KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. január 12., csütörtök

Lily Anderson: Halhatatlan csajok klubja

 


Mit tehetünk, ha öngyilkos lesz a legjobb barátunk? Hát feltámasztjuk! Legalábbis a Wicca hagyományokat követő Mila Flores így tesz, amikor Riley és az iskola másik két tanulója gyanús körülmények között meghal. Mila a zombilányokkal kezd nyomozásba, ahogy bloggereink is! Tartsatok velünk ezen az izgalmas blogturnén, és ne felejtsetek el játszani se, ugyanis a turné végén megnyerhetitek a Maxim kiadó által felajánlott nyereménypéldányt a regényből!

Maxim Kiadó, 2022
336 oldal
Fordította: Németh Anikó
Goodreads: 3,76
Besorolás: YA, fantasy, paranormal

Ismerkedjetek ​meg a tinédzser Wicca-boszorkánnyal, Mila Floresszel, akit a legkevésbé sem érdekel, mit gondolsz a Martens bakancsáról, a viselkedéséről, a magasságáról vagy a testsúlyáról, mert számára ez semmit sem jelent. Neki egyedül az a fontos, hogy mellette áll a legjobb barátnője, Riley.

Ezért amikor Riley és a Fairmont Akadémia másik két tanulója, June Phelan-Park és Dayton Nesseth gyanús körülmények között hal meg, Mila nem hajlandó elhinni a mindenki más által elfogadott magyarázatot, miszerint a legjobb barátnője öngyilkosságot követett el. Hogy kiderítse, mi az igazság, egy tubus szájfény és egy régi varázskönyv segítségével véghez viszi azt, ami elképzelhetetlen: visszahozza a lányokat az életbe.

Sajnos, mint kiderül, Riley, June és Dayton sem emlékeznek haláluk körülményeire. Vannak azonban befejezetlen ügyeik, amelyekkel még dolguk van. Erre mindössze hét napjuk maradt, amíg működik a varázslat, utána mindhármuknak vissza kell térnie a sírba. Milára hárul a nagy feladat, hogy féken tartsa a zavarodott és szórakozott zombilányok csapatát, ráadásul mielőbb meg kell találnia a gyilkosukat… még mielőtt az ismét lecsaphatna egy újabb áldozatra.

A könyv fülszövege és borítója azonnal felkeltette a kíváncsiságomat, így ez a könyv lett a 2023-s év második olvasmánya.

A történet szerint Mila és Riley hatalmas barátnők. A két kirekesztett lány (az egyikük kissé túlsúlyos és latin-amerikai származású, a másikuk családja pedig a helyi ravatalozót vezeti, így mindenki retteg és undorodik tőlük) bevallottan boszorkányok, a wicca vallást követik és több, de inkább kevesebb sikerrel varázsolgatnak is. Riley azonban gyanús körülmények között meghal, Mila pedig elhatározza, hogy kinyomozza, hogy ki vagy mi okozta a barátnője halálát. Az elhatározást egy kissé bizarr tett követi, úgy dönt, hogy visszahozza az életbe a halott Rileyt, hátha a segítségével kiderül a gyilkos kiléte. A feltámasztás sikerül, de öröm az ürömben, hogy nemcsak ő kel életre, hanem másik két lány is, June és Dayton, akik picivel korábban, de ugyanolyan gyanús módon haltak meg. Milának és a "zombi csapatának" pedig egy hete van arra, hogy megtalálják a gyilkost / gyilkosokat, mielőtt a három lánynak vissza kell térnie a túlvilágra.

Forrás
Jaj, hogy én mennyire élveztem ennek a regénynek minden sorát! Még akkor is, ha alapjában véve egy tragikus történetet mesél el. A bevezetés picit lassú volt nekem, hiszen a könyv első negyedében Milát követhetjük nyomon, ahogy gyászol, ahogy mindenhol a barátnőjét keresi, majd kitalálja az őrült ötletét, miszerint az életbe visszahozott Riley fog neki segíteni kideríteni ki is a gyilkos (ha egyáltalán gyilkosságról van szó tényleg). A történet igazán akkor indul be, amikor megtörténik a feltámasztás, hiszen ugye nemcsak Riley jön vissza, hanem June és Dayton is, akiket életükben mind Mila, mind Riley rettenetesen utált. Ők voltak a helyi "méhkirálynők", üresfejű, rosszindulatú cicababák, de hát ők is felkeltek a sírból, így nincs mit tenni, velük is foglalkozni kell. Aztán persze kiderül, hogy a két lány az üres külső mögött többet is rejt és szépen lassan, de barátság alakul ki a kis négyes között. Nagyon tetszettek ezek a részek, ahogy a közösen töltött idő összehozza a lányokat és véd és dacszövetség alakul ki köztük.
Persze ameddig idáig eljutunk, kapunk jó pár humoros jelenetet, hiszen a felélesztett lányok nem nagyon tudnak eleinte mit kezdeni a "holt, majd visszatért" mivoltukkal, nem is nagyon emlékeznek arra, hogy meghaltak, persze a jelenlétüket titokban kell tartani, ami nem is annyira könnyű két olyan lánynál, akik az életük folyamán népszerűségben fürödtek. És ugye az sem segít rajtuk, hogy a lányok csak akkor maradnak emberi kinézetükben, ha Mila közelében maradnak, ha túlságosan eltávolodnak tőle, akkor egyre inkább hasonlítanak egy eltemetett hullára, amit persze ki is használnak jó pár esetben:).

A humor mellett persze nem lehet kihagyni a nyomozást sem, ami egyébként izgalmas, őszinte leszek, én sok mindenkire tippeltem, hogy mi vagy ki az okozója a lányok halálának, de eléggé mellélőttem és csak pislogtam amikor mindenre fény derült. 

Természetesen a regény nemcsak humoros részeket tálal, hiszen a gyász, a legjobb barátnő (vagy családtag) elvesztése és elengedése egy rettentő nehéz folyamat. Ezt nagyon életszerűen és sokszor fájón (főleg azoknak, akik már veszítettek el hozzájuk közel álló személyt) mutatja be az írónő, de az is nagyon jól ki lett dolgozva, hogy a rövid időre az életbe visszatért lányok hogyan élik ezt meg: először hitetlenkednek, majd mindenáron itt akarnak maradni, hogy éljék tovább az életüket, de végül beletörődnek abba, hogy nekik itt már nincs dolguk és elfogadják azt, hogy vissza kell térniük a túlvilágra. És a végső búcsú és a távozás? Azt olvasva az olyanoknak, mint én, kelleni fog százas papírzsepi, én nagyon megkönnyeztem azt a pár oldalt.

Kapunk persze a történetbe egy kis romantikus szálat is, de itt nem ez a legfontosabb, valahogy nem is zavart, hogy nem ekörül forgott minden. Itt a lényeg a barátságon és a bosszún van, minden más mellékes.

Összességében nagy meglepetést okozott ez a regény, ahogy fentebb is írtam, nagyon szerettem, szinte egy ültőhelyben ki is olvastam. A nyomozás izgalmas, a főszereplők különlegesek és nagyon szerethetőek és a történet pedig rengeteg humoros és néha megríkató részekkel fűszerezett. Én lányoknak és fiúknak is ajánlom. A szerzőre pedig mostantól odafigyelek és nagyon kíváncsi vagyok a következő regényére! Ja és még egy pozitívum! A regény nem sorozat része, ahol x ideig kell várni a folytatásra, hanem egy önálló, kész történet, megfelelő lezárással. (ezt csak azért írom, mert tudom, hogy vannak, akiknek ez kifejezetten vonzó lesz!)

Borító: Nagyon tetszik! Fiatalos, figyelemfelkeltő, illik a történethez!

Kedvenc karakter: Mila, Riley, June, Dayton

Szárnyalás: a lányok között kialakult barátság és persze a helyzet abszurditása

Mélyrepülés: ami igazából történt...

Érzelmi mérce: az olvasás alatt fogsz nevetni, sírni, örülni, szomorkodni

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!


Nyereményjáték:
Ha már Mila felébresztett pár zombit, akkor induljunk mi is zombikeresére! Találd ki, kire gondoltunk az egyes állomásokon, és a zombik nevét írd be a rafflecopterbe!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)



a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
[Blogturné Klub]
December 30 - Olvasónapló
Január 5 - Könyv és más
Január 12 - Kelly és Lupi olvas
Január 16 - Deszy könyvajánlója
Január 22 - Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók