, a nagy Ő. Valószínűleg egyedül leszek vele, de nekem egyáltalán nem volt szimpatikus a srác. Én nem tudtam megbocsátani azt, amit Emmával tett. Tudom, a vonzalom, a szikra, a vágy mindent elfeledtet egy idő után, de nekem nem jött be a srác viselkedése. Lehet, hogy tökéletes rendőr, tökéletes munkaerő, de hogy magánemberként mi a véleményem róla, azt inkább hagyjuk :). Persze még fiatal nagyon, ő is csak 22 éves, szinte még gyerek. Bár ez nem javított a tettén nálam, de picit így már "elfogadhatóbb".

Persze nem hagyhatom ki a nagynéni-nagybácsi és Emma kapcsolatát sem. Ahogy változik Emma, úgy látjuk mi is egyre kevésbé a nagynénit és nagybácsit annyira mufurcnak és rosszindulatúnak. Igen, vannak emberek, akik kevésbé tudják látványosan kimutatni a szeretetüket és ez a pár pont ilyen. De ahhoz, hogy Emma is észrevegye, neki is változnia kell és nem is keveset.

És a történet vége? Bár realista a regény, de azért a romantikusok megkapják mindazt, amit szeretnének:). Az írónő nem sorozatként, trilógiaként írta meg ezt a történetet és számomra teljesen lezárt ez regény, nem kiált folytatás után.

Összességében imádtam a könyvet, fontos, mai témákat boncolgatott az írónő úgy, hogy közben érdekes maradt a regény, humoros és kellően romantikus, de mellette elég realista is ahhoz, hogy hihető legyen.


Borító: Nagyon tetszik, kifejező, utal a helyszínre és még a szereplők is hasonlítanak a borítón lévő modellekre - jó lett!

Kedvenc karakter: Emma, Anna, Ricsi

Szárnyalás: Emma fejlődése

Mélyrepülés: az elég spoiler lenne, ha most leírnám, de egy nagyon fontos történés a regényben

Érzelmi mérce: romantikus történet, szóval van minden benne, ami csak hozzátartozik a romantikáról - természetesen minden a YA keretei között

Értékelés: 



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A mostani játékunkban egy könyvben és/vagy filmben szereplő rendőrről/ nyomozóról/ ügynökről találtok leírást és képet minden állomáson. A feladat természetesen az lesz, hogy megfejtések kiről van szó, és beírjátok a nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Agatha Christie több regényének szereplője. A kitalált St. Mary Meadben él. Tipikusan viktoriánus vénkisasszony, szelíden, kissé félénken viselkedik, de alapvetően hivatásos pletykafészek, nem is mindig a jóindulatú fajtából. Az emberekben ritkán bízik meg, jóformán mindenkiről a legrosszabbat feltételezi, és véleménye szerint 90%-ban igaza van.

a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Augusztus 30 - Könyvvilág
Szeptember 01 - Ambivalentina
Szeptember 03 - Sorok Között értékelés
Szeptember 05 - Csak olvass!
Szeptember 08 - Kelly és Lupi olvas
Szeptember 09 - Spirit Bliss Sárga könyves út extra állomás
Szeptember 11 - Sorok Között extra állomás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók