KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. február 5., szombat

Twilight képregény

Eredeti kiadás: Yen Press 2010. március 16. (NY)
limitált 350000 példány
Magyarul: Könyvmolyképző Kiadó 2010
Goodreads: 3,87

Mindig úgy vásárolok könyvet, hogy betérek egy utamba akadó könyvesboltba, belelapozok a könyvekbe, amelyik megtetszik felveszem a listámra és megrendelem a Bookline-nál. 
A Twilight képregénybe félve lapoztam bele, mert attól tartottam, hogy valami idétlen mangát csináltak az én kedvenc könyvemből. Kifejezetten utálom például azokat, amelyeket hátulról kell olvasni (na jó egy kivétel van: Death Note), ha már képregény, akkor inkább a nyugati stílusúak vonzanak, mint például a Sin City. 
Meglepetés volt tehát, hogy gyönyörűen megrajzolt karaktereket láttam a könyvben, és néhány napon belül már a saját példányomat olvashattam itthon. A rajzoló Young Kim koreai festő, aki már számos képregény illusztrátora volt. A könyv végén Young köszönetet mond Stephenie Meyernek is, aki minden egyes oldal születését nyomon követte. Steph egyébként a könyv elején ajánlót is írt, melyben kifejezi, hogy számára ez a művészi megjelenítés felfrissítette az eredeti élményt, mely a történet megírásának első nyarán érzett.
A borítón szereplő kép a "rét jelenet" alapján készült, és mivel látszik Edward keze is, gondolom a következő rész borítóján ennek a képnek a folytatását látjuk majd. Itt megjegyezném, hogy a 2. rész kiadásáról semmi infót nem találtam, a Yen Press honlapján egész augusztusig nem szerepel a megjelenés.
A képregény a könyvet követi, a karakterek tehát nem a filmbeli színészek másolata, ezt kedveltem, valamint azt is, hogy helyet kaptak olyan jelenetek is, amelyek a filmben nem, például az ebédlős beszélgetés, a vércsoport meghatározás és persze a rét.
A panelek lineárisan jól követhetőek, a szövegbuborékok kevés kivétellel jól elhelyezettek.
Nekem kedvencem lett, sokszor elő fogom venni, annyira szép a grafikai munka, el lehet időzni minden oldalon.

A Könyvmolyképzőnek köszönöm, hogy követve az eredetit, kiváló minőségű papírra, kemény borítósan, védőborítóval adta ki a könyvet.
(illusztrációk az angol nyelvű kiadásból valók)

Borító: Rét jelenet, kiváló.
 
Kedvenc karakter: Edward

Szárnyalás: Gyönyörű a grafika.

Mélyrepülés: Vajon mikor lesz 2. rész????

Érzéki mérce: Tini romantika.

Értékelés:

U P D A T E !!!!!!!!
MEGJELENÉS:  2011. október

Bővebben:  ITT


3 megjegyzés:

  1. Szerintem a Nana is tetszene. Nagyon jó romantikus történet. :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, elkezdtem nézni az animaxon, láttam pár részt és tetszik, egész jó:)

    VálaszTörlés
  3. Remélem végig tudod nézni. :)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók