KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. december 8., péntek

Lauren Asher: The Fine Print - Az apró betűs rész (Dreamland Billionaries #1)

 

Végre a magyar olvasók is kézben tarthatják Lauren Asher nagysikerű regényét, a The Fine Print – Az apró betűs rész című könyvét! Tartsatok velünk, hogy megtudjátok, mit gondolnak bloggereink Rowan és Zhara történetéről, és ne feledjétek, egy szerencsés játékos megnyerheti a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott nyereménypéldányt is!

Könyvmolyképző Kiadó, 2023
376 oldal
Fordította: Barthó Eszter
Goodreads: 3,88
Besorolás: romantikus, new adult, 

Rowan ​már régóta nem hisz a szerelemben – Zahra mégis tökéletesnek látszik. Valódivá válhat a mesés kapcsolat, ami közöttük szövődött?

ROWAN

Tündérmesékben utazom: vidámparkokban, produkciós cégekben, ötcsillagos hotelekben. Hatalmas vagyonhoz jutok, ha rájövök, hogyan újítsam meg nagyapám vidámparkját, a Dreamlandet. Elméletben jó ötletnek tűnt felvenni Zahrát, hogy a kreatív ötleteivel segítsen, de aztán megcsókoltam. És álnéven írtam neki üzenetet. Minden a feje tetejére állt, és mire rájöttem, hogy hibáztam, már késő volt. A magamfajtáknak nem jut happy end. A mi végzetünk az, hogy tönkretegyük a saját boldogságunkat.

ZAHRA

Részegen kritizáltam a Dreamland legdrágább attrakcióját, úgyhogy biztosra vettem, másnap kirúgnak. Ehelyett Rowan Kane álommunkát ajánlott nekem. Hogy mi ebben a csapda? Nos, a világ legszörnyűbb főnöke: Rowan goromba és elérhetetlen, de a szívemet ez nem érdekelte. Legalábbis addig, amíg rá nem jöttem a titkára. Meg kell mutatnom egy milliárdosnak, hogy a pénz nem old meg mindent. Főképp nem a kettőnk kapcsolatát.

Vajon Rowan képes új esélyt kérni? És Zahra mer még hinni neki? És mindeközben sikerül megújítani a Dreamlandet, azaz teljesíteni a nagyapa végakaratát?

Egy különleges helyszín, egy szerethető szereplőpáros és egy hatalmas siker, ami a TikTokon is hódít.

Tarts a szereplőinkkel egy mesés helyszínre, és láss a tündérmese mögé!

Mint már tudjátok, nem nagy kedvencem az New Adult, így csak néha-néha teszek kirándulást ebbe a műfajba. Itt és most a vidámpark téma fogott meg, kíváncsi voltam, hogy mit tud ebből kihozni az írónő.

A történetünk két főhőse közül egyik Rowan, a milliomos? milliárdos üzletember, aki az imádott nagyapja halála után csak akkor kapja meg az örökségét, ha a két testvérével együtt teljesítenek egy-egy próbát. Az övé az, hogy a nagypapa által megálmodott vidámparkot még sikeresebbé tegye, átnézze a gyenge pontjait és erről egy tervezetet nyújtson be a bizottság felé. Erre pedig elég szűkös ideje van.
A másik főhősünk pedig Zahra, aki a parkban dolgozik, mint sminkes. De mellette van egy titka is, a fenn említett nagypapával jóban volt, neki is vannak tervei a parkkal kapcsolatban, de egy régi, rossz emlék miatt ezt mélyen eltemeti magában. Egészen addig, ameddig egy közös megbeszélésen pont Rowannak (akit persze ő nem ismer fel) bírálja a park mostani felépítését és az emberekhez való hozzáállását, mire Rowan beveszi a lányt az Alkotók közé, hogy ha ekkora a szája, akkor mutassa meg, hogy mit lehet javítani a parkon. És innen indul a móka.
Természetesen egy idő után már szikrázik a levegő a párosunk között, így csak idő kérdése, hogy mikor jönnek össze. De vajon két, ennyire különböző ember hogyan tud együtt dolgozni? És ami még fontosabb, kibírják-e egymás mellett hosszú távon is?

Ami nagyon tetszett a történetben, az, ami miatt felfigyeltem erre a sorozatnyitó kötetre, mégpedig a vidámpark része. Még sose jártam Disneylandben (egyikben sem), így csak tippelni tudom, hogy körülbelül ilyen lehet az is. Rettentő érdekes volt belelátni a park életébe, bár az is biztos, hogy jóval többet is elviseltem volna belőle - mondjuk a szexjelenetek rovására, amiből azért kaptunk egy idő után bőven :D.

Forrás
A két szereplő közül engem inkább Zahra fogott meg, az örökké vidám, nyíltszívű, kissé fura és különc lány nagyon könnyen az ember szívébe tud költözni. Ellenben Rowan... hiába szeretem a "rosszfiúkat", hiába kapott ő is elég fájdalmas háttértörténetet, valahogy nem tudott közel kerülni hozzám. Azért voltak jó megmozdulásai is, például amikor képes volt Zahra kedvenc művének, a Büszkeség és balítéletnek az összes filmes adaptációját végignézni vagy amikor megtudván, hogy ki a lány kedvenc írónője, egy "spontán" dedikálást szervezett neki, hogy találkozhassanak. Ezek mind pluszpontokat adtak a mogorva, mufurc férfinek.

Ami viszont nagyon nem tetszett, azok a klisék, amelyeket már nem egy műben olvashattunk - például a gazdag férfi / szegény lány viszonya, a randin átrepítjük a lányt egy másik városba - jó, mondjuk túlzásokba nem esett, mert nem Párizsba vitte, csak New Yorkba :D, a kezdeti gyűlöletből szerelemmé váló magatartás és még sorolhatnám. De ahogy látom, ez csak nekem jelentett problémát, hiszen óriási rajongótábora van a sorozatnak, így valszeg csak én vagyok kekeckedő kedvemben.

És a történet vége? Mindenkit megnyugtatok, hogy olyan vége lett, amiről mindenki álmodik, de a sorozat itt nem áll meg, hiszen van még két másik tesó is. Az egyiknél már van sejtésem, hogy ki lesz a "love interest", a másiknál viszont halvány lila gőzöm sincs. Szóval elképzelhető, hogy folytatni fogom, mert a ahol tippelem a szerelmi páros tagjait, az érdekesnek tűnik, így mindenképpen megér egy próbát. Talán ott kevesebb lesz a klisé és több a történet :).

Borító: 
Érdekes, figyelemfelkeltő

Kedvenc karakter: Zahra

Szárnyalás: a vidámparkos szál

Mélyrepülés: a sok-sok klisé

Érzelmi mérce: van benne elég sok 18+ karikás rész

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!


Nyereményjáték:
Mostani játékunk megoldásait a könyv beleolvasójában kell megkeresnetek. Minden állomáson találtok egy-egy kérdést, amire a beleolvasó szövegében találjátok a választ. Nincs más dolgotok, mint beírni a helyes választ a Rafflecopter megfelelő dobozába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Ki készítette a képet?

a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
December 02 – Fanni’s Library
December 04 – Könyv és más
December 06 – Angelika blogja
December 08 – Kelly és Lupi olvas
December 10 –Insane Life
December 12 – Hagyjatok! Olvasok!
December 14 – Sorokközött extra
December 16 – Dreamworld
December 18 – Sorok között

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók