KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. szeptember 9., csütörtök

Shey Stahl: Revel


Vajon egy rockisten beleszerethet a pophercegnőbe? A Könyvmolyképző Kiadónál nemrég megjelent romantikus, erotikus New Adult regényben bizony megtörténik a lehetetlen: a rock fenegyereke, Revel Slade szeme megakad a szűzies stílusú popénekesnőn, Taylan Ash-en! Tartsatok bloggereinkkel Shey Stahl új regényének blogturnéján, és ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a könyvet!

Könyvmolyképző Kiadó 2021. Rubin pöttyös
424 oldal
Fordította: Varga Petra
Goodreads: 4,37
Besorolás: NA, romantikus, zenész
 
Nagyot zuhant, és ezúttal nem tudtam elkapni.
Mindenki ismeri Revel Slade nevét. Ismerik annyira, hogy féljenek tőle. Nem merészkednek közel hozzá, hiszen a srác a pokol tüzének parancsolója, aki hamuvá éget mindenkit, és még élvezi is a lángok játékát.
A gondolataimban is ott kísért. Akkor mégis miért utazom el vele?
Mert nem vagyok normális. Ez az oka.
Én, Tylan Ash, a pophercegnő, beleszerettem a rockkirályba. Magába az ördögbe. Gyerekkorodban tündérmeséken nősz fel, amik szerint vár rád valahol a Szőke Herceg; de elfelejtik megemlíteni a gonoszt – a rejtőző szörnyeteget. Nem figyelmeztetnek, hogy a csábos szem és az a dohányfüstös tüdő álcája mögött mi rejtőzik.
Elvakított a szenvedély, így nem láttam, mi történik, amíg már nem volt visszaút. Amikor kikerültem a bűvköréből, nem maradt belőlem semmi.
Ő nem fog belém szeretni.
Kizárt.
Esélyem sincs.
Micsoda ostoba ötlet, hogy belém szerethet!
De mégis megtörtént.
 
Cover love. Régóta nem találkoztam már ennyire telitalálat borítóval. Pedig akkor még nem ismertem magát Revelt, de most már elmondhatom, hogy ez a cover modell minden porcikájában megtestesíti a történet főszereplőjét. A fülszöveg olvasása nélkül is megvenném a könyvet, egy szó nélkül. Mert mit látok? Ebből a pasiból árad a vadság, a feszültség, a szexualitás. Kíváncsi vagyok a történetére, úgyhogy mindenképp hazaviszem! Később megértettem a felirat színének jelentését is, pontosan ilyen jégkék Revel szeme.
Taylan Ash 3 éves kora óta része a könnyűzenei életnek, az egész gyerekkora fellépésekkel telt, az apja a menedzsere, mára már 20 évesen ő a gyönyörű, szelíd szépségű Pophercegnő, hosszú vörös hajzuhatagával és zöld szemeivel megbabonázza a rajongóit. És még valakit, aki viszont a legnépszerűbb rockbanda, a Revved frontembere. Ő Revel Slade, egy hihetetlenül tehetséges zenész, énekes, dalszerző, akiért milliók rajonganak, akinek a lába elé omlanak a nők. Nagyon gyorsan lett hatalmas sztár, amit nehezen kezel, tegyük hozzá a zűrös gyerekkort is, így most, 25 évesen egyik balhéból a másikba cseppen, és az igazsághoz hozzátartozik, hogy gyakorlatilag sosem józan. Az utóbbi pár évben időnként beszólogatott, díjátadókon üzengetett Taylannak, pl. hogy szívesen megdöntené, de valódi kapcsolatba nem kerültek. Most viszont itt a lehetőség, hogy jobban megismerjék egymást, ugyanis az Egy hullámhosszon elnevezésű turnén néhány másik fiatal sztárral együtt vágnak neki az amerikai nagyvárosoknak, hogy többféle stílusban zenéljenek együtt a lelkes közönség előtt. Taylan hezitál, hogy igent mondjon-e a turnéra, hiszen sejti, hogy mire számíthat, de ugyanakkor vágyik is rá, hogy valami új történjen vele, kiszakadjon a saját közegéből. Ezen a turnén a frissen kidobott pasija is részt vesz, valamint Hensley is, aki Revel barátnője volt két éven keresztül. A konfliktus előre borítékolható.Tudtam, hogy tetszeni fog nekem ez a történet, számítottam rá, hogy egy balhés rocksztárral lesznek fincsi problémák, nem lesz ez sima szerelmi ügy, de semmi sem készíthetett fel Revel valódi, lehengerlő énjére. Ez nem egy tucatregény, mert Revel személyisége nem engedi, hogy kiverd a fejedből. Akik alapvetően sokat olvasnak, ismerik ezt az érzést, hogy x idő, vagy x mennyiségű könyv után már nem emlékszel sokszor arra sem, hogy hívták egy könyvben a szereplőket.
Most azonban biztos lehetsz, hogy Revel nevét sosem fogod elfelejteni. Ez a pasi egy nagyon tehetséges zenész, jóképű, szexi szívrabló, DE seggfej, bunkó, aljas, hazug állat is egyben, aki ráadásul tisztában van azzal, hogy alkohol és drogfüggő, és nem is tesz ez ellen semmit. Ugyanakkor kimond brutálisan őszinte mondatokat is, amit talán nem kéne. A kettős POV-nak köszönhetően a kezdetektől elsőkézből ismerhettem meg a főszereplőket. Revelnél maradva, kendőzetlenül beszámol arról, milyen a zeneipar belülről, mennyire kiszolgáltatottak a zenészek a megkötött szerződések miatt. Nincs sok választásuk, turnéról turnéra járnak, mert ez hozza a pénzt, és nekik van mit törleszteni, mivel a sok balhé után valakinek fizetnie kell. Revelért odavan a közönség, és ő igazából a színpadon él, ott tud önmaga lenni, ott mindent kiad magából. Ahogy vége a bulinak, rögtön az üvegért és a cigiért nyúl, és kiskamasz kora óta az alkoholtól ködös zsongás tölti ki a privát idejét. Nagyon nehezen, sokára derült ki, hogy mi váltotta ki nála ezt a szörnyű függőséget. Persze, hogy nem akar sebezhető lenni, még saját maga előtt sem. Ritkák az őszinte pillanatok, amikor a valódi énje előtérbe kerül. Mielőtt rátérek Taylanra, meg kell említenem, mi nem tetszett a szerkezetben. Mindkét főszereplő kiszólogatott az olvasónak. Egyrészt ezt Reveltől elviseltem, mert hozzá teljesen illett ez a stílus, hogy mindent olyan módon közöljön, mintha a haverja lennél, mintha jelen lennél vele minden pillanatban. (Más könyvben nem tudom ezt elviselni.) De itt ugyanez Taylannál is előfordult, és neki már ez nem állt jól, illetve nem értettem, hogy ez most akkor a szerző stílusa? Mivel más könyvét nem olvastam, ezt nem tudom megítélni. Taylan a regény kezdetekor még nem találta meg önmagát és a saját stílusát, még erősen az apja befolyása alatt áll, azt teszi, amit mondanak neki. Viszont épp szakított a szintén zenész pasijával Breckinnel, aki megcsalta egy táncossal. Ez felnyitja a szemét és dacossá teszi, változni akar. Szerintem kapóra jön neki a turné, csak magának sem vallja be elsőre, mennyire akarja ezt a lehetőséget. Főleg, mert Revel is itt lesz, akivel végre közelebbről is megismerkedhet, mert nem tagadhatja, mennyire izgatja ez a pasi. Csakhogy nincs két ember, akik ennyire ellentétei lennének egymásnak. 
Taylan naiv, ártatlan, józan, most, hogy belépett a felnőttkorba, épp csak szórakozni akar, kicsit kipróbálni magát egy új úton. Tényleg, mint egy kis hercegnő. Csakhogy most egy fenevad, a farkas leselkedik Piroskára. Igen, Revel Piroskának becézi, és apró lépésekben, mert saját magának is próbál ellenállni, de elkezdi becserkészni a lányt. Számítottam egy ellenségekből szerelmesek cselekményszálra, de ez a megfogalmazás olyan gyenge! Ez egy nagyon sok durvasággal kikövezett út, ahol időnként lesokkolódtam, nehezen bírtam elviselni bizonyos részleteket, de annyira, hogy majdnem odavágtam a könyvet, hogy nem hiszem el, hogy valaki komolyan gondolja, hogy egy nő ilyesmire vágyhat. Aztán szépen tovább olvastam. Valami eszméletlenül működik a kémia a két főszereplő között. Elég idős vagyok már, hogy egy szexjelenetet értékeljek, és itt aztán mindenféle véglet előfordult. Volt amit nehéz volt olvasni is, megütköztem rajta, aztán volt ami bepárásította a szemem. Viszont semmi sem volt elsietve, az első csók is a regény felénél csattant el, bár addig párszor körbetáncolták egymást. Mindketten csalódtak korábban, nehezen hisznek az új érzelmeikben, nagyon nehezen alakult ki a bizalom. Annyira elcseszett Revel, hogy esélytelennek látszik az, hogy valaha közel tudjon engedni valakit magához, vagy hogy ki tudjon mászni a függőségeiből. Persze, hogy drukkolsz neki, meg akarod menteni, ahogy Taylan is. De amikor falakba ütközöl, elutasításba, csalódásba, akkor elgondolkozol, hogy mit is jelen a megmentés. Nem tudsz valakit megmenteni, ha ő nem akarja. Kiért akarunk változni, magunkért, érte, vagy miatta? Nem mindegy.
Szerintem ennél a regénynél felesleges mellékszereplőkről beszélni... Különben rendben voltak, a bandatagok külön-külön is megérdemelnének saját regényt. Jó volt belelátni egy sztárokkal teli turné  folyamatába, a fellépések, az utazás hátterébe. Jól megkapták a szerencsétlen riporterek a magukét, kegyetlenül kifigurázta őket Revel a hülyébbnél hülyébb kérdéseik miatt. Jól mondta, üvegdobozban élnek a sztárok, csoda, ha szeretnék a magánéletük apró részleteit megtartani maguknak? Taylan apja elég szerencsétlen figurára sikerült. Szerintem nagyon gáz volt, amit elkövetett, de legalább valakit teljes gőzzel lehetett utálni. Nagyon tetszettek a dalszöveg részletek. Revel szövegeiben sok rejtett jelentés, utalás található, amire érdemes odafigyelni. A végén Taylan is saját dalokat írt, azokban is vannak emlékezetes mondatok. Őszintén megmondom nektek, hogy ingadoztam az értékelésnél. Revel személyisége annyira durva, amihez idő kell hozzászokni és elviselni, még több idő megszeretni és bízni benne. Nélküle ez tucatregény lenne, egy átlagos hármaska, ő azonban felhúzza. Viszont a kiszólásos stílus miatt és az epilógus felfoghatatlan túlzásai miatt egy fél pontot mégis muszáj vagyok levonni. Rendesen kipattintott néhány részlet a komfortzónámból, de tudomásul vettem, hogy Revel ilyen és kész. Hatottak rám a szereplők érzelmi vívódásai, de mégis végül arra jutottam, hogy nálam Revel karaktere ütött a legnagyobbat, és annyira emlékezetes, hogy megérdemli a majdnem öt pontot.
Képek: Pinterest
 
Borító: 90%-ban a borító miatt olvastam el a könyvet, szóval imádom.

Kedvenc karakter: Revel

Szárnyalás: Jó volt belepillantani a zeneiparba.

Mélyrepülés: A kiszólogatások az olvasónak nem igazán jött be.

Érzéki mérce: Nagyon durva jelenetek is vannak, de egy nem hétköznapi emberről van szó, szóval időnként azért kiakasztó, de vannak lágyabb részek is.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

 
Nyereményjáték
 
A történetben fontos szerepet játszik egy bizonyos zenei díj, így úgy döntöttünk, hogy az egyes állomásokon is olyan zenészekkel találkozhattok, akik már vittek haza Grammy-díjat! A feladatotok az, hogy kitaláljátok az egyes állomásokon szereplő zenészek és zenekarok nevét, és beírjátok a rafflecopter dobozba!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
 
További állomások:
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók