KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. március 13., hétfő

Heteira: A hold vonzása

 


Új turnénkkal elmélyülünk a vérfarkasok világában! Róbert Katalin új könyve egy mítoszokkal és legendákkal foglalkozó novelláskötet, mely Heteira álnév alatt jelent meg nemrég a Könyvmolyképző kiadónál! Tartsatok bloggereinkkel ezen a különleges lényekkel foglalkozó blogturnén, és játsszatok velünk, mert egy szerencsés olvasónk a kiadónak hála meg is nyerheti A hold vonzása című kötetet!

Könyvmolyképző, 2022
344 oldal
Besorolás: fantasy, novellagyűjtemény, new adult, misztikus

SEJTELMES ALAKOK A HOLDFÉNYBEN. IZZÓ SZENVEDÉLY…

Mi a közös egy csendes norvég szigetben, egy nyüzsgő új-zélandi városban, a budai hegyekben és San Francisco utcáiban? Hogy rejtélyes vérfarkasok járják őket…

Tizenegy vérpezsdítő, megható és izgalommal teli misztikus-romantikus történet vár az olvasóra.

A szerelem mindig elképesztő csoda. Néhol ősi harcosokkal néznek szembe, néhol a társadalom tiltásával vagy különös gyilkosságok elkövetőivel. Máskor csak egy elkóborolt macskát keresnek, esetleg választ a kérdésre, hogy ki mellett lehetnének igazán boldogok.

Kire számíthatsz, ha nem a szerelmedre?

Heteira lebilincselő történetei évek óta ejtik rabul az olvasók szívét. Ez a különleges novellaválogatás számtalan országba kalauzolja el az olvasót, mítoszokra és legendákra épít, de nagyon is emberi történeteket mesél a szerelem megannyi arcáról.

ÉLVEZD A SZENVEDÉLY VONZÁSÁT!

Nagyon sokáig hezitáltam azon, hogy akarom-e ezt a könyvet vagy sem. A novellákkal ugyanis eléggé hadilábon állok. Én jobban szeretem a nagyobb, egybefüggő történeteket, plusz a novelláskötetekkel megvan az a problémám, hogy általában nem egyformán tetszenek a novellák és a jobbak nekem túl rövidek, még-még-még akarok belőlük olvasni, a rosszabbak pedig túl hosszúnak tűnnek, így azokat meg legszívesebben átlapoznám.
Aztán végül győzött a kíváncsiság, meg persze a farkasok / vérfarkasok / alakváltók iránti szerelem és belevágtam.

A szerző elmeséli, hogy ő a Teen Wolf révén ismerkedett meg az alakváltókkal és a vérfarkasokkal, ám az én történetem régebbi. Én még Anita Blake-n nőttem fel, az ő speciális világa szerettette meg velem a vámpírokat és a mindenféle alakváltókat. Richardba, a Thronos Rokke klán alfájába halálosan szerelmes voltam, egészen addig persze, ameddig az írónő egy picsogó papucsot nem csinált belőle... :D . Az alakváltókkal (főleg a vérfarkasokkal) kapcsolatban magasak az elvárásaim, így kíváncsian vágtam bele, hogy Róbert Katalin hogyan is látja őket.

Az el kell, hogy mondjam, hogy elég színes világot mutatott be nekünk a szerző. Jártunk az USA-ban, a világ keleti felén, sőt itthon, Magyarországon is, több vérfarkasos mitológiáról is olvashattunk. Mellette megismerkedhettünk hetero és meleg párokkal, de egy biztos, a vérfarkasoknál is rettentő fontos dolog a SZERELEM és persze a SZENVEDÉLY. Olyan + 18 karikás jeleneteket kaptunk, hogy néha csak pislogtam :D.

Ahogy vártam voltak számomra erősebb novellák is, aminél sajnálattal vettem, hogy vége van, mert épp kezdtem volna belemelegedni a történetbe, amire vége lett, de volt egy-két olyan is, ami egyáltalán nem kötött le.

Számomra három novella volt az, amit akár regényként is továbbolvastam volna.
Az egyikük a Szelidítő volt, ahol a fiatal főhősnő, Nadine egy különleges kasztba tartozik, az úgynevezett szelidítők közé, ők azok, akik a megvadult / elvadult alakváltókat képesek lenyugtatni, kiszedni belőlük a traumájuk okát és segíteni megoldani a problémákat. Egy szép napon egy újabb esethez hívják, egy jóképű, de nagyon megkínzott fiatal alakváltóhoz, akivel azonnal különleges kapcsolata alakul ki. Vajon tényleg a fiú követte el azokat a borzalmas tetteket, amivel megvádolták? Vagy véd ezzel valakit?
Imádtam ennek a novellának minden sorát. A világot, amelybe elhelyezte a szerző a történetet és a főhősnő különleges képességét. És persze a két főszereplő közti kapcsolatot is. Ha egyszer ezt regénnyé írná tovább Róbert Katalin, én lennék az első, aki megvenné a könyvet!

Forrás
A második ilyen novella a Született vezető. Ebben a történetben egy fiatal alakváltó, Doma megörökli az anyjától a Falkavezérséget, belőle lesz a következő Alfa. Ez azért kellemetlen, mert a nővére erre készült gyerekkora óta, így választott magának párt, így tanult, hogy a falkát minél ügyesebben vezesse. De végül a természetfeletti valamiért mégis Domát választotta. A fiú boldog párkapcsolatban él egy másik férfivel, aki amellett, hogy nem nő (így nem lehetnek utódaik, ami egy Alfánál követelmény lenne), még ember is. Ez pedig hatványozottan okoz problémát. Vajon elfogadja a falka őket így is? És a többi vérfarkas? Matyi, a párja pedig képes a régi életét feladni és beköltözni Domával az erdőbe az alakváltók közé?
Ez a történet többek között azért fogott meg, mert Magyarországon játszódik. Budán, a Pilisben, Szeged környékén, mind olyan helyszínen, amit Te vagy én is ismerhetünk, így még közelebbinek érzed a történetet - jaj, ha tényleg élnének itt alakváltók! Matyi ráadásul kutyákkal foglalkozott - kiképző volt (bár a történetben "idomárnak" csúfolták), így a kutyák iránti szeretetem miatt őt is jobban megkedveltem. Az pedig, hogy egy falka belső életét is megismerhettük, nagyon érdekes volt a számomra.

A harmadik novella, ami nagy kedvenc volt pedig az Én nem félek. Ebben a történetben főhősnőnk, Gina vérfarkas. Nem ismer más alakváltókat, így kénytelen kelletlen megpróbálja elnyomni ezt az énjét. Ez persze sok kellemetlen percet okoz a számára, főleg a párkapcsolatában, ahol a pasija ember és semmit nem tud Gina különleges természetéről. A lány pedig úgy dönt egy szép napon, hogy véget vet a kínos titkolózásnak és bevallja a párjának, hogy mi is ő valójában. Gábor persze úgy reagál rá, ahogy egy normál ember tenné: sikítva menekül ki a világból. Vajon van annyira erős a kapcsolatuk, hogy a férfi elfogadja a picit sem hétköznapi párját?
Itt, ami nagyon tetszett, az egyrészt Gina kínlódása volt, mert a benne lévő farkas mindenáron ki akart törni, meg akarta mutatni, hogy milyen is egy valódi ragadozó, de a lány segítség nélkül (ugye nem volt se közel, se távol egy másik alakváltó sem) csak küzdött. A másik pedig Gábor reakciója volt. Persze, hogy mindannyian akarunk egy alakváltót látni, vagy a párunkká fogadni, de ha VALÓBAN látnánk azt, hogy a szeretett férfi / nő a szemünk előtt változik át valamivé, ami több, mint rémísztő, mit csinálnátok? :)

Igazából voltak még novellák, amelyek tetszettek, de ez a három volt az, amelyik kifejezetten nekem való volt és szívesen olvastam volna tovább is őket.

Összességében ez egy jó kis válogatás lett, amelyet szívből ajánlok minden vérfarkas / alakváltó kedvelőnek, de főleg azoknak, akik szeretik a romantikus és erotikus részeket is, mert mind a kettőből bőven megtalálható a történetekben.

Borító: Látványos nagyon, de nekem a belső két kép (amik szerintem brutál jók) és a szélén lévő minta nagyon nem passzol együtt. 

Szárnyalás: a rengeteg különféle megközelítése ennek a témának

Mélyrepülés: némelyik novella túl rövid volt nekem, szívesen olvastam volna tovább és tovább, akár egy regény formájában is

Érzelmi mérce: elég forróvérűek ezek az alakváltók :D - szóval +18-s karika bőven elfér ezen a novellásköteten

Értékelés: 



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A likantrópok rajongói elég sok sorozatban és filmben találkozhatnak a kedvenceikkel! Minden állomáson találtok egy ismertebb vérfarkast, akit be kell azonosítanotok, és a sorozat/film címét beírni a rafflecopterbe, amiben szerepel.
Ne feledjétek, NEM a karakter vagy a színész nevére vagyunk kíváncsiak.

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)




a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Március 10 - Dreamworld (Kedvcsináló idézetek)
Március 13 - Kelly és Lupi olvas
Március 16 - Spirit Bliss Sárga könyves út
Március 19 - Spirit Bliss Sárga könyves út (Interjú a szerzővel)
Március 22 - Dreamworld
Március 25 - Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók