KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. szeptember 29., csütörtök

Katee Robert: Neon Gods - Alvilági szerelem (Neon Gods #1)


A Maxim Könyvkiadó jelentette meg Katee Robert Neon Gods sorozatának első részét,  Neon Gods - Alvilági szerelem  címmel. Hádész és Perszephoné történetét sokan ismerik és szeretik a görög mondavilágból, ebben a regényben egy sötét, de szexi feldolgozást olvashatunk, mai modern környezetben. Gyere velünk, fedezzük fel Olümposz sötét oldalát, ha szerencsés vagy, a játékunk során megnyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!
 
Maxim Könyvkiadó 2022. Passion válogatás
432 oldal
Fordította: Németh Anikó
Goodreads: 3,74
Besorolás: adult, romance, retelling, greek mythology

Úgy volt, hogy ő csak a mítoszokban létezik. De attól a pillanattól fogva, hogy átkeltem a Sztüx folyón, teljesen megigézett…
Az ultramodern Olümposz elitjének üdvöskéje, Perszephoné Dimitriou azt tervezi, hogy megszökik, és új életet kezd valahol máshol, távol az Olümposzt uraló istenek, a tizenhármak tisztességtelen politikájának világától. Azért döntött így, mert anyja a tudtán kívül Zeusznak ígérte a kezét, aki a csillogó-villogó látszat mögött meghúzódó sötét világ veszélyes, teljhatalmú ura. Mivel nem marad más választása, Perszephoné a tiltott alsó városba menekül, ahol eladja a lelkét Hádésznak, akit korábban csak egy mitikus hősnek gondolt… A férfi pedig bevezeti egy olyan világba, amelynek létezéséről fogalma sem volt. Hádész mindig is az árnyékos oldalon élte az életét, és továbbra sem áll szándékában kilépni a fényre. Ám amikor rátalál Perszephonéra, ráeszmél, hogy ezzel lehetősége nyílik az évek óta tervezett bosszú végrehajtására. Ennél több ürügyre nincs is szüksége ahhoz, hogy segítsen a lánynak — aminek persze megkéri az árát. Igen ám, de minden egyes szenvedélyes éjszakával, amelyet együtt töltenek, egyre jobban a szívébe zárja Perszephonét, és úgy dönt, készen áll akár az egész Olümposszal szembeszállni csak azért, hogy ne kelljen elválnia tőle…
Hádész és Perszephoné modern átdolgozása, amely édes, mint a bűn…


Szerintem nagyon sokan vagyunk, akik szeretik, mit szeretik, imádják Hádész és Perszephoné történetét. Rengeteg feldolgozást megélt már ez a görög monda, a young adult irodalomtól kezdve képregényeken át a felnőtt könyvekig. A Neon Gods egy egészen különleges helyet foglal el ebben a sorban, hiszen mai modern környezetbe helyezte a történetet a szerző és erősen szexire vette a karaktereket.
Meglehetősen újszerű a világfelépítés, Olümposz ugyanis egy modern város, ahol Zeusz uralkodik a tizenkettek támogatásával - tizenkét istenséggel a felsővárosban. A három főistenség örökletes cím, a többi istenség kiválasztással kerül emberi testekbe. Gazdagok ugyan, csillognak és szépségesek, de állandó intrikák, cselszövések szövik át az életüket a hatalomért. Zeusz szövetségben áll Poszeidonnal, aki a kikötő környékét uralja. Ellenségek viszont Hádésszal, aki a Sztüx folyó túlpartján, az alvárosban felel a rendért. A szerződés szerint aki átmegy a hídon a túlpartra, onnantól Hádészhez tartozik. Zeusz jó pár éve kegyetlenül megölte Hádész szüleit, így hosszú ideje érlelődik már benne a bosszú, de először meg kellett erősítenie a pozícióit, még kivár a megfelelő alkalomra. Démétér lánya, Perszephoné Zeusz elől menekülve botladozik át a hídon, miután anyja a tudtán kívül menyasszonynak ígérte a főistennek, akinek már három felesége is gyanús körülmények között halt meg. A szóbeszéd szerint Zeusz a felelős abban, hogy három Héra is "eltűnt" az Olümposzról. A lány három hónap menedéket kér Hádésztól, ennyi van hátra a 25. szülinapjáig, amikor majd hozzáférhet az örökségéhez és végleg el tudja hagyni Olümposzt. Addig is bizonyítania kell, hogy önszántából van Hádész otthonában, ezért az a tervük, hogy egy párként mutatkoznak a nyilvánosság előtt. Zeusz persze éktelen haragra gerjed, és úgy tűnik ennek következtében elkerülhetetlen a háború kirobbanása.
Hűha. Szerintem először arról kell beszélnem, hogy amit itt fent felvázoltam, az tényleg csak az alapos szűrőn átjutott információ. Innen kicsit mélyebbre hatolok, ha értitek a szóvirágokat! Ugyanis Hádész és Perszephoné között a találkozásuk első percétől kezdve szédületesen elsöprő kémia kerekedik. Hádész eddig magányos, mogorva, megkínzott lélek volt, aki saját magával kevésbé törődött, inkább a népének jólétét helyezte előtérbe. Tökéletes rendszert alkotott meg az alvárosban, őrökkel biztosítja a rendet, gondoskodik az élelmiszer ellátásról, és felkészülten várja Zeusz támadását, mely hosszú idő óta lóg a levegőben. Emellett élvezi a szexualitását, nyíltan, gátlásoktól mentesen váltogatja a partnereit, és kiváltságosokból álló privát közönsége előtt a nyílt szex is műsoron van az otthona játszószobájában. Ebbe a világba csöppen bele Perszephoné, és a férfi azon kapja magát, hogy elkezd törődni vele, ápolja a sebeit, megmutatja neki a birodalmát, élvezi a szóváltásaikat, és amire rég volt példa, nevetni tud a beszólásain. Ez merőben új dolog neki, a lány valódi nyári napfényt  hoz az ő sötét világába. Nem csupán a szépségével kápráztatja el, hanem elismeri az éles eszét is. Az alkujuk pedig egy nyilvános szexben pecsételődik meg. Hűha... - újból. Perszephoné egyébként a külvilág felé egy csupa mosoly arcot mutat, hogy megfeleljen a felsőváros elvárásainak, de valójában más életre készül, ahol a saját vágyait valósítaná meg. Azok a vágyak pedig nem igazán a szeplőtelenségről szólnak, ez a nő alig várja, hogy kiélhesse minden vágyálmát - a mocskosakat is. Fontosak az életében a testvérei, valóban törődnek egymással, ez a regényben szépen kirajzolódik. Démétér is jelentősebb mellékszereplő, érdemes odafigyelni a karakterére, mert rengeteg meglepetést okoz, egy személyben megtestesíti az olümposzi elit jellemét, a korrupt politikai játszmákból hogyan lehet a legnagyobbat szakítani. Ja és a legjobb anya címet még véletlenül sem neki ítélné a közönség, még kevésbé az olvasók. Mindenképp említésre méltó még Hermész és Dionüszosz karaktere, akik viszonylag többet szerepeltek az istenségek közül, mivel gyakori vendégek Hádész házában, mondhatni a barátai, szövetségesei valamilyen szinten.
Az írásmóddal semmi gondom nem volt, a jó ízlés határain belül maradt a legforróbb jelenetek alatt is a regény stílusa, és a kettős szemszögért kifejezetten hálás voltam, imádok mindkét fél fejében ott lenni. Szerintem remekül balanszírozott a szerző az erotikus jelenetek mennyiségével a történetvezetés során, valahogy ebben a környezetben ennyi pont helyénvalónak tűnt és a karakterek fejlesztése sem lett elhanyagolva.
A cselekmény eleinte lassan haladt, de mivel nagyon hangsúlyos a főszereplők közötti romantikus kapcsolat alakulása - tengernyi szex hozzáadásával -, ez egyáltalán nem zavart, a regény pár fejezete után már nem volt okom panaszra. Azt hiszem kicsit elfogult vagyok, mert imádom ezt a mondabéli párost, egészen merész megközelítést kaptam itt a kapcsolatukról, ami őszintén tetszett, talán egy-két bizarr részletet kivéve. A játszószoba manapság már nem olyan nagy újdonság, de a nyilvános szex, színpadszerű emelvényen, na az keményen felkavaró lehet.
Amiért nem kap a regény maximális pontszámot: nekem ehhez a stílusú könyvhöz egy sokkal sötétebb Hádész járt volna. Túl jó volt már a kezdetektől, sosem volt durva, maximum morcosan közömbös képet adott magáról. Nagyon is hamar megmutatkozott a gyengédebb oldala, így sokkal szelídebb karakter lett belőle, mint amit vártam. A másik gondom a világfelépítéssel volt, ami nem lett részletesen elmagyarázva. Az istenek hogyan választják ki, hogy melyik embert szállják meg? A képességeik nem voltak kibontva, létezik erejük, vagy csak anyagi hatalmukkal érnek el dolgokat? Néha mintha szó lett volna varázslatról, de semmi konkrétum. Hádész úgy volt beállítva a felsővárosban, mintha valójában nem is élne, ugyanakkor többen személyesen ismerik, lejárnak hozzá, miért nem terjedt el, hogy élő személy? Harmadik nagy talány Zeusz karaktere. Egyébként is egy kivénhedt faszra vette a szerző a figuráját, ő lett a rosszfiú, de a legnagyobb csalódást maga a végjáték okozta, mely túl rövid és kicsit méltatlan súlyú a személyiségéhez képest, elég fura megoldása lett így a történetnek.
Viszont a vízszintes romantikán kívül rengeteg részlet volt, amit a történet javára írhattam, például néhány mondai elem, amit sikerült zseniálisan beleszőni a történetbe. Ilyen volt a három kiskutya mint Cerberus, aztán Perszephoné "evészavara", meg úgy egyáltalán más mondabéli párok, akik saját könyvet is kaptak a sorozatban, remélhetőleg magyarul is elérhető lesz.
Összességében remekül szórakoztam, meglepően mást kaptam ugyan, mint amire számítottam, de ezt nem bántam! Idén már sokadszorra rángatott ki egy szerző a komfortzónámból, és döbbentett rá, hogy olyan aspektusok is tetszhetnek, amiről korábban gondolni se mertem volna. Alapvetően engem Hádész és Perszephoné bármikor levesz a lábamról, de itt elmondhatom, hogy emlékezetes retellinget kaptam, ami felhívta a figyelmemet a szerzőre, így abszolút vevő leszek a további regényeire.
Képek: Pinterest

Borító: Nagyon tetszik, ez így benne is van a regényben.

Kedvenc karakter: Hádész

Szárnyalás: -

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: 18-as karika, abszolút, nem, inkább 28-as.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

BELEOLVASÓ

Nyereményjáték
 
Olümposzi istenekkel játszunk, velük akár találkozhattok is ebben a regényben! Célratörő leírásunk alapján találjátok ki, melyik görög istenre gondoltunk az adott blogon, és írjátok be a megfejtést a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre szállít, a Rafflecopter dobozban megadott válaszokat pedig sajnos utólag nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük, ezután 72 órán belül kérünk visszajelzést, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.
 
FELADVÁNY:  AZ ALVILÁG ISTENE, A HOLTAK URA.

Állomások:
09.29 - Kelly&Lupi olvas
10.02 - Olvasónapló
10.05 - Sorok között
10.08 - Dreamworld
10.11 - Szaffi polca



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók