KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. február 11., szombat

Rachel Van Dyken: Risky Play - Veszélyes játék (Red Card #1)

Könyvmolyképző Kiadó - 2022. Rubin pöttyös
Fordította: Kádár Pál
336 oldal
Goodreads: 4,19
Besorolás: felnőtt, romantikus, sportoló

Mit ​tehet egy szűz lány, miután otthagyják az oltárnál?
A seattle-i örökösnő, Mackenzie Dupont magányos nászútra indul Mexikóba. Azt tervezi, hogy egy felejthetetlen egyéjszakás kaland során végre elveszíti szüzességét. Álnevek, igazi gyönyör. De miután egyedül ébred, Mackenzie rádöbben, hogy mennyi harag gyűlt fel összetört szívében.
Tragikus vesztesége után Slade Rodriguez profi futballistának is megvan az oka arra, hogy köszönés nélkül lépjen le. Helyes vagy helytelen, a gyönyörű és őrjítő idegent hibáztatja, akit soha többé nem akar látni.
Később mindketten megdöbbennek, amikor kiderül, hogy Mackenzie lesz Slade új személyi asszisztense. És mindkettőjüknek sokat kell tanulnia a másiktól. Mert több bennük a közös, mint sejtenék, például egy közös ellenség, aki a saját játszmáit játssza, és nem fél bemocskolni a kezét.
Mackenzie és Slade csak egy módon győzhet: el kell kezdeniük bízni egymásban, többé nem rejtegethetik hazugságaikat, titkaikat, elkövetett hibáikat és a vonzalmat, amit egymás iránt éreznek.

Ismertem már a szerzőt, ez a negyedik regényem tőle, és az eddigiek alapján egy kicsit kellemesebb élményre számítottam. Sajnálom, hogy épp egy negatívummal kell kezdenem, de a fülszöveg is ezzel nyit, miszerint a főszereplő hölgy szűz, ám nagyon el akarja veszíteni, méghozzá dühből, miután a vőlegénye otthagyta az oltárnál, több száz vendég előtt. Csak azt felejti el a fülszöveg megemlíteni, hogy már 30 éves, és a vőlegényével gyerek koruk óta együtt vannak, és várni akartak az esküvőig. MI VAN?  Borászcég-birodalom, a lány az örökös, gazdagok, szépek, stb, és az apuka NEM rúgta ki ezek után a vőlegényt a cégtől, mert az üzlet az nem a magánélet. Nekem ez már itt az elején komoly fejtörést okozott, milyen apa az, aki nem áll a lánya mellé ilyen esetben? Egész életükben erre a frigyre készültek, bár nem derült ki miért vártak eddig, ahhoz képest elég lazán túllépett apuka a dolgon. A lány viszont nyalogatván a sebeit, mégiscsak elutazik a meglepetés nászútra - egyedül. Persze, hogy már a repülőn összemelegedik egy remek pasival, akinek álnéven mutatkozik be, a pasas sem tesz másként, mert ő meg egy briliáns sztárfocista Európából, és boldog, hogy végre valaki nem ismeri fel. Nos, szépen mennek a dolgok a kitalálható forgatókönyv szerint, aztán a pasi hirtelen lelép, el a szállodából, de még az országból is. Nem kell megijedni, hamar újra találkoznak, mert ugye nem tök elképzelhetetlen, hogy Mack, miután nem akar visszamenni az exével egy helyen dolgozni, inkább személyi asszisztensnek áll egy ismeretlen sportolóhoz, aki persze igazából Slade. A Nexus SUV-jével megy kutyát sétáltatni meg bevásárolni, alig vicces. Őszintén, ez egy személyi asszisztensi állás? Nekem inkább házvezetőnőnek tűnik. Slade egy lelkileg összezuhant karakter, meghalt az apja, pont akkor, amikor Mexicóban együtt voltak, és nem tudott utoljára még beszélni az apjával. Az egész helyzetért a lányt okolja. Na jó, itt már keresgéltem a gyógyszereimet, és komolyan azt fontolgattam, hogy leteszem a regényt. De mégiscsak RVD a szerző, olvassuk csak tovább. Tulajdonképpen az volt jó az egész hátralévő pár fejezetben, hogy minden de minden a megszokott toposzok szerint zajlik, nem ért meglepetés, se jó, se rossz irányban. A karakterek tették a dolgukat, mutattak némi fejlődést, főleg ugye Slade, és még a cuki francia buldogon is lehetett nevetni, mivel elég sokszor csinált galibát, de inkább ezt nem részletezem. Megjelenik a terhes ex, és persze, hogy kiderül, hogy valójában ki mozgatja a lejáratós szálakat, ki is a főgonosz, aki jól megbűnhődik végül, és azért közben is kapja amit érdemel. 

Nem értettem, mi az, ami miatt ez a könyv másoknak csúcs ötcsillagos, nekem miért nem jön be. Talán kevésbé hiszem el, hogy a mai világban egy pár képes 15 éven át járni szex nélkül? (orálist leszámítva) És kissé irreális fél év után tervezni a nászutat? Hatszázszor lemondtam volna a helyében...  Vagy hihetetlen számomra, hogy egy felső kategóriás,  55 millió dolláros szerződéses focista körül csupán egy darab ügynök tevékenykedik, az is inkább barát, és minden második szava: aláírta már a nő a titoktartási szerződést? Az sem volt logikus, hogy ez a sztársportoló nem tart külön szakácsot, hanem random étkezik, sőt Mack főz neki esténként mindenféle kaját, hát ez minden csak nem egy profi focista étrendje, vagy Amerikában nem veszik ezt olyan komolyan? Az apa meg ahogy már fentebb írtam, képtelenség, hogy a lányáért ne tenne legalább annyit, hogy áthelyezi az exet egy másik részlegbe, mondjuk Alaszkába. Ez csak pár téma, de úgy éreztem, tele a könyv ilyenekkel, mintha a könnyebb cselekményvezetés érdekében teljesen valószínűtlen dolgokat pakolgatna egymás után a szerző. Slade ugyebár nem tudott elbúcsúzni az apjától, ez belülről felőrli őt, és az a rész eléggé tetszett a regényben, amikor ő vigasztal egy kissrácot a nagyapja elvesztése miatt, ez végül őt is megnyugtatja. Itt képes volt a szerző a gyászfeldolgozással némi érzelmet kiváltani, ezt már a kezdetektől nagyon vártam, bár én inkább a romantikus száltól vártam el.
A lány szimpatikus volt emberileg, megértettem és együtt éreztem vele a korábbiakért, de ennyi, különösebben nem kedveltem meg. Slade viszont erőltetetten bunkó volt jó ideig, később ahogy alakult a kapcsolatuk, már lehetett élvezni az évődéseiket. Magának való pasas, pedig elvileg csapatjátékos lenne, hát nem tűnt annak. Jagger elég jó mellékszereplővé nőtte ki magát, bár a farok összeméregetést eléggé untam köztük, sokkal inkább a barátságukat kellett volna fejleszteni. Matt a manager szerepében szinte minden sarkon ott volt, és hát szó szerint, egyszer még szinte a zuhanyzóba is követte a párt. A sorozat következő része az ő története lesz.
Sajnos nem váltotta be a reményeimet ez a regény, én jóval romantikusabbra vágytam, talán ezért vagyok csalódottabb. Szórakoztató a regény, viccesek a pengeváltások a szereplők között, bár hangos nevetést nem váltott ki nálam, azért ki tudott kapcsolni a hétköznapokból.  Most mondanám azt, hogy egy pohár bor mellett elmegy, de én nem szeretem a bort, bocsi! Egyébként aki  szereti, annak nagy élmény lesz az olvasás, mert sokszor kerül elő a borospalack, és nagy szeretettel beszélnek róla, élvezettel isszák.
Köszönöm a kiadónak az olvasás lehetőségét.
Kép: Eredeti borító
 
Borító: A végeredmény...

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: -

Mélyrepülés: A sokadik bizalmatlanság.

Érzéki mérce: Nem lehet erotikusnak nevezni a regényt, távol áll a grafikus ábrázolástól, pedig lehet, hogy jót tett volna neki.

Értékelés: 
 
 
 

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók