KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. október 12., csütörtök

Stephanie Garber: A soha többé balladája (Volt egyszer egy összetört szív #2)


Stephanie Garber  Volt egyszer egy összetört szív című regénye világszerte elrabolta az olvasók szívét. A Kolibri Kiadó jóvoltából végre magyarul is olvashatjuk a sorozat második részét, A soha többé balladáját, melyben Jacks és Evangeline kalandjai tovább folytatódnak a Fenséges Északon. Tartsatok velünk, derítsük ki együtt a Valorok titkát és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.
 
Kolibri Kiadó 2023.
380 oldal
Fordította: Sepsi László 
Goodreads: 4,56
Besorolás: fantasy, ya, mágia
 
Amikor nem tudod, miért küzdesz. A szerelemért vagy éppen az ellen?
Miután Jacks, a Szívek Hercege elárulta, Evangeline Fox megfogadta, hogy soha többé nem bízik meg benne. Frissen felfedezett varázserejével azért harcol, hogy visszanyerje esélyét a boldogságra, amitől Jacks megfosztotta.
Csakhogy az útjaik megint keresztezik egymást.
A VOLT EGYSZER EGY ÖSSZETÖRT SZÍV folytatásában Evangeline-t gyilkos átok sújtja, amelynek megtöréséhez kénytelen elfogadni Jacks segítségét, akitől legjobb lenne óvakodnia. Régi barátokkal kerülnek szembe, új ellenségekkel veszik fel a harcot, és próbálnak megküzdeni a gonosz intrikákkal és a rontásokkal, amik fejekkel és szívekkel játszanak.
Evangeline mindig is bízott a szívében, de ezúttal nem biztos, hogy érdemes hallgatnia rá…

 
Nagyon vártam már a megjelenést, számítottam rá, hogy végre egy olyan könyvet vehetek a kezembe, ami garantáltan elvarázsol, ahogy Stephanie Garber eddigi összes könyve. A külvilág megszűnik ilyenkor körülöttem, és boldogan merülök bele a varázslatba, és próbálok lassan olvasni, hogy még tovább tartson. 
Az első rész vége meglehetősen váratlan volt, Evangeline csalódott Jacksben, kiderült, hogy ő mérgezte meg Apollót, aki végül is nem halt meg, de öntudatlan állapotban van. A fátum azt akarja, hogy a lány kinyissa a Valorok Kapuját, ami mögött pontosan nem tudni mi is rejtőzik. Jacks egyértelművé tette, Evangeline kizárólag azért van még életben, mert ő a kulcs, és szüksége van rá. A kapu kinyitásához azonban meg kell szerezniük a négy követ, amiből csak egy van meg jelenleg, Káosz tulajdonában. Káoszról is csak a kapunyitás után kerülhet le a sisakja, így ő is ezt akarja. Néhány mondatban képtelenség leírni, mennyi minden történik ebben a részben, lehetetlen vállalkozás, annál is inkább, mivel a lehető legszövevényesebb a cselekmény. Ha minden apró részletre oda akarsz figyelni, akkor kénytelen vagy lassan olvasni, pedig inkább arra késztet a regény, hogy gyorsan lapozz, mert egyszerűen megöl a kíváncsiság, mit tartogat a következő oldal. Meglepetéseket, lépten nyomon újabb fordulatot. Apollo él, de nem önmaga, ráadásul tükörátok köti össze Evangeline-el, tehát ha egyiknek baja esik, a másik is érzi, ez különösen rossz abban az esetben, ha a férj épp üldözi a feleségét. A legkétségbeejtőbb pillanatokból is létezik kiút, és nekem ebben a részben ez volt a kedvencem, amikor Jacks biztonságos helyre, a Pagonyba viszi a sérült lányt, ahol felépülhet, viszont ez a hely megváltoztat korábbi elméleteket, és valami egészen fantasztikus meglepetést is tartogat. Nekem nagy kedvencem Jacks a kezdetektől, azt várom, hogy végre megkapja ő is a maga boldogságát, és teljesen biztos vagyok benne, hogy a sorozat végén nem csalódunk a szerzőben. Stephanie azonban a boldog végkimenetel előtt alaposan megtáncoltatja az olvasók idegeit. A kapunyitáshoz szükséges köveknek varázserejű hatásuk is van, mint például az igazmondás. Jacks rejtekhelyén mindkettejük részéről elhangzanak olyan mondatok, gondolatok, amik létezéséről még ők maguk sem tudtak, mélyen eltitkolták eddig. Számomra viszont ez reménykeltő volt, szívmelengető és nagyon-nagyon romantikus, igazolta a titkos elméleteimet. Amikor a rengeteg baljós esemény után végre felcsillant valami boldogságmorzsa, a szerző újra egy nagyon durva fordulatot hoz, amire tényleg senki nem számított, és én ott ültem a könyvvel a kezemben a vége feliratnál és azt hittem ott halok meg. Persze az utolsó utáni oldalon is van meglepetés, mert a VÉGE után is van valami, amit a szerző zseniális történetvezetésének köszönhetünk. Áldozat és remény.
Az a véleményem, hogy erről a történetről tényleg nem érdemes részletesen beszélni, mert minden egyes cselekményelem spoileres, és csak akkor nyújt teljes élményt a sztori, ha az olvasó maga fedezi fel az összefüggéseket. De azt elmondhatom, hogy mi nyűgözött le engem. Az első részben talán a kriptajelenet volt az, ami érzelmileg a legnagyobb kilengéseket okozta. Most több ilyen érzelmileg meghatározó jelenet is volt, főleg a Pagony varázslattal átszőtt szobáiban, termeiben, ahol sok-sok igaz, eddig ki nem mondott szó hangzott el. Imádtam ezeket a jeleneteket, amikor igazán önmaguk a szereplők, főleg Jacks. A másik lenyűgöző elem maga az Ijász és a Róka mese, ami annyi találgatásra ad okot, miközben átszövi az egész regényt. Evangeline a róka, ez mondjuk nem meglepetés már csak a nevéből fakadóan sem, de az Ijász személye az kérdéses, legalábbis eljátszhatunk a gondolattal és a lehetőségekkel.
A karakterek nekem most sem okoztak csalódást. Evangeline persze hoz megkérdőjelezhető döntéseket, de hát ha nem tenné, akkor nem lehetne mit helyre hozni. Ennek ellenére szeretem őt. Csodás, hogy a hite a szerelemben nem rendült meg, a csalódások ellenére sem. Naivnak tartható, pedig lehet, hogy arra vezethető ez vissza, hogy mindenkiről a jót feltételezi, alapból együttérző és kedves. Jacksről rengeteg információ kiderült a múltjával kapcsolatban, le voltam nyűgözve, ahogy a kirakós darabjai a helyükre kerültek. Amit a végén tett, arra pedig nincsenek szavak. Nem tudtam, hogy talán jobban fogom kedvelni a karakterét Legendnél, de ezek után esélyes rá. Sokkal több van benne, mint amit a hideg külső látni enged. Méghogy képtelen a szerelemre! Majd meglátjuk, mennyire nem igaz ez, legalábbis remélem! Az almaevés még mindig hatalmas kérdőjel, mikor és milyen színűt eszik? Ha a végén ez kiderül, kénytelen leszek újraolvasni, mert szétvet a kíváncsiság, mi is a rendszer. A mellékszereplők egészen megleptek, főleg Luc, akiről nem feltételeztem, hogy tud barátként viselkedni. Apollo mindenkit meg fog lepni, de ne felejtsük el, hogy átok alatt áll, szóval nem lehet véglegesen elítélni, - gondoltam ezt egészen a végéig -, de aztán nagyot fordul a világ vele kapcsolatban is. Káosz is hatalmas gyomorszájon vágást okoz, egyetlen szót sem mondhatok róla, annyira spoileres lenne. Mindenkinek van valami titka, múltbéli sebek, amelyek nem hegednek be könnyedén, ennyi idő elteltével sem. Lala is határozottan ebbe a kategóriába tartozik, csak kapkodtam a fejem vele kapcsolatban is.
Összességében egy gyönyörűen megírt folytatást olvastam, ami egy pillanatra sem hagyott nyugton, minden fejezet meglepett és újabb bonyodalmak felé vitt. Lenyűgözően izgalmas, szívszorító, keserédes, de mégis reményteli olvasásélmény volt számomra, olyan véggel, ami megölt, aztán újraélesztett, hogy tudjak kínlódni még lassan haldokolva, míg meg nem kapom a befejező részt. Az angol nyelvű megjelenésre október 24-ig kell várni, szerintem az elsők között leszek, akik lenyomozzák, mi lesz a vége. Óriási kedvenc ez a sorozat!      
1.kép Pinterest, 2.kép saját
  
Borító: Eredeti, nagyon tetszik.
 
Kedvenc karakter Jacks, Evangeline.

Szárnyalás: A Pagonyban törött napok.

Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce: Kettejük között egy csók sem csattanhat el, mégis végig ezt várod.

Értékelés: 

 
Nyereményjáték
 
Mostani játékunk során a sorozat első részére fogunk koncentrálni. Minden állomáson találtok egy szereplőt aki valamilyen formában megjelent a regényben, de a nevek betűi sajnos összekeveredtek. Nincs más dolgotok, mint Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni hogy kinek a nevét ismertétek fel a feladványban. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
 
FELADVÁNY:    ALOPOL SITTU DIACANA
 
További állomások:
10.12 Kelly & Lupi olvas



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók