KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. augusztus 25., szerda

Penelope Ward: My Skylar - Drága Skylar


A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg a nálunk is nagyon népszerű szerző Penelope Ward: My Skylar - Drága Skylar című regényét, mely egy gyerekkori barátságból kialakuló gyönyörű, de viszontagságokkal teli  szerelem történetét meséli el.  Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2021. Rubin pöttyös
416 oldal
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Goodreads: 4,33
Besorolás: YA/NA, romantikus, betegség

Ő volt a legjobb barátom, de titokban epekedtem érte.
Egyik dolog jött a másik után, ami elválasztott bennünket, így félelemben töltöttem az elmúlt évtizedet, hogy örökre elveszítem Skylart. Először jött a rák, amit túlélt ugyan, ám azután elmondhatatlan dolgokon ment keresztül miattam. Ezért elhagyta a várost. Éveken át azt hittem, hogy nem láthatom soha többé.
De most visszatért… és egy másik pasassal él.
Nem érdemlem meg mindazok után, amit átélt miattam, de nem tudok nélküle élni. Ez az utolsó esélyem, mert élete legnagyobb hibáját készül elkövetni. Látom a tekintetén, hogy nem szereti. Még mindig engem szeret… éppen ezért kell megállítanom, mielőtt túl késő lenne.
Forró és szenvedélyes, „barátságból lett szerelem” regénye
– olyan fordulattal, amitől összeszorul a szíved…


Nagyon megszerettem ezt a történetet, nem keveset nyom a latban az, hogy gyerekkori barátságból kialakult szerelemről beszélhetünk ebben a full romantikus regényben. Az idén már volt egy kedvenc könyvem ebben a témában, a Lucas.
A nyári szünetben a 11 éves Mitch a nagyijánál tölt pár hetet, mert a szülők válása miatt otthon feszült a légkör. A 10 éves Skylar a játszótéren barátkozik össze a fiúval, akit lehengerel a kislány vidámsága, azonnal egy húron pendülnek, segít ebben az is, hogy elég sok ponton hasonlóak a problémáik. Kiderül, hogy szembeszomszédok, így a kényszerű búcsúig együtt bandáznak, a fiú még képregényt is rajzol a lánynak. 
Az élet úgy hozza, hogy csak öt év után találkoznak, amikor Mitch végleg ideköltözik, és nagyon hamar rájönnek mind a ketten, hogy ez a különleges kapocs kettejük között nem szakadt meg, sőt, egyikük sem vallaná be, de mindketten erősen vonzódnak a másikhoz. Nem telik sok időbe, szerelmesek lesznek egymásba. Mitch annyira fél az érzelmeitől, hogy nem akar kapcsolatot, attól tart, hogy  a szüleik sorsára jutnak. Ezért vadul csajozik, próbálja magát érzelmileg távol tartani Skylartól, de ez igen nehéz, mivel folyton együtt vannak, tanulnak, barátokkal lógnak. Amikor a lány besokall, és féltékennyé teszi a srácot azzal, hogy randira megy mással, na akkor végre Mitch is lép, nem tudja elviselni, hogy másé legyen Skylar első csókja. Eddig a pontig is kedveltem a srácot, bár nagyon visszafogta az érzelmeit, de innen nagyon cukik voltak a szerelmük kibontakozása kapcsán. Aztán történnek dolgok, amiről egyikük sem tehet, de amin sajnos végig kell küzdeniük magukat. Skylar beteg lesz és ez évekig tartó kezelést jelent. Végig benne van a bizonytalanság, hogy ő mennyire rossz irányba változik külsőre, Mitch pedig egy adonisz lett időközben, nagyon nehezen kezeli magában, folyamatosan el akarja engedni őt. Ráadásul a srácot ösztöndíjjal felveszik a bostoni egyetemre, így tényleg alig tudnak találkozni, amikor meglátogatja, akkor végképp összeomlik, hiszen látja, mi folyik a koleszban, a lányok fürtökben lógnak Mitch körül. Aztán újabb rossz hírek jönnek és Skylar meghoz egy súlyos döntést, amivel lavinát indít el.  A dolgok félrecsúsznak és újabb öt évnek kell eltelnie, hogy a páros összefusson a régi lakhelyükön egy bevásárlás közben. És a föld megremeg a lábuk alatt... Skylart nemrég eljegyezték, más pasival él, Mitchnek súlyos elköteleződése van, mégis, tagadhatatlan ami köztük feszül, csak egy szikra kell, hogy belobbanjon.
Egyszerűen imádtam ezt a történetet. Vannak hibái, de tulajdonképpen csupán egy-egy részlet miatt éreztem értetlenséget, én máshogy tettem volna ezt-azt. Penelope stílusát már megszerettem a korábban olvasott regényei során, és nem is kell mondanom, a Jake Undone a lehető leghamarabb soron fog következni az olvasmánylistámon, itt vár a polcomon. Most is örültem a kettős szemszögnek, jó volt mindkettőjük fejébe látni. (A regény közepe táján lesz egy bónusz szemszög, egyetlen fejezet erejéig, nekem ez eléggé kilógott.) Mitch karakterét nagyon megkedveltem, annyira szerette ezt a lányt, a kezdeti "félek az érzelmeimtől" időszak után mindent megtett érte, ő bármilyen akadályt leküzdött volna. És tulajdonképpen meg is tette, hiszen a végsőkig küzdött, a maga erejéből, vagy akár kis cselszövésekkel. Imádtam a tetkóit, örültem, hogy elmesélte a történetüket. Skylar egy koraérett kislány volt gyerekként, később nagyon nehéz időszakon ment át a betegsége miatt és részben megértettem a belső vívódásait, de mégsem akartam tudomásul venni a döntését. Hibázott, nem volt meg benne a mindent elsöprő szerelem ellenére sem a tökéletes bizalom. Csak egy kicsivel többet kellett volna kibírnia, de ő a leggyengébb láncszemnek érezte magát. Pedig nagyon bátor volt végig, őszinte, nyílt szívű. Csak azok a rossz döntések ne lettek volna, a szívem szakadt meg érte. Annyira tudtam, hogyan fog reagálni Mitch arra a bizonyos jelenetre. Nos, végül is, ha nem hibáznak, nem lett volna történet sem, meg kellett élnünk olvasóként a poklot, hogy aztán izgulhassunk a végkifejletig. Imádtam a tengerparti közös átépítési project minden részletét. Volt amikor rezgett a léc, de végül megvalósult az a jelenetet, ami a borítóról köszön vissza az olvasóra.

Nagyon élveztem a szerző humorát, ami még a legnehezebb időszakban sem hagyja cserben az olvasót. A Bőgős Orgazmus örökre az agyamba égett, tényleg tökéletes koktélnév lett belőle. Ha már orgazmus, kitérnék a szerző ebbéli erősségére is, az erotikus jelenetek nagyon a helyükön voltak, kellő mennyiségben és szempárásító minőségben. Humorra visszatérve egy szóra, megvolt az idegesítő beszélő állat is, imádtam a papagájt. Most komolyan, ezer éve vágyok tartani egyet, de a család nagyon lebeszél. Vajon miért? (Káromkodni hamar megtanulna.)
A végével kapcsolatban nagyobb harcra számítottam az exvőlegénnyel kapcsolatban, de szerencsére megelégedett a besértődéssel, ebből is látszik mennyire lagymatag jellemmel rendelkezik. Azért itt a végén beleakadt egy szálka az elismerésembe, mert a megcsalás nem a kedvenc fordulatom. Itt bizony  kicsit csalódtam és mérges lettem, de nyilván nem írom le spoilerezés miatt konkrétan a két jelenetet. Ezért vontam le egy fél pontot. Meg lehetett volna ezt oldani. Annak viszont nagyon örültem, hogy az epilógusban nem történt olyan, ami a kelleténél még rózsaszínebb cukormázat húzna a sztorira. Ettől eltekintve, imádtam ezt a regényt, jól belemerültem, átjártak az megjelenített érzelmek, szerettem, gyűlöltem akit kell. Nagy igazság lett a végeredmény, egy biztonságos kapcsolat szerelem nélkül sosem tudja legyőzni a nehézségekkel küzdő, de igaz tiszta szerelmet. Szemem rajtad Penelope Ward.
Képek: Pinterest

Borító: Ez a jelenet benne van a regényben, úgyhogy telitalálat.

Kedvenc karakter: Mitch

Szárnyalás: A gyerekkori barátságból szerelem téma mindig csábít az olvasásra.

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: Nagyon erősen hat az érzelmekre a szerző, nagyon szép jelenetekkel találkozhatunk, amelyek között az  erotika is helyet kap.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!


Nyereményjáték
 
A regény egyik nagy poénja a Bőgős Orgazmus nevű koktél, természetesen nem fedjük fel honnan ered a név, a könyvben megtaláljátok. Viszont a játékot a koktélokhoz kötjük! Minden állomáson kiemelt betűkből kell összeraknotok egy-egy izgalmas koktélnevet, ezt írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

További állomások:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók