KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. augusztus 25., péntek

Diana Urban: Halálos játszmák

 


Crystal Donovan mindene a játék, de vajon mit tesz, amikor egy titokzatos, őrült emberrabló üzenetet küld neki és kegyetlen, furcsa játékra kényszeríti? Diana Urban Halálos ​játszmák című regényében egy izgalmas és fordulatos ifjúsági thrillerre invitál minket, amire bloggereink sem tudtak nemet mondani. Tartsatok velünk a három állomáson át és nyerjétek meg a Next21 Kiadó által felajánlott példányt!

Next21 Kiadó, 2023
368 oldal
Fordította: Horváth M. Zsanett
Goodreads: 3,70
Besorolás: YA, thriller

Játsszuk ​ezt:
24 órád van rá, hogy nyerj. Ha megszeged a szabályaimat, a lány meghal. Ha hívod a rendőrséget, akkor is meghal. Ha szólsz a szüleidnek, vagy akárkinek, a lány meghal.
Készen állsz?
Crystal Donavan üzenetet kap egy rejtélyes appon keresztül, és egy videót, amelyen a húga látszik betömött szájjal, megkötözve. Crystal belemegy az emberrabló játszmájába. Először bizarr feladatokat kell végrehajtania: el kell lopnia egy iskolai dolgozatot, és be kell tennie valakinek az öltözőszekrényébe. Brownie-t kell sütnie, telefonbetyárkodnia kell.
Crystal rájön, hogy a feladatok egytől egyig a barátai ellen irányulnak. De ha nem engedelmeskedik, az emberrabló megöli a húgát. Vajon azt akarja megakadályozni valaki, hogy a csapatuk indulhasson a gaming tornán? Vagy titokzatos ellenfele tudomására jutott egy régi titok, és most ezt akarja megtorolni rajtuk?
Crystalnek egyre lehetetlenebb helyzetekben kell választania a barátai és a húga között. Szólnia kell valakinek, de közben túl kell járnia az emberrabló eszén. Mielőtt túl késő lesz.

Mostanában elég sok YA thrillert sikerült elolvasnom vagy sorozatként látnom. Őszinte leszek, én nagyon szeretem őket és a legtöbb esetben tényleg jó történeteket ismerhetek meg. Erre a regényre is nagyon kíváncsi voltam, hiszen egyrészt YA, másrészt thriller, harmadrészt pedig gamerekről szól.

A történetünk főhőse Crystal, aki egy 5 fő csapat tagjaként egy gaming tornára készül, amit, ha megnyernek, akkor az abból szerzett pénzből segíthet az édesanyjának a jelzálogot fizetni és picit jobb életet biztosítani maguknak. A verseny előtt azonban kap egy névtelen üzenetet, miszerint a kishúgát elrabolták és ha nem teljesíti az elrabló feladatait, akkor a testvére meghal. De akkor is meghal, ha bárkinek szól erről és akkor is, ha Crystal nem teljesíti a feladatokat időre.
A feladatok pedig nem tűnnek annyira kivitelezhetetlennek, bár azért ügyesség és bátorság szükséges hozzájuk. Eleinte nincs is gond, de egy idő után a dolgok eldurvulnak, úgy tűnik, hogy az elrabló Crystal barátainak az életére tör és a célja az, hogy tönkretegye a kis társaságot.
Főhősnőnk pedig egyre nehezebben teljesíti a feladatokat, hiszen ha nem csinálja végig, akkor megölik a húgát. Ha pedig végigcsinálja, akkor a barátai élete kerül veszélybe...

Hát ez egy igazán letehetetlen regény volt, aminél egy percig sem unatkoztam. A szerző rettentő jól szőtte a szálakat, őszinte leszek, sejtésem volt, hogy a tettes hová kapcsolódik, merrefelé kell keresni, de végül azért csak leesett az állam, amikor kiderült a kiléte!
Abban biztos voltam, hogy akik a leggyanúsabbak, azoknak nincs vaj a fülük mögött. Ebben igazam is lett, épp ezért izgultam nagyon, hogy ki lehet az elkövető.
A jelenkori események mellett betekintést kaphatunk egy 5 évvel ezelőtti történetbe is, amit nagyon lassan adagolt a szerző, eleinte nem is értettem, hogy miért kerül ez ide, amikor ezerszer izgalmasabb a jelenkor, de aztán minden a helyére került. Szépen lassan haladtunk egy olyan végkifejlet felé, ami előre sejthető volt, így ahogy haladtunk a történetben, annál izgatottabban olvastam ezeket a részeket is, hiszen éreztem, tudtam, hogy valamiképpen kapcsolódni fog a jelenhez. És természetesen igazam volt.

A szereplők mindegyike önmagában szerethető karakter volt, bár túl sok háttértörténetet nem kaptak, de azért éreztük, hogy egy összetartó kis csapatról van szó, ahol bár vannak kisebb konfliktusok, de azért bármit megtennének egymásért.
Egyedül Crystal lett egy részletesebben bemutatott karakter, hiszen E/1-ben mesélte el a történteket, így nála teljes mértékben szembesültünk a múltjával, a félelmeivel, a napi problémáival. Rettentő érdekes volt látni, hogyan válik a rettegő, a kishúgárt bármit megtevő nővérből egy teljesen másik személy. Nehéz elmondani, hogy jó volt vagy rossz ez a változás, hiszen egyrészt rettentő kemény lett, aki nem félt már vért sem ontani, ha arról volt szó, hogy megvédje magát vagy a kishúga nyomára bukkanjon, másrészt viszont olyan szinten darabokra hullott a történtek hatására - ami teljesen érthető - hogy ebből nem lesz egyszerű újra lábra állnia.
Az írónő pedig nem félt keményebb eszközökhöz sem nyúlni, hiszen a kis csapat tagjai közül senki nem volt biztonságban, hiszen az emberrabló kifejezett célja az volt, hogy ártson nekik - és itt gondoljatok akár a legrosszabbra is.

Az is látható volt, hogy a szerzőtől nem áll messze a gamerkedés - vagy legalábbis jól utánanézett a dolgoknak, hiszen a kis csapat ezzel mulatta a szabadidejét és ezt elég jól bemutatta. Streamek, a csapatok közti konfliktusok, a rajongás egy-egy profibb játékos felé, a csapat összeállítása, izgalom, hogy részt vehetnek egy játékban, és persze MAGA A JÁTÉK bemutatása. Nagyon szerettem ezeket a részeket is.

És a történet vége? Igen, a szerző hagyott egy kiskaput arra vonatkozóan, hogy akár folytatni is lehessen a történetet, de nekem így volt teljes az egész.

Összességében elmondhatom, hogy ennyire lebilincselő és izgalmas YA thrillert már régen olvastam, úgyhogy innentől figyelni fogom a szerzőt, mert ha ilyen regényeket ír, akkor mindenképpen szeretnék még tőle olvasni!

És még egy plusz. A könyv élfestése valami csoda, egyszerűen nem tudok betelni vele, annyira különleges és szép lett ezzel a kiadás!

Borító: Különleges, látványos, szerintem tökéletesen illik a történethez! ÉLFESTETT KÖNYV! Csodálatos!

Kedvenc karakter: Crystal

Szárnyalás: az izgalmas történet

Mélyrepülés: ami történt...

Érzelmi mérce: Izgalom, megdöbbenés, idegeskedés... na ezekből nem volt hiány :)

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Mostani nyereményjátékunkban a Next21 Kiadó további újdonságaié a főszerep! Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, a ti feladatotok pedig, hogy a könyv címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

“Az édesanyja egyszer azt mondta neki, az életútját nem a vele történtek határozzák meg, hanem a kihívásokra adott válaszai.”

a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Blogturné Klub
Augusztus 21 - Könyv és más
Augusztus 23 - Hagyjatok!Olvasok!
Augusztus 25 - Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók