KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. február 26., szombat

Kristin Cashore: Graceling - A garabonc

Könyvmolyképző Kiadó 2010.
480 oldal
Goodreads: 4,14
Besorolás: YA, fantasy

Ez a könyv nálam megnyerte a 2010-es év  legszebb borítója címet. Amikor a kezembe vettem, percekig nézegettem, simogattam, annyira szép, de a tartalom, na az mindent vitt! Ha a  fantasy regények tengerében egy igazi friss fuvallatra vágysz, olvasd el, nem bánod meg.

Katsa a garaboncok egyike, azoké, akik valamilyen különleges képességgel rendelkeznek, van köztük olyan, aki lélegzik a víz alatt, megjósolja a jövőt, kardot forgat, vagy egyszerűen csak jól főz. Egyben azonban hasonlítanak, a két szemük színe nem egyforma, és életük felett királyuk rendelkezik. Katsa garabonciáját 8 éves korában fedezik fel, képes arra, hogy akár puszta kézzel embert öljön. A király igyekszik ezt minél jobban kihasználni, a lányt küldi ellenfelei megfélemlítésére.  Katsa azonban gyűlöli ezt a helyzetet, nem akar ártatlan emberek életére törni.
Egy titkos szervezet, a Tanács megbízatásában egy öreg herceg kiszabadításán vesz részt, amikor összehozza a sors Pongor herceggel, aki szintén garabonc. Közös küldetésre indulnak, mely során egyre jobban megismerik egymást, és Katsa már el tudja hinni, hogy van, akiben megbízhat, és bár sokszor hangoztatja, hogy nem megy férjhez soha, azért van, aki mellett el tudja képzelni az életét.
Amellett, hogy a történet egy középkori környezetbe illesztett fantasy, sok harcolós jelenettel, azért van benne sok lassabb rész is, ahol a főhősnő fejében olvashatunk, átérezhetjük, hogyan válik a dacos harcos "kick-ass" csajból független, erős nő. 
Első könyves íróként nagyszerű munkát végzett Kristin, fantasztikus világot alkotott . A folytatás Fire címet viseli (Goodreads: 4,09), a harmadik rész 2011. szeptemberében jelenik meg,  Keserkék története lesz. 

Borító: Mint fentebb írtam a 2010-es No.1

Kedvenc karakter: Pongor, Katsa

Szárnyalás: Imádtam, ahogy az egész könyvet átszövi az őszinteség és az érzelem.

Mélyrepülés: A herceg neve... De külön köszönet a fordítónak vagy a kiadónak, hogy nem hagyták meg az eredeti nevet, ami Po, mert az igazán vidámka  Teletubby név lett volna.

Érzéki mérce: A főszereplők közötti szerelem szövődik, van szex is, de nagyon kedvesen megírva.

Értékelés:



2 megjegyzés:

  1. Tetszett a könyvajánló, a leírásod alapján felkeltette az érdeklődésemet a történet, köszönöm. Utána fogok nézni. :)

    VálaszTörlés
  2. Van már második része is :) Bár az inkább elözménynek mondható szerintem de nekem az is nagyon tetszett :D A borító *-* nyál csorog csak a borító miatt vettem le a könyvtárban a könyvet :D

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók