KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. február 21., hétfő

Ally Carter: Ha megtudnád, hogy szeretlek, meg kellene öljelek

Kelly Kiadó 2010.
253 oldal
Goodreads: 3,96
Besorolás: YA

Az írónő egész más könyvét, nevezetesen a Heist Society-t szereztem be elolvasásra, mert a könyves blogokon az egekig magasztalták és az American Library Association 2010-es YA könyveinek befutói között volt. Mivel a Gallagher lányok sorozatot elkezdte kiadni a Kelly Kiadó, így gyorsan lecsaptam rá. Nem bántam meg.

Cammie 15 éves diáklány a Kivételes Ifjú Hölgyek Gallagher Akadémián. Nem akármilyen suli ez, hanem a CIA üzemeltetésében működő kémnevelde. Itt a lányok megtanulják, hogyan illeszkedjenek be bármilyen környezetbe, hogyan védjék meg magukat, nem probléma a kódfeltörés, és az sem, hogy a 14 beszélt nyelvük valamelyikén különböző akcentussal társalogjanak. Az új tanév hoz néhány változást, a három jó barátnő Cammie Liz és Bex új szobatársat kap Macey személyében, és még nagyobb szenzáció, hogy  a Titkos Műveletek óráikat egy jóképű új tanár tartja, Joe Solomon. Hamarosan sor is kerül az első küldetésre, a lányoknak meg kell tudniuk, az egyik tanáruk az esti roseville-i karneválon vajon milyen üdítőt fogyaszt a fánkja mellé. A "célszemély" persze nem veheti észre őket, a lányok pedig sorra "elvéreznek" a feladat során. Cammie végül megszerzi az üveget a kukából, de váratlan fordulat következik be, egy fiú meglátja és beszélgetni kezd vele, ami azért is tragédia, mert kémnek talán tökéletes, de nincs felkészülve egyszerű lányként viselkedni. A barátnők igazi kémkedésbe kezdenek a fiú után, randik sora követi egymást és Cammie egyre jobban belebonyolódik a szükségszerű hazugságokba és Joshba.

A könyv valami eszméletlen humoros stílusban íródott, imádtam a zárójeles megjegyzéseket, az utalásokat az előző Gallagher lányok tetteire, a "Megfigyelési jelentéseket". Cammie nagyon szimpatikus, de tulajdonképpen mindenki szerethető és hiteles karakter. Végig drukkoltam Joshnak, annyira aranyosan alakult a szerelmi szál, pont a 15-16 éves korosztályra jellemzően. Kíváncsian várom a folytatást, a következő rész borítója itt látható baloldalon, magyar címe: "Görbüljek meg, ha igazat mondok" lesz, és a hírek szerint már nyomában van.
Sokan szeretik a kémes történeteket, sajnos kevés jelenik meg a ya korosztálynak, olvassátok, érdemes.

Borító: Nekem tetszenek a sorozat borítói, a magyar kiadás is ezeket vette át.
 
Kedvenc karakter: Cammie, Bex, Liz, Macey.

Szárnyalás: Születésnap jelenet.

Mélyrepülés: Nem találtam hibát.

Érzéki mérce: Tini romantika

Értékelés:

2 megjegyzés:

 1. Szerinted megéri megvenni? mert egy ideje már szemezgetek vele csak hát... nem tudom
  Segíts!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem érdemes, nekem ott a polcomon:) Ez ugye egy sorozat, eddig két rész jelent meg magyarul és a Kelly Kiadót ismerve, sajnos lehet, hogy nem folytatódik, legalábbis nem hallottam róla. Viszont angolul lehet folytatni az olvasást:)

   Törlés

Rendszeres olvasók