KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. március 11., péntek

Christina Lauren: Nem mézes hetek


Februárban új Christina Laurens regény került a könyvesboltok polcaira, ezúttal a 21. Század Kiadó gondozásában. Az ellenségekből szerelmesek történet egyszerre ígér érzelmes és humoros kikapcsolódás a romantikus regények rajongóinak.

XXI. Század Kiadó, 2022
352 oldal
Fordította: Lévai Márta
Goodreads: 4,01
Besorolás: romantikus, chick-lit

Olive és Ami ikrek. Ami mindent bezsákol, Olive-nak viszont folyton pechje van, és ezt már meg is szokta. Kettejük közt vitathatatlanul Ami a bajnok... még a lakodalma is szinte ingyen van a különböző akcióknak és nyereményeknek köszönhetően. Olive-ot csak egy dolog zavarja a pechszériájánál is jobban: Ami esküvőjén az egész napot a vőféllyel kell együtt töltenie, aki nem más, mint Olive ősellensége, Ethan Thomas.

Olive megacélozza magát a pokoli nap előtt, elhatározza, bátor képet vág hozzá, és az egészet átvészeli. De a komplett násznép ételmérgezést kap, Olive és Ethan kivételével, így aztán átmenetileg muszáj nekik fegyverszünetet kötniük, hogy Hawaiira utazhassanak. Végül is tíz felhőtlen nap megéri, hogy az ember belebújjon a friss házasok bőrébe, nem igaz?

De furcsa módon Olive mintha nem is bánná, hogy bele kell helyezkednie a szerepbe. Mintha minél inkább tettetné, hogy ő a legszerencsésebb nő a világon, annál inkább úgy érezné, hogy tényleg ez az igazság.

A sok komoly könyv után szükségem volt egy kis könnyedségre, ezért is választottam ezt a regényt a következő olvasmányomnak. Arról persze nem tudtam, hogy a „szerző neve” két írót is takar, ez csak azután derült ki számomra, hogy a regény befejezése után utánanéztem a „szerzőnek” és a műveinek. Őszintén szólva számomra nem tűnt fel, hogy ketten írták, nem voltak „jobb” és „rosszabb” részek; amit problémának láttam, azt a regény egészében láttam, nem részekben.

A történetünk egy ikerpár pechesebbik feléről, Olive-ről szól, aki abban a szerencsében? Vagy pechben? Részesül, hogy ő mehet el nászútra a nővére helyett a gyönyörű Hawaiira. A nővére ugyanis férjhez megy, de az esküvőn szinte az egész násznép – beleértve a vőlegényt és a menyasszonyt is, ételmérgezést kap és, hogy ne vesszen kárba a csodálatos nászút, így Olive utazik el rá. Persze kell hozzá egy „férj” is, aki nem is lehet más – hogy a főhősnőnknek üröm is legyen az örömben, mint a rettentően utált vőfély. Ami még hab a tortán, hogy kénytelenek eljátszani a szerető férjet és feleséget, hiszen nem szabad kiderülnie, hogy nem azok foglalták el a szállást, akik eredetileg kapták…

Eredendően én rettentően imádom az ilyen „utáljuk egymást, de aztán úgyis egymásba szeretünk” történeteket. Meg sem tudom számolni, hogy hány ilyet olvastam, úgyhogy az elvárásaim elég magasak voltak. Főleg, hogy láttam a goodreads pontozását a regénynek, ami egyáltalán nem volt rossz. És mit kaptam? Lássuk…

A regény kezdete nekem egy az egyben a „Bazi nagy görög lagzi” esküvőre készülő jelenete volt. Megvan mindenkinek? Hatalmas család, mindenki készülődik, óriási a káosz. IMÁDTAM! Ahogy azt is, hogy Olive-nak mekkora családja volt. A mi családunk aránylag kislétszámú volt, úgyhogy elképzelni se tudom, milyen, amikor az embernek huszonvalahány unokatestvére van :D. De ez, amellett, hogy sok ajándék kell karácsonykor :D, rettentő pozitív, ami átjött a történeten is. Támaszt nyújtanak (néha túl sokat is:)) és bármi is történik, összetartanak.

A mézeshetekről szóló részek pedig sok pillanatában a „Kellékfeleség” című filmre emlékeztetett. Gyönyörű helyen (Maui szigete), csodálatos szállodában és különleges szolgáltatásokkal kényeztetve pihentek a hőseink. Olyanok voltak a körülmények, hogy szerintem még az ördöggel is összejött volna Olive ilyen feltételek mellett :D. De nem, Ethan nem volt ördög, sőt, kiderült, hogy a sok félreértés miatt van kölcsönös utálat köztük. Amit én viszont itt nagyon hiányoltam – egyrészt a kémiát kevésnek éreztem a két fél között – pedig a női írók nagyon fülledt szerelmi jeleneteket tudnak írni és nagyon pezsgő kémiát, másrészt pedig néha jól jött volna pár Ethan szemszög. Vagy legalábbis több háttérinfó a férfi főhősről. Nem mondhatnám, hogy túl sok minden kiderült róla, nem is tudtam nagyon kötődni hozzá. Ez a nyaralás nekem picit langyosra sikerült, történt ez meg az, voltak vicces pillanatok, de összességében lehetett volna több fülledtség is benne.
Ami az egészet viszont egy új szintre emelte, az számomra a hazatérés utáni rész. Ott végre picit fellendült az egész történet, volt egy kis dráma, izgalom, sok-sok félre és meg nem értés. Ennél a résznél szó szerint nem is tettem le a könyvet, mert annyira kíváncsi voltam a végkifejletre (pedig azért sejthető volt, lévén, hogy ez nem egy dráma :)).

Olive szemszögét viszont szerettem nagyon, sok hasonlóságot fedeztem fel köztünk – nekem is volt olyan peches időszakom, mint neki, amikor képes voltam még a sivatagban is szakadó esőben nézni a naplementét :D. Csinált ő is butaságokat, de azért, amit a testvéréért tett, bár kemény lépés volt és elég rizikós, de nagyon becsültem érte.

A történet vége pedig? VÉÉÉÉÉGRE kaptunk egy kis Ethan szemszöget – már ezért is érdemes volt idáig eljutni :), de akik ismerik ezt a műfajt, azoknak nem nyújt túl nagy meglepetéseket a befejezés.

Összességében szerettem ezt a regényt, egy könnyed nyári olvasmány mindazoknak, akik szeretik a romantikát. Kisebb hibái vannak, de egy délutáni / nyaralós / pihenős kikapcsolódásra tökéletes.

Borító: nagyon tetszik, látványos, figyelemfelkeltő és tökéletesen illik a történet hangulatához

Kedvenc karakter: Olive és Olive családja

Szárnyalás: a miután hazatértek rész

Mélyrepülés: Dane

Érzelmi mérce: romantikus, humoros

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Minden állomáson egy-egy betű halmot találtok. A betűket helyes sorrendbe rendezve Christina Lauren egy-egy, magyarul megjelent regényének címe olvasható össze. A feladat: az adott könyvcím beírása a rafflecopter megfelelő sorába.

(Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

EEEEÉHKMMNSTZ


a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Március 05 – Angelika blogja
Március 07 – Sorok között
Március 09 – Olvasónapló
Március 11 – Kelly & Lupi olvas
Március 13 – Fanni’s Library

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók