KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. december 6., szerda

Madeline Hunter · Sabrina Jeffries · Mary Jo Putney: Karácsonyi csók


Sabrina Jeffries Hercegi kör sorozatának kiegészítő kötete jelent meg októberben a General Press Kiadónál: Karácsonyi csók címmel. A kötetben szereplő három karácsonyi novella társszerzői Madeline Hunter és Mary Jo Putney. Fedezzétek fel velünk, hogy a méltán népszerű történelmi romantikus szerzők hogyan varázsolnak szerelmet egy vidéki fogadóban rekedt társaság hölgyei és urai  között, melyhez a hóban és érzelmekben gazdag karácsony teremt hátteret. A játékunk megfejtéséért cserébe akár meg is nyerhetitek a könyv egy példányát a Kiadó felajánlásában.
 
General Press Kiadó 2023
304 oldal
Fordította: Pejkov Boján
Goodreads: 3,84
Besorolás: történelmi romantikus, karácsony

Madeline ​Hunter: Váratlan csók
Jenna Waverly karácsonykor mindig bezárja a fogadóját, hogy pár napot pihenhessen az egész éves munka után. Egy hóvihar azonban keresztbe húzza a számításait. Nem elég, hogy egy öntudatlan férfira bukkan a birtokán, de számtalan menedéket kérő idegen is megjelenik a küszöbén.

Sabrina Jeffries: Megkésett csók
Köztük van Konrad Juncker, a híres színműíró, és Flora Younger, egy vikomtesz társalkodónője. Ők ketten egykor nagyon közel álltak egymáshoz, míg a férfi árulása össze nem törte a lány szívét. Vajon a véletlen találkozás segít abban, hogy visszataláljanak egymáshoz?

Mary Jo Putney: Varázslatos csók
A szintén a vendégek között lévő Kate Macleod mélységesen megdöbben, amikor rájön, hogy az egyik menedéket kérő nem más, mint az a férfi, aki sok évvel ezelőtt kimentette egy szorult helyzetből Indiában, és feleségül vette. Most csupán pár napjuk van arra, hogy eldöntsék, a hirtelen fellobbanó vonzalom elegendő-e ahhoz, hogy házasok maradjanak…

Ebben a kötetben három írónő egy-egy szívmelengető karácsonyi történetét veheti kézbe az olvasó, három párról, akiknek a sorsa ugyanabban a fogadóban kerül válaszút elé.


Amikor jelentkeztem a könyv blogturnéjára, semmit sem tudtam a kötetről, csak a címe fogott meg, és mivel egy könyvmoly karácsony előtt szeret hangolódni az ünnepi témájú könyvekkel is, gondoltam ez lesz a szezonnyitó olvasmányom. Első meglepetésem az volt, hogy a regény három novellát tartalmaz, méghozzá három különböző szerzőtől. Mindegyiküktől olvastam már, szeretem a munkásságukat. Az első novellánál rájöttem, hogy nagyon ismerős a közeg, utánanéztem, és kiderült, hogy ez bizony Sabrina Jeffries Hercegi kör (Duke Dynasty) sorozatának a 4,5. része. A sorozatból 3 rész jelent meg eddig a kiadónál, én a másodikat olvastam, Az agglegény kellemes regény volt. Megjegyzem a sorozat 1,5. része Téli csábítás címmel szintén megjelent magyarul 2020-ban (most nagyon olcsón hozzá lehet jutni, én már be is szereztem gyorsan). Érdekes, hogy ez a két sorozat-kiegészítő kötet magyar megjelenése nem lett a sorozathoz kötve, de mindegy is, a lényeg, hogy kiadásra került és olvashatjuk. A második novellánál ért egy újabb meglepetés, ugyanis hiába más szerző került sorra, a szituáció ugyanaz, csak a társaság más-más tagjai keverednek szerelmi vívódásba. A harmadik novellánál már nem is kellett meglepődnöm. Néhány szóval érdemes elmesélni, hogy mi volt a történetek kiinduló pontja, ami nem más, mint egy váratlanul kitört hó és jégvihar. A történet szereplői különféle utazók, akik vendégségbe vagy éppen hazafelé tartanak a karácsonyi ünnepekre. A hirtelen rosszra fordult idő miatt nincs más választásuk, mint bekéredzkedni az éppen téli szünetet tartó fogadóba. A Fehér Rózsában elegáns a berendezés és magas színvonalú a kiszolgálás, az előkelő vendégek előszeretettel időznek Jenna Waverly vendégeként, mindenki jól ismeri a helyet a környéken. Csakhogy a háziasszony, aki a tulajdonos is egyben, szeret karácsonykor pár napra bezárni és kipihenni az egész éves nyitvatartást. Miután sorban érkeznek a hóban elakadt, vagy épp megsérült utazók, nincs szíve elküldeni őket és szerényebb kiszolgálás mellett, de megnyitja a szobákat.
Az első történet Sabrina Jeffries tollából a Megkésett csók címet viseli. Konrad Juncker és Flora Yunger története, akik ismeretsége sok évre nyúlik vissza, amikor is Konrad hosszas érdeklődés után jóformán faképnél hagyta a lányt, akinek emiatt erősen visszaesett a férjhez menési esélye. Konrad a sorozatból ismert Thorn herceg barátja, aki hálás, hogy Konrad neve alatt jelennek meg a színdarabjai. Más jövedelme nincs, és ez is bizonytalan, így hiába illenek egymáshoz a lánnyal, ez a házassághoz kevés. Most viszont újra fellobban a láng közöttük, és talán sikerül megoldást találniuk mindenre. Flora kedves és értelmes nő, tetszett, hogy adott még egy esélyt Konradnak. Egy cseppet meglepett, hogy milyen érzékien reagált a férfi közeledésére, és szokatlanul gyorsan fogták a legszorosabbra az új fellángolást, mintha nem lenne holnap. Ebbe a rövidke sztoriba belefért a románc mellé egy igazi karácsonyfa állítás is, ugyanis Konrad német származása miatt jól ismeri a faállítás szokását, ami a többieknek újdonság volt. A társaság minden tagja kivette a részét abból, hogy jól sikerüljön a szenteste, a nők sütöttek, főztek, a férfiak vadásztak, így megfelelő étel is kerülhetett az ünnepi asztalra.
A második novella Madeline Hunter tollából A váratlan csók címet kapta. Ebben megismerhetjük a történetet a fogadósnő, Mrs. Waverly szemszögéből, akinek nem csak az úri vendégsereget kell ellátnia, hanem egy sérült fiatalembert is, akit a lovásza talált a ház közelében a hóban, félig megfagyva. Lucas Avonwood ráadásul lázas beteg is, azon kívül, hogy levetette a lova a cudar időben. Elkülönítve a többiektől Jenna megpróbál mindent megtenni, hogy életben tartsa. Jennáról el kell mondanom, hogy mindössze 26 éves, gyönyörű fiatal nő, aki rengeteget dolgozik, hogy remek színvonalon tartsa a fogadót, közben özvegynek adja ki magát, hogy tekintélyesebb legyen. Okos, tisztában van a társadalmi helyzetével, mit tehet egyedülálló nőként. Nem ő az egyedüli, aki kissé elferdíti a kilétét, Lucas ugyanis egy bűnöző után nyomoz, és a szálak a fogadóhoz vezettek. Nekem egy kissé gyorsan történtek ennél a párosnál az események, de megértem, hogy nem volt lehetőség hosszabban kibontani a kapcsolat alakulását, elég hamar a lényegre tértek és lángra is lobbantak. Viszont ez a történet a legösszetettebb, sok konfliktussal és remek megoldással.
A harmadik történet Mary Jo Putney írása, a Varázslatos csók címet kapta. Ez a páros volt a legmeghökkentőbb eset számomra, hiszen itt egy valódi házaspár találkozott újra hét év után. Indiában házasodtak össze, miután a lányt árverésre kényszerítették, és Daniel mentette meg, aki annyira részeg volt, hogy csak nagyjából emlékezett az egészre. A cél az volt, hogy megmentse a lányt, de később kiderült, a pap valódi volt, így Kate azóta sem tudott férjhez menni. Most pár napig összezárva talán ki tudják deríteni, van-e esélyük egy igazi házasságra. Tetszettek a beszélgetéseik, működött a kémia, és bevetette a szerző a cuki bolyhos kisállat tartozékot is, így a cicusnak is lehetett drukkolni.
Nekem nagyon bejött ez a formula, hogy háromféle páros szemszögéből olvashattam erről a különleges karácsonyról, ahol véletlen találkozások megváltoztatták néhány szereplő sorsát. Jó volt olvasni, hogy a kényszerpihenőből kihozták a legjobbat, összefogtak mindenben, segítették egymást, ki-ki a lehetőségei szerint, de akár átlépve a komfortzónájukat is, és kellemes, vidám estéket töltöttek el együtt. Visszagondolva a sztorikra, alig tudom eldönteni melyik volt a kedvencem. Az első egy második esély románc, ez volt talán a leghosszabb is, mindkét felet jól bemutatta a szerző. A másodikban cuki volt az ápolónő-beteg felállás, a gondoskodás mindig megalapoz egy jó kapcsolatot, és a beteg főhős azért többnyire elég jól volt ahhoz, hogy meglássa Jennában a csodálatos nőt. Azt hiszem ez volt a kedvencem. A harmadik is szeretni való sztori, bár az árverezős klisével már találkoztam párszor, de ez egyáltalán nem zavart. Danielnek komplett háttérsztorija kerekedett, egy kétségbeesett ivós emberből vált újra jó emberré, megérdemelte, hogy végre boldog is legyen. Kate pedig nem egy kapkodó személyiség, jól átgondolta a helyzetet, jó tanácsokat adott a férfinek. Náluk hiányoltam a spicy részt, mivel a másik kettőnél ez megvolt, nem értettem, hogy pont a házaspárnál kihagyta a szerzője ezt a ziccert.
Mindenképp ajánlom a kötetet a történelmi romantikus zsáner olvasóinak, remek hangulatú karácsonyi sztorit kapnak sok szívmelengető és szexi jelenettel, jó lesz olvasgatni a karácsonyfa fényénél.  

Borító: A ruha arany színe hozza a karácsony hangulatát.

Kedvenc karakter: Lucas/Jenna

Szárnyalás: -
 
Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: Három kellemes romantikus kapcsolatot kapunk, és egy kis erotikát is.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!


Nyereményjáték

Három szerző - három állomás, a feladatotok az, hogy találjátok ki,  az adott állomáson melyik szerző népszerű sorozatának címét adtuk meg, és írjátok be a nevet a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

FELADVÁNY: Melyik szerző sorozata a BUKOTT ANGYALOK?

Állomáslista

12.06 - Kelly és Lupi olvas
12.08 - Betonka szerint a világ…
12.10 - Dreamworld




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók