KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. március 22., kedd

Kel Carpenter: Lucifer lánya (A Kárhozottak királynője #1)

 


A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően újabb Zafír pöttyös könyvvel bővíthetjük a gyűjteményünket. Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, milyen is Ruby Morningstar élete, hiszen most tiétek lehet egy, a kiadó által felajánlott nyereménypéldány a Lucifer lányából!

Könyvmolyképző Kiadó, 2022
176 oldal
Fordította: Margittay
Goodreads: 3,96
Besorolás: urban fantasy, fantasy, paranormal, romantikus

Képzeld el a meglepetésem, amikor rájövök, hogy minden, amit valaha mondtak nekem, hazugság.

De ne szaladjunk ennyire előre! Kezdjük az elején!

Ruby Morningstarnak hívnak. Egy tetoválószalont vezetek a legjobb barátnőmmel Portlandben. Van egy mosómedvém, egy levakarhatatlan, őrült exem, hogy más apróságot már ne is említsek… Nevezetesen azt, hogy démon vagyok. Egy félvér succubus, hogy pontosan fogalmazzak. Életem elmúlt huszonhárom évében legalábbis ezt hittem magamról, de azon a napon, amikor egy szívdöglesztő idegen kiváltott engem a börtönből, fenekestül felfordult az életem, és hirtelen azt sem tudtam, ki vagyok.

Mert nem a Négy Lovas hozza el az Apokalipszist. Hanem én. Szóval mondjuk úgy, hogy megvan a magam baja.

Kirobbanóan sikeres „fordított hárem”-regény, paranormális, romantikus urban fantasy.

Hát ez mi volt? Mármint így elhúzni az ember lánya előtt a mézes madzagot és hirtelen befejezni? Imádtam a könyvvet, minden hibája ellenére, berántott, nem eresztett, nem is akartam letenni, csak még-még olvasni... de ez még novellának is kevés volt nálam :D. Mire épp belelendültünk volna a történetbe, már vége is lett... A mai "féltéglák" mellett ez számomra édeskevés volt...

A történet a 23 éves Rubyról szól, aki succubus, félvér démon. Egy izgága mosómedvével él együtt, tetoválószalont vezet és van egy szintén nem hétköznapi barátnője, Moira, aki egy banshee. Succubus lévén, a férfikat csak úgy vonzza magához, de ehhez képest eléggé önmegtartoztató életet él. Az exe barátnője azonban ahol tud, keresztbe tesz neki és amikor betelik a pohár, Ruby felgyújtja a nő kocsiját, amiért persze mehet "jutalomnyaralni" a rácsok mögé. Innen azonban legnagyobb meglepetésére egy valami elképesztő pasi hozza ki, akinek van három másik, hasonlóan dögös társa. És azt állítják, hogy az életcéljuk, hogy Rubyra vigyázzanak... és, hogy Ruby állítólag Lucifer lánya...

Persze arra a fülszövegből már rájöhettetek, hogy a négy pasi, az Apokalipszis Négy Lovasa... 

De a lényeg az, hogy adott egy vonzó fiatal nő és négy dögös pasi... A nő lételeme a csábítás, a pasik pedig démonok, nem is kispályásak és szinte azonnal reagálnak Rubyra. És kezdődik a macska-egér játék.. és milyen játék! Bár azt előre elmondom, hogy számomra egyelőre egy nagy katyvasz, hogy melyik pasi melyik Lovas, bár többször is említik, de nem érzek túl nagy különbséget köztük, így nem is tudok név szerint senkit se megemlíteni. De az tuti, hogy olyan forró jelenetek vannak Ruby és a pasik között, hogy szükségem volt egy hideg zuhanyra a regény befejezése után :D, sőt közben is :D.

Az alaptörténet is nagyon tetszett, olvastam már ilyen-olyan démonosat, sucubbusokról szólókat is, de itt ez a történet most nagyon megfogott. Kaptunk egy nagyon érdekes kezdést, de SAJNOS CSAK ÍZELÍTŐT! Azt hiszem ez az a regény, aminél a teljes trilógiát (vagy ahány részre tervezte az írónő) végig tudtam volna olvasni egy ültőhelyemben.
Amit (akit) még meg kell említenem a regényben, az Bandita, Ruby kedvenc mosómedvéje. Igazából látszik, hogy az írónőnek nem volt sok dolga házikedvenc mosómedvékkel :D, de így is imádtam ezt a kis maszkos banditát. Sokat hozzátett Rubyhoz és persze a történethez is :).
Ruby pedig számomra rettentő szerethető karakter, aki még amúgy is képes volt fenegyereket játszani, hogy a valódi képességei elő se jöttek. Aztán, amikor előjöttek.. úristen... rettentő kíváncsi vagyok, hogy hogyan fogja tudni uralni... ugyanolyan "társa" lesz, mint Carltonnak volt Venom?

Amit azért hibának tudnék felróni, az az, hogy mivel ennyire rövid az első rész és az írónő megpróbált elég sok dolgot belesűríteni, hááát, ez csak részben sikerült neki. Ugye fentebb említettem, hogy a Négy Lovas megkülönböztethetetlen. Hiába kaptak külön szemszöget, rettentő egykaptafára készült mind. Egyszerűen lehetetlenség megkülönböztetni egyelőre őket egymástól.
Sokan felhozzák azt is, hogy nagyon "instant love" alakult ki Ruby és a Lovasok között és hogy ez mennyire visszatetsző. Könyörgöm. Ezek démonok. A női szereplő egy csábító démon, a pasik meg ugranak erre. Nem vagyok naprakész a démonokból, de nem hiszem, hogy ott hosszú udvarlás és randik sora előzne meg bármilyen kapcsolatot.
Annak viszont személy szerintem örültem volna mondjuk, ha egy picit nagyobb betekintést kapunk a Pokolba. Ruby is izgul, de én is, hogy mi fogja ott várni a lányt (ha egyáltalán eljut odáig persze). Milyen ott az élet? Milyen lények lakják? Ezekből, ha az írónő adott volna egy kis ízelítőt, akkor picit teljesebbnek érezhettük volna ezt a kezdést. 

És a történet vége? Nem túlzottan körömlerágós a vége, de akit berántott a történet, az így is, úgy is várni fogja a következő részt (ahogy ÉN is :).

Összességében nekem tetszett a történet, akik szeretik a paranormális, izgalmas, az erotikát sem nélkülöző regényeket, azoknak mindenképpen ajánlom. De azt is ajánlom, hogy rögtön a második részt is szerezzétek be, mert egy rész kevés lesz belőle. NAGYON KEVÉS. 

Borító: Nem rossz, tetszik, de valamit hiányolok belőle. láttam a külföldi kiadások borítóit, azok se jobbak

Kedvenc karakter: Ruby, Bandita, Moira és a Négy Lovas

Szárnyalás: a történet maga nagyon tetszett, csak kár, hogy ennyire rövid lett az első rész...

Mélyrepülés: a történet rövidsége...

Érzelmi mérce: elég forró... +18 karikás bőven...

Értékelés: 



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Tekintve, hogy a Lucifer lánya egy urban fantasy, a mostani játékunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy idézetek alapján felismeritek-e a Könyvmolyképző Kiadó Zafír pöttyös sorozatában megjelent, hasonló környezetben játszódó köteteit egy-egy idézet alapján. Nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy melyik könyvből idéztünk, és beírni a könyv címét a Rafflecopter megfelelő dobozába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

„Az emberek olyan álarcot ölthetnek, amilyet csak akarnak, de a bűneik ott vibrálnak a bőrük alatt.”

a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Március 14 – Fanni’s Library
Március 16 – Könyv és más
Március 20 – Hagyjatok! Olvasok!
Március 22 – Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók