KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. április 2., szombat

Rob Thurman: Éjvilág /Nightlife - Cal Leandros series #1/

TUAN Kiadó 2008
Fordította: Takács Gergely
Goodreads: 3.78
Moly: 4.37
Besorolás: urban fantasy, YA

Ha a testvériességre akarok példát mondani könyvvel kapcsolatban, azonnal az Éjvilág jut eszembe. Az írónő  (nem tévedés, hölgyről van szó), számomra fantasztikusan írt arról, amit két testvér érez  és tesz feltételek nélkül egymásért, bármilyen körülmények között. Mielőtt azonban valami drámára gondolnánk, a könyv  valójában egy brilliáns urban fantasy. Ha ismered és szereted a Supernatural sorozatot,  ez is a kedvenced lesz.
Íme a fülszöveg:
"Szörnyek járnak közöttünk. Mindig is itt voltak és itt is lesznek mindörökké. Azóta tisztában vagyok ezzel, amióta az eszemet tudom, ahogy azzal is, hogy én is egy vagyok közülük… …Részben, legalábbis. Üdv New Yorkban! Ahol egy troll lakik a Brooklyn híd alatt, egy kobold a Central Parkban, és egy gyönyörű vámpír az Upper Esat Side egyik manzárdjában – és ez csupán a kezdet. Persze a legtöbb halandó ember tökéletesen vak marad a természetfelettiek éjszakai életére, de Cal Leandros csak félig ember. Apja sötét vérvonala rémmesékbe illő – és most ő és az egész másvilági fajtája Cal nyomában lohol. Vajon miért? Cal eddig nem igazán akart annyi ideig egy helyben maradni, hogy megtudja a választ. Féltestvérével együtt idáig sikerült egy lépéssel az üldözőik előtt maradniuk, de most Cal apja ismét rájuk bukkant. Cal számára most végre kiderül, hogy mit akarnak, mit akartak tőle mindig is. Ő a kulcsa ördögi tervüknek, hogy a Földön elszabadítsák a Poklot. Cal életének legkeményebb küzdelmében a tét az egész emberiség sorsa… „A varázslatos világ legmagasabb csúcsaira és legmélyebb bugyraiba visz el ez a hajtűkanyarokkal teli fordulatos könyv. Csípős, cinikus, csibészes és titokzatos. Az igazság Odaát van, és nem valami szép…” Simon R. Green, a New York Times bestseller Járatlan utak szerzője"

A történetet Cal szemszögéből olvashatjuk, és ha valamit ki kell emelni a könyvvel kapcsolatban a lendületes akciójeleneteken, az izgalmas fordulatokon kívül, az a rendkívül élvezetes fanyar humor. Cal szövege valóban olyan, mint egy kamaszé, a szlenges szavak, Niko állandó "húzása" nagyon szórakoztató.
A támogató karakterek mind tetszettek, különösen Goodfellow, akinek még Cal-nál is jobb humora van. 


Ami még extra számomra, a környezet, New York, a titkokzatos Central Park-beli  jelenetek, az írónő simán el tudja hitetni, a félelmetes lények valóban ott élhetnének, igyekszem  erről személyesen meggyőződni...

A könyv folytatása a Holdvilág már lefordítva, kiadásra készen vár a Tuan kiadónál. Csupán arra várnak, hogy kellő érdeklődés legyen az első rész iránt, hát hajrá, az Éjvilág  kötelező könyv egy valamire való fantasy rajongó polcán!


Borító: A sorozat minden borítója tetszik.
 
Kedvenc karakter: Cal, Niko, Árnyék (nem tévedés)

Szárnyalás: A szarkasztikus humor, amitől fetrengsz a röhögéstől.   

Mélyrepülés: Sokat kell várni a következő részre:(

Érzéki mérce: Ez a könyv egyáltalán nem tartalmaz romantikát, mégis érzelmileg megérint, átértékeled a testvéri viszony fogalmát.

Értékelés:2 megjegyzés:

  1. Hú, a testvérkapcsolat olyan téma, amiről mindig is szerettem olvasni. :) Ráadásul egy ilyen érdekes, akciódús köntösben... meg kell szereznem ezt a könyvet!

    VálaszTörlés
  2. Most a könyvudvarban akciós:
    http://konyvudvar.net/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=8132&category_id=26&option=com_virtuemart&Itemid=8

    Én is rendelek, ajándékba fogom adni:)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók