KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. május 28., kedd

Jennifer Lynn Barnes: A Hawthorne testvérek (Örökösök viadala)

 


A Hawthrone testvérek című könyvvel Jennifer Lynn Barnes visszarepít minket a Hawthorne-ok izgalmas és rejtvényekkel teli világába. Nyomozzatok együtt négy bloggerünkkel, hogy a turné végén ti is nyerhessetek egy példányt a könyvből.

Lampion Könyvek, 2024
472 oldal
Fordította: Bottka Sándor Mátyás
Goodreads: 3,96
Besorolás: ifjúsági

Négy ​testvér. Két rejtély. Egy lebilincselő regény.
Jennifer Lynn Barnes visszatér bestsellere, az Örökösök viadala-trilógia világába, és emeli a tétet.

Grayson Hawthorne-t milliárdos nagyapja születése óta az utódának nevelte. Aztán kitagadta az örökségből az egész családját, és meghalt, de a hatása és a tanításai ott élnek a fiúban. Így amikor a két húga bajba kerül, Grayson kézbe veszi az ügyet, és azt teszi, amihez a legjobban ért: hatékonyan és kíméletlenül megoldja a helyzetet. Anélkül, hogy belegabalyodna az érzelmi szálakba. Legalábbis ez a terv.

Jameson Hawthorne született játékos, az izgalmat és a kockázatot kergeti. Amikor felbukkan titokzatos apja, és szívességet kér tőle, naná hogy nem tud ellenállni a kísértésnek. Be kell jutnia London legexkluzívabb titkos szerencsejáték-klubjába, hogy megnyerjen egy elképzelhetetlen tétért folyó, lehetetlenül nehéz játékot. Még szerencse, hogy Jamesonnak a lehetetlen a specialitása.

A világ két végén bonyolult játszmákba keveredő Grayson és Jameson testvéreik és Avery segítségével egyre mélyebbre kénytelenek ásni, hogy eldöntsék, kik akarnak lenni, és mi mindent hajlandóak feláldozni a győzelemért.

A New York Times bestsellerlistájának élén!

A trilógiáknak, sorozatoknak az a sorsuk, hogy amennyiben jól sikerültek és nagy olvasó és rajongótáboruk lett, akkor folytatást kapnak. Akár van még valami a szerző tarsolyában a történettel kapcsolatban, akár nincs. Erre jó pár példát láthattunk már, így picit félve indultan neki ennek a könyvnek. A félelmem viszont alaptalannak bizonyult. Jennifer Lynn Barnesnak még mindig van mondanivalója, még mindig ki tud olyan izgalmas rejtvényeket és feladványokat találni, amivel letehetetlenné teszi az adott könyvet. Ennél is így jártam.

"Azért, mert élsz-halsz az ilyen kihívásokért. Mert szeretsz játszani, és szeretsz nyerni. És nem számít, mennyit nyersz... - ... mindig többre vágysz."

Ez a regény most nem Averyt helyezi előtérbe, hanem a Hawthorne fiú közül kettőre koncentrál, Jamesonra és Graysonra. Így egy picit azért félrevezető a fülszöveg, hiszen a másik két testvér (Xander és Nash) csak "töltelékszereplők", ők segítenek a többieknek, ha kell, de igazán sokat nem tesznek hozzá a történethez.
Amit én nagyon szerettem az az, hogy végre nem Avery volt a főszereplő, hanem két testvér. Mindig is szerettem volna többet megtudni róluk és itt most többet is kaptam belőlük.
A történet két szálon fut, számomra néha kicsit gyorsan váltottunk és persze mindig akkor, amikor valami "csattanó" jött vagy valami izgalmas rész. De ez így megszokott, ezen nem is nagyon akadtam fenn.
Jameson Averyvel egy titkos, exkluzív társaságba jut be, ahol egy különleges játékon kell részt venniük. Az sem egyszerű, hogy bejussanak ebbe a titkos társaságba, de az még több munkát igényel, hogy felhívják a főszervező figyelmét magukra és meghívást kapjanak a fő-fő-fő játékba. Igazából még mindig imádom, ahogy a szerző ezeket a játékokat kitalálja, megszervezi és lebonyolítja, de én jobban örültem volna, ha egy picit tovább tart a fő játék - bár így is eléggé izgalmas volt és hogy őszinte legyek, a játékosokkal szemben, én még mindit ott ülnék és agyalnék a megfejtésen :D.
Grayson számára pedig "első a család", így amikor a két húga bajba kerül, odarohan és megpróbál segíteni rajtuk. Természetesen itt is előkerül a Hawthorne-csavar, hiszen semmi sem egyszerű, mindent meg kell fejteni, rejtvények és puzzlek várják mind Graysont, mind pedig a két húgát. Nekem ez a rész az elején kevésbé volt izgalmas, mindig próbáltam továbbjutni rajta, hogy visszakerüljek Jamesonhoz és Averyhez, de aztán lassacskán itt is beindult a történet, így már felváltva izgultam a két szálon futó cselekmény főhőseiért.

Ami viszont egy picit visszavett nálam az egészből, az, hogy úristen, megint újabb és újabb elveszett családtagok, a semmiből felbukkanó rokonok és egyéb új szereplők kerültek a történetbe. Volt, ahol már totál elveszítettem a fonalat, hogy ki kicsoda, hová tartozik, kinek a szeretője, eltitkolt gyermeke, rokona, húga, öccse, ingyom-bingyomja. Emiatt szerintem nem rossz egyáltalán, ha valaki a harmadik rész után olvassa ezt azonnal, így azért sok rokoni szál könnyebben beazonosítható.

Aki arra vár, hogy ebben a részben óriási romantikus részeket kap Jameson és Avery részéről, hát az most csalódni fog. Elcsattan egy-két csók, egy-két forróbb gondolat átsűvít a főhőseinken, de a lényeg most itt nem ezen van, hanem a kalandon és a játékon. De nekem valahogy nem is hiányzott annyira, jó volt ez így is. Avery tökéletes kiegészítése volt Jamesonnak (ahogy az előző részekben pedig Jameson volt az Averynek), ha kellett segített agyalni, rájönni a rejtvény nyitjára, de ha arról volt szó, akkor csak ott volt a fiú mellett és lelki támogatást nyújtott. Tökéletes a párosuk!

És a történet vége? Hááát, előrevetíti, hogy lesz egy újabb rész, úgyhogy kapunk egy kellemes kis függővéget, ami nem körömlerágós, de azért előrevetít egy játékokkal, puzzlekkal és rejtvényekkel teli folytatást. Amit én lelkesen fogok olvasni újra.

Összességében nekem tetszett ez a rész is, bár el kell, hogy mondjam, hogy az előző három résztől azért elüt stílusában picit. Aki rajongója volt a trilógiának, annak ajánlom az olvasását, hiszen újra visszacsöppenhetünk a milliárdos Hawthorne család cseppet sem unalmas, sok-sok rejtvénnyel, intrikával teli világába.

Borító: A már megszokott stílus és színvonal - imádom még mindig, különleges és gyönyörű

Kedvenc karakter: Jameson, Grayson

Szárnyalás: az újabb rejtélyek és nyomozások

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: izgalmas

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Ezúttal néhány egyszerű kérdésre kell válaszolnotok a sorozat első három része alapján. A helyes megfejtést írjátok be a Rafflecopter-doboz megfelelő helyére.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Milyen játékot játszott Avery a parkban régebben?

a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Május 23 - Fanni’s Library
Május 28 - Kelly és Lupi olvas
Május 29 - Könyv és más
Június 01 - Spirit Bliss Sárga könyves út

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók