KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. február 17., szombat

Sabrina Jeffries: A herceg hitvese (Hercegi kör 3.)


Harmadik részével folytatódik Sabrina Jeffries Hercegi kör című sorozata, melyet magyar nyelven a General Press Kiadó gondozásában olvashatunk. Most Thorn és a tudós Olivia kapcsolata kerül fókuszba, és  izgalmas fordulatokat tartogat a háttérnyomozás is a gyilkos után.
Szeretnétek megnyerni a Kiadó által felajánlott példányt? Akkor kövessétek blogturnénkat, vegyetek részt a nyereményjátékban, s kis szerencsével a tiétek lehet!

General Press 2024.
288 oldal
Fordította: Ács Eleonóra
Goodreads: 3,95
Besorolás: történelmi romantikus, kémia, nyomozás

Amikor ​egy hirtelen jött szikra mindent lángra lobbant
Egy múltbéli csók az elragadó és éles eszű Miss Olivia Norley-val látszólag már csak egy halvány emlék Thornstock hercege számára. Bár a legjobb partit kereső anyák és lányok világában a férfinak számtalan feleségjelölt kerül az útjába, a hódításairól hírhedtté vált Thorn továbbra is agglegény marad. Egy Oliviával való véletlen találkozás azonban kizökkenti a nyugalmából, hiszen még jól emlékszik a csókjuk utáni zsarolásra, amely mindkettejük nevét beszennyezhette volna.
Ráadásul Thorn féltestvére, Grey egy különleges vizsgálattal bízza meg a kémiarajongó Miss Norley-t egy, a családjukban történt titokzatos haláleset ügyében. A vegyésznek készülő Olivia lelkesen vág bele a kísérletbe, ám arra ő sem számít, hogy Thorn minden lépését árnyékként követi majd, és hogy a férfi állandó jelenléte őt magát is összezavarja, így lassan kezdi elveszíteni az uralmát a cselekedetei felett. Mindennek a tetejébe pedig valaki meg akarja akadályozni, hogy az igazság napvilágra kerüljön – az illető pedig semmitől sem riad vissza…


Bár az első részt nem olvastam, a második rész alapján megkedveltem a szerző stílusát és tetszik a keret történetet is, ami az anyahercegnő és elhunyt férjei körül bonyolódik. Közben elolvastam a Karácsonyi csók című kiegészítő kötetet, mely szintén a sorozathoz kapcsolódik, ez is remek kikapcsolódásnak bizonyult. örömmel vettem hát a kezembe a következő Hercegi kör regényt.
Manapság menő téma tudós nőkről írni, és ez nem kerülte el ezt a sorozatot sem. Olivia Norley a hősnőnk, gyerekkora óta foglalkozik a kémia rejtelmeivel, és komoly eredményei vannak például az arzénmérgezés kimutatása terén. Sok  időt töltött a  nagybátyja mellett, aki szívesen adta át a tudását az érdeklődő kislánynak. Ez a tudásvágy odáig fajult, hogy Olivia eladósorba kerülvén is inkább érdeklődik a kísérleti eredményei iránt, mintsem társaságba kívánkozzon, férjet szerezni meg pláne nem. Mostohaanyja viszont egyre jobban aggódik, szeretné, ha elrendeződne a sorsa egy megfelelő udvarló mellett. 
A sorozat első részéből már ismert Grey felkéri őt egy vizsgálatra az apja halálával kapcsolatban, amihez berendez egy kis laboratóriumot a birtokán. Azonban a hölgynek pár évvel ezelőtt volt egy vitás ügye Thornstock hercegével, aki nem bízik benne, ezért ő is a féltestvére birtokára tart, hogy szemmel tarthassa Oliviát. A történetben persze felidéződik a múlt, kiderült mi is volt a vitájuk oka, de az tagadhatatlan, hogy az akkoriban elcsattant csókot és visszautasított lánykérés körülményeit egyikük sem felejtette el. Persze a helyzet tovább bonyolódik, valaki nagyon nem akarja, hogy a hercegi testvérek nyomozzanak az édesapáik halálával kapcsolatban, ezért komoly stratégiát dolgoznak ki. Közben a vonzódás Olivia és Thorn között megállíthatatlan, miután egyre többet megtudnak egymásról, kezd feloldódni a bizalmatlanság, hogy aztán újabbakba bonyolódjanak.
Ez volt a harmadik része ennek a sorozatnak és amellett, hogy sorra megtalálják a boldogságot a hercegi sarjak, a háttérben egyre több nyom kerül elő az anyahercegnő három férjének korai halálával kapcsolatban. Ebben a részben már egész komoly szakaszába ért a nyomozás, még Gwent és Joshuát is bevonták. A következő részben arra is fény derül, vajon jól okoskodnak-e a testvérek és vajon ki lesz a bűnös a gyanúsítottak közül. De visszatérve a romantikára, azt kicsit furcsának tartottam, hogy a főszereplők kilenc év után találkoznak újra, és elég hamar nyilvánvalóvá válik, hogy mindkettőjüknek felkorbácsolja az érzékiségét ez a sokéves emlék. Közben a herceg élte a világát, írta a színdarabokat, melyhez a tapasztalatokat saját maga szerezte meg, például a bordélyokban... Uh, kicsit meredek volt ez nekem, de úgy tűnt, még Olivia is elfogadja a múltat.  A kapcsolat érzelmi részének beindulására elég sokat kellett várni, vívódtak rendesen a felhozott vélt vagy valós sérelmeken, de ez nem volt akadálya köztük a spicy jeleneteknek, amik szintén eléggé megleptek a merészségükkel. Magyarán Oliviának nem kellett sok rábeszélés, hogy letudja a szüzessége elvesztését.
Olivia karaktere tetszett, megtehette, hogy nem izgatta magát a társadalmi elvárások miatt, akár vénlányság árán is vegyész akart lenni, kár, hogy nem volt kifejezetten részem olyan jelenetben, amikor kotyvaszt a lombikjaiban. Thorn jól adta a sértett herceget, akit szerinte be akartak hálózni a múltban, és zsarolással házasságra kényszeríteni, nem könnyen ismerte el a tévedéseit. Élveztem a folyamatot, ahogy észrevétlenül beleszeretett Oliviába, ő csak a végén ismerte be, olvasóként ezt már jóval korábban láthatjuk. Azt szerettem Thorn-ban, hogy végül teljesen elfogadta Olivia "hobbiját" csak arra kérte, a terhességei alatt ne kísérletezzen majd. A színdarabok is fontos szerepet kaptak a regényben, a benne szereplő karakterekről nem is beszélve. Külön kiemelném Olivia mostohaanyját, aki elsőre banyának tűnt, főleg a kilenc évvel ezelőtti viselkedést illetően, de a jelenben egész jó oldalát mutatta, még az önirónia sem hiányzott. Tetszett nekem, hogy nem az a negatív kicsengésű mostohaanya volt, hanem igazán szerette a nevelt lányát.
Jól szórakoztam a regényen, hozta a szerző a formáját, kíváncsian várom a befejező részt is, természetesen a gyilkos személye is nagyon izgalmas, most már leszűkült a lehetőségek köre. Romantikus rajongóknak mindenképp ajánlom, kellemes kikapcsolódást nyújt.
Kép: Pinterest

Borító: Abszolút történelmi romantikus jellegű a borító, bár ez a jelenet nem szerepel a könyvben.

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: A kémiával kapcsolatos jelenetek.
 
Mélyrepülés: Talán a kilenc év időugrás túlzás.

Érzéki mérce: Meglepődtem az erotikus tartalmon, nem sokat teketóriáztak.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

Nyereményjáték
 
A történet hősnője ellenállhatatlan vonzódást érez a tudományok, pontosabban a kémia iránt, ezért nyereményjátékunk is ehhez kapcsolódik. A turné minden állomásán információkat találtok egy-egy hölgyről, aki a maga idejében kiváló eredményeket ért el a maga szakterületén, a ti feladatotok az, hogy kitaláljátok kire gondoltunk és a nevet beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába
Figyelem! A beírt válaszokon nem áll módunkban változtatni, a kiadó csak magyarországi címre postáz.  A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladvány:   Grófi család ötödik gyermeke, egyben az első magyar nő, akit 1897-ben orvosdoktorrá avattak.

További állomások:
02.15 - Betonka szerint a világ…
02.17 - Kelly és Lupi olvas
02.19 - Insane Life
02.21 - Dreamworld



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók