KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. október 2., vasárnap

Sabrina Jeffries: Az agglegény (Hercegi kör #2)

Rá lehet-e venni egy megrögzött agglegényt a nősülésre? Természetesen igen, csak a megfelelő nő kell hozzá. Sabrina Jeffries: Az agglegény című könyvéből azt is megtudjátok hogyan lehet ezt kivitelezni. Köszönjük General Press Kiadó!
Tartsatok velünk blogturnénkon, játszatok velünk, és akár a tiétek is lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv.

General Press Könyvkiadó
272 oldal
Fordította: Bakos Katinka
Goodreads: 3,88
Besorolás: történelmi romantikus

Lady Gwyn Drake évek óta igyekszik titokban tartani egy fiatalkori botlását, amely napvilágra kerülve tönkretehetné az ő – és a családja – hírnevét.
Amikor azonban az egykori udvarlója megfenyegeti, hogy nyilvánosságra hozza a közös titkukat, Gwyn bátyja úgy dönt, a birtok vadőrét, Joshuát adja a lány mellé, hogy megvédje őt a zaklatótól. A megrögzött agglegény kötelességtudatból elvállalja a feladatot, pedig igazi kínzással ér fel számára egy ilyen szépség mellett lenni, akinek a bája a legkevésbé sem hagyja hidegen.
Gwyn a jóképű Joshua társaságában a legszívesebben maga mögött hagyná a múltját és a londoni úri társaságot is, ám flörtölési kísérleteit a hűséges testőre rendre figyelmen kívül hagyja. Idővel pedig már a lady maga sem tudja, mi a nagyobb kockázat: szembeszállni a zsarolójával, vagy felfedni igazi érzéseit a zord kísérője előtt…

A szerző számomra teljesen ismeretlen volt, korábbi megjelenéseihez nem volt szerencsém, és a Hercegi kör sorozat első részét, A csábítás iskoláját sem olvastam (még), de valahogy a második rész fülszövege megfogott, és Az agglegény cím biztosított róla, hogy ez a történet valószínűleg házasságba torkollik, ennek a folyamatát pedig szívesen olvasnám. Igazából önálló regényként is olvasható, tényleg hamar képbe lehet kerülni, és ebben mindenképp segít a regény elején található részletes családfa. Visszatérve a fülszövegre, a másik összefüggés is vonzóvá tette számomra a történetet, mégpedig az, hogy a főszereplő hölgyet fenyegetés éri, így a bátyja, Thornstock hercege a londoni tartózkodásukra testőrt fogad mellé, aki nem más, mint a birtok vadőre, Joshua Wolfe őrnagy, aki a haditengerészetnél szolgált, és egy lábsérülés miatt kényszerpihenőjét tölti. De haladjunk sorban, érdemes megismerni a kezdet részleteit. A harminc körüli Lady Gwyn Drake nem igazán szándékozik férjhez menni, és ez egy régi botlásához köthető, tíz évvel korábban ugyanis udvarolt neki egy jóképű katonatiszt, Lionel Malet, akiről persze hamar kiderült, hogy csakis a pénze érdekli. A hallgatásáért kapott is eleget, de most újra felbukkant, és Gwyn zsarolásával még több pénzt akar kicsikarni, szemtelen módon még a vidéki birtokon sem hagyja békén. Ha kiderülne ez a botrány, az tönkretenné az egész családot, és itt hercegi sarjakról van szó. Gwyn és ikertestvére Armitage hercegnő gyermekei, aki háromszor is férjhez ment, méghozzá három különböző herceghez, összesen öt gyermeke született. A Hercegi kör sorozat első részében szerepelt Greycourt hercege és Beatrice, utóbbi testvére Joshua, aki maga is egy herceg unokája, tehát társadalmilag előkelő, de mivel sokadik gyermek, így vagyona nincs, katonai karrierje pedig megszakadt a sérülése miatt. Visszatérve Gwynre, épp egy töltetlen pisztollyal "felfegyverkezve" indul találkozni a zaklatójával, amikor Joshua épp időben elijeszti Maletet, aki már emberrabláson is gondolkodik. Mielőtt elzavarják, a nő még odasúgja neki, hogy Londonban majd megkapja a pénzét, de most a vadőr előtt semmiképp nem akar lelepleződni. Az incidens miatt Thorn ragaszkodik hozzá, hogy Joshua kísérje el a családot Londonba, és titokban legyen Gwyn testőre. A férfi kötelességtudatból elvállalja, de befolyásolja a vonzalom is, és Londonban talán előmozdíthatná a saját ügyét is a minisztériumban. Minden összeállt tehát egy izgalmas romantikus regényhez, egy gyönyörű hölgy, akire vigyázni kell, egy mogorva, de jóképű, egyenruhás testőr, egy galád zsaroló, és sok-sok titok, ami kiderítésre vár.
Őszintén szólva Gwyn első jelenetére alapozva nem tartottam egy talpraesett nőnek, szerintem a töltetlen fegyverrel leginkább saját magát tartotta sakkban. Később alaposan rácáfolt erre, gyorsan megváltozott a véleményem, ezután már az okosabb oldalát mutatta, és láttam, hogy a kétségbeejtő helyzete megoldása miatt követ el időnként meggondolatlanságot, de az esze az jól vág. Persze az olvasó tudja, hogy a titka előbb utóbb lelepleződik, bizonyos részletek azért váratlanok voltak így is. Joshua iránti vonzalma az első pillanattól ott lógott a levegőben, és én kényelmesen hátradőlve mosolyogtam végig a csipkelődésüket, vitáikat, évődéseiket, és persze a forróbb jeleneteket is. A szerelmi szálukra mondhatnám, hogy egy átlagos toposzon alapul, szépen építkezik, és kellemesen kiszámítható. De ebben a regényben nem csak az érzelmi szál a fő mondanivaló. Számomra érdekes volt, hogy nem egy újabb 18 éves szűzlányos történetet kapok, akibe őrülten belehabarodik egy arisztokrata, hanem egy érettebb korú, nem éppen szégyenlős, inkább szenvedélyes nő kerül a központba, aki megpróbálja a legjobbat kihozni a jelenlegi helyzetéből. Joshua éppen neki való hódítás, aki mogorva, de vonzó férfi, egy jó adag "csomaggal" a vállán. Ritkán kerül a történelmi romantikusokba sérült férfi, aki a fizikai korlátai ellenére továbbra is szolgálni akarja a hazáját valamilyen módon, az eddigi szükségből végzett vadőri munka után tettre készen keresi a lehetőségeket, hogy valami érdemlegesebben tegyen. Felmerül a férfinél poszt-traumatikus szindróma - indulatkezelési problémával fűszerezve -, szóval nem egy egyszerű eset, a szerző az ő karakterén keresztül ilyen módon belevitt a történetbe némi különlegességet. Szerettem a folyamatot, ahogy növekedett a vonzalom a párosunk  között, egyenes arányban nőtt a bizalom is egymás iránt, így helyükre illeszkedtek a kirakós darabkái, bár semmi sem ilyen egyszerű.
A szerző egyre több utalást tesz rá, hogy a hercegnő mindhárom férjének halála nem lehetett véletlen, a következő részekre is akad a kialakuló újabb szerelmi szálak mellé még több izgalom és nyomozás.
Számomra kellemes élmény volt ennek a regénynek az olvasása, a szerző remek benyomást tett, tetszett, hogy nem volt egy szimpla szerelmi történet, adott a karakterekhez egy csipetnyi különlegességet. Szerettem a váltott nézőpontot, nekem minden regénynél ideális mindkét fél gondolatait ismerni. Jól jött a történetbe némi kémkedés, izgalmasabbá tette a történelmi részét. Egyedül az zavart, hogy időben meglehetősen gyorsan történtek az események, és bár ismerte egymást a páros korábbról, azért mégis elég hamar eljutottak a házasságig. És egy kissé túltolta a szerző a bizalmatlanság és gyanakvás mértékét is, legalábbis az utolsó harmadban. De minden jó, ha jó a vége, a vérbeli történelmi romantikus rajongók ki ne hagyják!
Kép: Pinterest

Borító: A könyvbeli agglegény az átlagosnál hosszabbra nőtt haját egy bőrzsineggel fogja össze.

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: Tetszett a regénybe szőtt kémkedős történetszál.

Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce: A szerző nem kerülte az erotikus jeleneteket, - virágnyelven folytatva - a főszereplők meglehetősen szenvedélyesek voltak egymással.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

Nyereményjáték
 
Agglegényeket keresünk! Turnénk minden állomásán egy-egy Sabrina Jeffries-karakter nevét találjátok – természetesen valamennyien agglegények! A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok annak a könyvnek a címét, melyben a kérdéses urak szerepelnek.
Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladvány:  Victor Cale 
 

Állomások:
09.30 - Betonka szerint a világ…
10.02 - Kelly és Lupi olvas
10.04 - Dreamworld



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók