KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. december 3., péntek

Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény (Chicago Stars #8)

 


Sok éves kihagyás után a Kalliopé Kiadó jóvoltából egy újabb Susan Elizabeth Phillips történetnek örülhetünk. A szerző Csillagfény című könyve fergeteges humorával a sportrománcok világába viszi el olvasóját.
Kövessetek minket blogturnénkon és ha a szerencse is mellétek áll, akkor tiétek lehet a kiadó által felajánlott nyereménykönyv

Kalliopé Kiadó, 2021
464 oldal
Fordította: Tóth Gizella
Goodreads: 4,02
Besorolás: romantikus, realista

Egy ​sztárirányító és egy temperamentumos nyomozó folytat késhegyre menő küzdelmet ebben a sportos, szexi, pimasz regényben, a New York Times bestsellerszerzőjének díjnyertes, a rajongók által kedvelt Chicago Stars-sorozatának régóta várt új részében.

Piper Dove álma, hogy Chicago legjobb nyomozója lesz. Az első megbízatása? A Chicago Stars egykori irányítójának, Cooper Grahamnek a nyomába eredni. A probléma? Graham kiszúrta őt, és nem örül neki. Éppen ezért kell egy jó nyomozónak talpraesettnek lennie.
Piper hamarosan azon kapja magát, hogy Grahamnek dolgozik, bár nem a férfi testőreként, mert az nem hajlandó elismerni, hogy mekkora szüksége volna rá. Ehelyett Graham arra bérelte fel, hogy tartsa szemmel új, exkluzív éjszakai klubjának alkalmazottait. Azonban Coop élete veszélyben lehet, és Piper elhatározza, hogy megvédi a férfit, akár akarja, akár nem. (Hadd segítsek: nem akarja.) Bárcsak ne kellene emellett annyi mindenkivel foglalkoznia! Egy sereg közel-keleti hercegnővel, egy szabadságra vágyó pakisztáni szolgálólánnyal, egy tinédzserrel, aki csak be akar illeszkedni, és egy idős szomszéddal, aki azt követeli Pipertől, hogy találja meg a teljesen halott férjét.
És akkor ott van maga Cooper Graham, a legendás sztársportoló, aki mindig megkapja, amit akar – még akkor is, ha az egy vagány nyomozó, aki pokolian elszántan bizonyítani akarja, hogy ő is van annyira kemény, mint Graham.

Chicago nyüzsgő utcáitól a Superior-tó szélfútta világítótornyán át a Biscayne-öböl csillogó vizéig két ember, aki nem tud veszíteni, próbára teszi önmagát és a másikat, csak hogy ráébredjenek, mi a legfontosabb dolog az életben.

Piper 
Bár a fülszövege megfogott a regénynek, de nagyon ódzkodtam, hogy elolvassam, lévén, hogy ez egy sorozat 8.!!! része és majdnem 500 oldal... A blogger ismerősök viszont megerősítettek abban, hogy hiába sorozatrész, a részek önállóak, így bármikor be lehet kapcsolódni, ugyanolyan élményt fog nyújtani a regény. Így hát a Csillagfény és én találkoztunk és egymásba szerettünk.

A történet szerint Piper magánnyomozó. Cooper pedig egy visszavonult sztársportoló és ő az, akit a lánynak meg kell figyelnie. Persze hamar lebukik a férfi előtt, aki végül felbérli, hogy az újonnan megnyitott éjszakai klubjában figyelje meg az alkalmazottakat. Persze a közös munka összehozza őket, de vajon elég a köztük lévő mindenféle feszültség ahhoz, hogy egy pár legyenek?

Hát elmondani nem tudom, hogy mennyire imádtam ezt a regényt, letenni alig tudtam, annyira magával ragadott. Persze, mint nő, imádok olyan regényről olvasni, hogy a naaagy sztár is képes arra, hogy egy földi halandót válasszon a párjának, aki nem a rajongója, nem tud semmit azt adott sztár szakmájáról - legyen az filmsztár, rocksztár, sportoló vagy akármi másban nagyon menő. Hasonló történetet már olvastam pár éve, de arra emlékszem, hogy az annyira lassú lefolyású volt, hogy majdnem ott is hagytam félúton. Ez a regény viszont szerencsére annak a szöges ellentéte. Mindig történt benne valami, ami újra és újra pluszt adott a történethez, a már alap "konfliktusnak" számító szerelmi szálhoz. Legyen az egy pakisztáni lány "szabaddá tétele", egy épp a tinédzser korból kilépő popsztár kissé botrányos születésnapi partija, nyomozás azután, hogy ki akarja Coopert tönkretenni, Jada, a szomszéd kislánya, akik Éhezők Viadal szerű játékot játszanak az osztálytársaival vagy épp csak Piper barátai.
Ha már a barátairól van szó. Egyszerűen imádtam ezt a kis társaságot, akit Piper maga köré gyűjtött. Ambert, a távol-keleti operaénekest, Jent, az állandóan a kora miatt siránkozó meterológus-bemondónőt és Bernit, a férjét elvesztett, de ebben beletörődni nem akaró idős özvegyasszonyt. Ezek egy csapatban verhetetlenek voltak:). Berni külön pirospontot érdemel, egyszerűen odavoltam a lélekben egy cseppet sem öreg, szókimondó asszonyért:).

Cooper
És persze a főszereplőket se hagyhatom ki. Piper kemény lány. Keménnyé tette az élet. Az édesanyja korán meghalt, az apja pedig felemásként nevelte. Egyrészt kemény, érzelemmentes lányt akart Piperből faragni (sikerült is valamennyire), másrészt viszont rettentően féltette mindentől. Ez a kettős nevelési módszer Piperből egy elég furcsa stílust hozott ki, de én így is imádtam. Imádtam a szókimondó, kemény stílusát, azt, hogy nem tudott "simán" nőként viselkednie, de mellette bármit megtett a szeretteiért.
És ott van Cooper. A visszavonult sztársportoló, akinek bár mindene megvan, de mégis hiányzik valaki mellőle. Nem a sok üresfejű cicababa, őket már nagyon unja, hanem az a nő, aki felkelt benne valamit... És erre Piper tökéletes lenne. Ő nem hajlong Cooper előtt, nem sztárolja, nem érzi kiváltságnak, hogy vele dolgozhat, ő csupán egy újabb ügyfél. De pont ezért keménydió és pont ezért kezdi felkelteni Cooper kíváncsíságát.
Egyszerűen odavoltam a kettősükért. Megszámlálhatatlan vicces percet okozva a szócsatáikkal, majd pedig olyan szikrák kezdtek közöttük vibrálni, hogy már én könyörögtem, hogy történjen köztük végre valami :D.
Ha pedig a vicces perceket említem.. a szerző rettentő jól keverte a romantikát, a humorral és az izgalommal. Mind a háromból kaptunk bőven és ez a három kell nekem ahhoz, hogy egy könyv letehetetlen legyen.

És a történet vége? Nekem lezárt a sztori, de gondolom megy majd tovább a sorozat, másik szereplőkkel, amelyek történetében majd a mostani főhőseink is kapnak majd cameo szerepet.
Összességében imádtam a regényt és nagyon köszönöm mindenkinek, aki rávett, hogy olvassam el, mert nagyon élveztem ezt a romantikus, humoros kalandot.
Az pedig szinte biztos, hogy visszamenőleg el fogom olvasni az előző hét részt is, mert ha csak fele annyia jók, mint ez a regény, már megérte kézbe venni őket.

Borító: Szép, meg cuki, meg... de szerintem nem igazán adja át a történetet...

Kedvenc karakter: Piper, Cooper, Jada, Heath

Szárnyalás: a Piper és Cooper közötti "szócsaták", illetve a popsztár születésnapi bulija :D

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: forró érzelmek uralják a regényt :)

Értékelés:  


Ha megtetszett, ITT megrendelheted! 

Nyereményjáték:
A történet férfi főszereplője egy visszavonult sportoló, ezért játékunkkal is a sport és a róla szóló könyvek világába kalandozunk. A turné minden állomásán egy-egy sportban járatos főhős nevét találjátok, a ti feladatotok pedig az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok annak a sportágnak a nevét, amelyben az illető karakter jeleskedett.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Calvin Shaw - P. Dangelico: A romboló


A blogturné további állomásai:
November 27 - Betonka szerint a világ…
November 29 - Angelika blogja
December 01 - Olvasónapló
December 03 - Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók