KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. május 4., szombat

Ally Carter: Perfect Scoundrels - Tökéletes gazemberek (Tolvajok klubja #3)

Könyvmolyképző Kiadó 2022. Vörös pöttyös
344 oldal
Fordította: Bosnyák Gabriella
Goodreads: 4,27
Besorolás: YA, tolvajok, krimi, romantikus
 
Kat sosem félt a kihívásoktól – most azonban a lehetetlennel néz szembe…
Katarina Bishop szeretetre méltó bűnöző lángelmékből álló családja jobban már nem is különbözhetne a bámulatos Hale nagyvilági rokonaitól.
Így amikor Hale váratlanul megörökli nagyanyja milliárdokat érő vállalatát, Katnek már nem jut hely az életében.
Ám Kat nem adja fel ilyen könnyedén, főként azok után, hogy kap egy fülest, a végrendelet hamisítvány: egy jól kidolgozott átverés, hogy ellopják a cég vagyonát.
A helyzetet csak egy páratlanul merész terv mentheti meg, de hajlandó-e Kat megmenteni a barátja cégét, ha ez azzal jár, hogy elveszíti a fiút?
 
Nem tudom magamnak sem megmagyarázni, vajon miért vártam másfél évet a sorozat befejező részével, pedig megjelenéskor beszereztem. De most végre kézbe vettem és le sem tettem, míg a végére értem, nagyon tetszett, olyannyira, hogy rögtön beszereztem egy kiegészítő kötetet is, és azt is elolvastam.
A történet szomorú eseménnyel indul, Hazel nagyi váratlanul meghal, és a milliárdokat érő vállalatóriást az unokájára hagyja, de mivel Hale csak 16 éves, vagyonkezelőt jelöl meg, a család ügyvédjét, Mr. Garrett-et. Az egész család értetlenül áll a döntés előtt, de leginkább Marianne, aki mindenes volt Hazel mellett, aki számtalanszor elmondta neki, hogy gondoskodni fog róla, most meg meg sincs említve a végrendeletben. A hölgy egyébként a már jól ismert sofőr, Marcus testvére. Megfogalmazódik bennük a kétely, hogy a felolvasott végrendelet nem az eredeti. Kat a saját szakállára kezd nyomozni és Hazel Londonban, a Henley-ben kiállított íróasztalának titkos rekeszéből próbálja kivarázsolni az elrejtett másolatot. Épphogy nem buknak le, de Hale így is rájön, hogy a háta mögött akcióztak, és rendesen besértődik. Szerencsére Kat nem hagyja magát lerázni, és a vállalat újításának, a Genesis prototípusának bemutatása kapcsán sikerül bizonyítania Hale-nek, hogy nagyon nincs rendben Garrett, biztosan átvágja az egész családot. Nincs mese, csőbe kell húzniuk, de mi van akkor, ha az ügyvéd kezében is vannak terhelő bizonyítékok, ha talán ő is ugyanolyan okos, mint Kat?
Rettentő jól szórakoztam a regényen, azzal együtt, hogy picivel több komolyság akadt benne, sőt a vége felé az infarktus is kerülgetett, Ally rendesen rám hozta a frászt. Persze jobban kellett volna bíznom a szerzőben, mert tudhatnám már, hogy a csavarokat is megfejeli a végén, és olyan megoldás sül ki, ami imádni való, de ameddig oda eljutunk, addig az átverések miatt az államat a pincében kell keresgélni. Most is remek húzások voltak a cselekményben, komolyan irigylem a szerző furfangosságát. Azt külön értékeltem, hogy ebben a részben több volt az érzelem, nem elsősorban Kat és Hale között, bár a romantika is édes, hanem a srác zűrös családi élete miatt, ami sebezhetővé tette, ezáltal a lány érzelmeire is hatással volt. Óriási különbség van kettejük családi háttere között, volt ebben jó és rossz dolog is, de ami végképp levett a lábamról, hogy Kat közeli és távoli családtagjai is részesei lettek az akciónak, végre többeket is megismerhettem. Persze a régi barátok is itt vannak, talán Nick volt az, aki többet szerepelhetett volna. Gondolom a szerző nem akarta ezzel túlzottan emelni a feszültséget.
Persze a romantikus szál is szívmelengető, Kat és Hale bájosak együtt, sikerült csenniük egymástól pár csókot az izgalmak közepette. Nem teltek el hosszú évek a sorozat alatt, mégis jelentős fejlődésen mentek át ezek a szereplők, sokkal felnőttebbek a kortársaiknál. Hale el akart távolodni, a bizalom ingadozott, de Kat nem hagyta magára, makacsul kitartott, erősebbé tette a kapcsolatukat. Nagyon szívesen olvasnék még további részeket ebből a sorozatból, és a szerző annak idején nem is zárta ezt ki. Ugyanakkor túl sok év telt el, mára már esély sincs, hogy lenne egy negyedik rész. A rajongók bizony hiányolnak pár magyarázatot, ami nyitott maradt. Például Visily Romani személye nem derült ki, és az sem, hogy Hale nevében mi a W. W.? Bár a könyv első mondata sugall valamit: "Mindazok közül, akik tudtak a Wyndham Woods közepén álló hatalmas házról, csak nagyon kevesen látták belülről."  Ez kétségtelenül egy utalás lehet, de semmi sem biztos. Voltak ellenben ajándéknak számító jelenetek, például megkapja az olvasó Kat és Hale első találkozását, és még pár cuki visszaemlékezést.
Összességében a szerző megfogalmazta a sorozat befejező részében a legfontosabbat, a család és a barátok összefogásának erejét. De nem akarok túl emelkedett lenni, én egyszerűen bármikor csatlakoznék ehhez a társasághoz, szívesen részt vennék az akciókban, vagy egyszerűen csak lógnék velük. Ez a sorozat hiánypótló, mert vicces, kalandos, romantikus, nagyon kevés hasonló van ennek a korosztálynak.
Miután befejeztem a könyvet, felfedeztem a kiegészítő novellákat. A 2,5 rész: Double Crossed: A Spies and Thieves Story és a 3,5 rész: The Grift of the Magi - az elsőt sikerült megszereznem és el is olvastam rögtön. Ebben egy nyakék körül bonyolódnak az események, és kedvenc párosom mellett az egyik Gallagher Girl, Macey McHenry is főszerepet kapott, lentebb írtam pár mondatot róla. A másikra is sort kerítek hamarosan, mivel karácsonyi a téma, az év vége felé aktuális lesz.
Ally Carter egy nagyszerű szerző, okos, fordulatos, vicces regényeket olvastam tőle eddig, jó lenne, ha az időközben megjelent újabb sorozatai is kiadásra kerülnének.
Kép: Saját
 
Borító: Eredeti, imádom, és nézzétek csak meg közelebbről, ki is látható a tükröződésben.
 
Kedvenc karakter Kat, Hale, Gabrielle, Marcus, Silas

Szárnyalás: Garrett irodájában, a szekrényben.

Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce: Abszolút a zsánernek megfelelő a romantika, néhány csókkal. Az érzelmeket a gyászfeldolgozás is megtépázza.

Értékelés: 

 
Sikerült beszereznem a sorozat 2,5. részét, amely a Double Crossed: A Spies and Thieves Story címet kapja, ugyanis egyben a Gallagher Girls sorozatának 5,5. része is. Ez egy rövid, 100 oldalas kis történet, melyben egy bűnbanda el akarja lopni a gyönyörű és felettébb drága kanárisárga gyémántos nyakláncot, melyet egy idősebb hölgy, Lady Calloway visel egy new yorki gálán. A meghívottak között van Hale is, és egész véletlenül Macey McHenry is, a Gallagher Girls kémsorozatból. Mindketten gazdag dinasztiák sarjai, akik egész más életet élnek titokban. A vendégeket túszul ejtik, elveszik az értékeiket, de Hale az utolsó pillanatban még kapcsolatba tud lépni Kat-el a fülesével, így tartani tudják a kapcsolatot. Macey a kémsulis tanárától szerez segítséget, de valójában természetesen Kat oldja meg a sztorit, sértetlenül kijuttatva az embereket, és kitalálhatjátok a nyaklánc sorsát is. Természetesen csavar csavar hátán, itt is leesett az állam.
Nagyon jól szórakoztam ezen a rövidke történeten is, ez Hale jutalomjátéka volt, persze elsőrangú úriemberként viselkedett, nagyon cuki a srác.
A könyv angolul ingyenesen elérhető a Google Play könyvek között.
 
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók