KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. május 2., csütörtök

Peter James: Nyomtalanul (Roy Grace #17)


Roy Grace felügyelő ezúttal egy rejtélyes eltűnés ügyében nyomoz. Tartsatok a Blogturné Klub három bloggerével, ha kíváncsiak vagytok, hogy ők mit gondolnak erről a krimiről.
Egy szerencsé játékosé lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv, ha követitek a turnénkat, és részt vesztek a nyereményjátékunkban.

General Press, 2024
432 oldal
Fordította: Kajsza Krisztina
Goodreads: 4,35
Besorolás: krimi, thriller

Nincs holttest?
Nincs nyom?
Bűntény sincs?

Ez a vasárnap is ugyanolyan, mint a többi. Niall és Eden kirándulni megy, hosszan kocsikázik a környéken, és hazafelé megáll a helyi szupermarketnél. Aztán egyik pillanatról a másikra megváltozik minden. Niall hiába várja a parkolóban, Eden soha többé nem tér vissza a boltból. Otthon sem várja a férjét, és sem a családjuk, sem a barátaik nem hallottak felőle. Nyomtalanul eltűnik.
A gyanú egyből Niallra terelődik. Gyilkosság vádjával azonnal letartóztatják, és egyre érdekesebb bizonyítékokra bukkan a rendőrség. Roy Grace főfelügyelő azonban hamar rájön, hogy semmi sem az, aminek látszik, és ez lehet a pályafutása eddigi legrejtélyesebb ügye.

Erről a könyvről előzetesen csak annyit tudtam, hogy krimi és hogy egy sorozat része, így rá is kérdeztem a többieknél, hogy ha nem olvastam a többit, akkor is élvezni fogom? Miután egy nagy igent kaptam rá, így nekiláttam.

A történet szerint egy házaspár - Niall és Eden egy jó sikerült hétvégi kirándulás után megáll a helyi Tesconál, mert a feleség szerint elfogyott otthon a macskaalom. A férj a kocsiban marad, a nő pedig elmegy vásárolni. De miután hosszú idő után se tér vissza, ezért először a férj a Tescoban keresi, majd miután ott nem találja, ezért hazamegy, gondolván, az asszony valamiért megorrolt rá és egy barátnőjével tért haza. De Edennek otthon sincs semmi nyoma, Niall pedig végső elkeseredésében a rendőrséghez fordul és bejelenti a felesége eltűnését.
A rendőrség pedig komolyan veszi a bejelentést és nyomozni kezd, az ügyet pedig Grace főfelügyelő kapja meg.
Rengeteg nyomot találnak és szinte mind a férjre tereli a gyanút. Viszont, mivel a férj szemszögét is olvashatjuk már az első pillanattól kezdve, így érezhető, hogy valami itt nagyon nem stimmel. A főfelügyelő és maga a nyomozó csapat is egyre inkább gyanúsnak találja a férjet, de ha tényleg ő a gyilkos, akkor hol van a holttest?

A történet több szálon is fut, hiszen maga a nyomozás mellett betekintést kaphatunk Grace főfelügyelő magánéletében is, ami egyáltalán nem egyszerű, hiszen a terhes felesége és kisfia mellett velük él az előző házasságából származó, elég problémás fiúk, Brunó is. A fő szál persze a nyomozás maga, ahol én, mint iszapszemű vén rája már kb a köny negyedénél tisztában voltam vele, hogy mi történt az asszonnyal, míg a nyomozók - persze, ők a kézzel fogható nyomok után mentek és valószínűleg nem láttak vagy "száz évadnyi" mindenféle nyomozós sorozatot - csak küzdöttek.

Őszinte leszek, miután nagyjából kitaláltam, hogy mi is történhetett Edennel, inkább Grace felügyelő magánélete volt az, ami inkább érdekelt. Ami történt velük - tragikus és borzalmas, és valahogy az ő esetében jóval kíváncsibb voltam, hogy mi is történt pontosan, mint az, hogy mi történt az eltűnt asszonnyal.

De senkit ne tántorítson el az, hogy én hamar rájöttem, hogy mi történt, hiszen a szerző még így is képes volt egy-két olyan jól időzített csavart beletenni a történetbe, amire én is csak pislogtam. A történet pedig jó ütemben halad, az írásmód könnyed, a szereplők pedig mind érdekesek a maguk nemében. Amit picit furának éreztem, azok a rövidebb fejezetek, amelyek kis mértékben a történet lendületét néhol megakasztották.

Összességében egy nagyon jól megírt, fordulatos regényt olvashattam, amelyet főleg Peter James rajongóinak ajánlok, mert ők már tudják, hogy mit kapnak, de azoknak is nyugodt szívvel ajánlom, akik még csak most ismerkednek a szerzővel, mert igen, ez egy sorozat, de egy-két apróbb momentumtól eltekintve (ami valószínűleg csak számomra tünt fel, hiszen nem ismertem a szereplők előzményét) teljesen nyugodtan "fogyasztható" különálló regényként is.

Borító: Illik a történethez

Kedvenc karakter: Roy Grace főfelügyelő

Szárnyalás: az érdekes nyomozás

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: izgalom, bosszankodás és igen, van benne szomorú rész is

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A regény egy rejtélyes eltűnés utáni nyomozásról szól. A játékunk is ehhez kapcsolódik. Minden állomáson egy képet találtok egy filmről, ami szintén egy rejtélyes eltűnéshez kapcsolódik. A feladat kitalálni a film címét és beírni a rafflecopter megfelelő rublikájába.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.






A blogturné további állomásai:
Május 02 - Kelly és Lupi olvas
Május 03 - Milyen könyvet olvassak?
Május 05 - Könyv és más

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók