KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. július 26., kedd

Az olvasás 7 hete - 4. hét

Itt a negyedik hét, ismét jó témákkal, amik közül a szépirodalom vs. szórakoztató irodalom legyen az első.
Az olvasási szokásaim időről időre változnak, így nem tudok kategorikusan a szépirodalom vagy a szórakoztató irodalom mellett dönteni. Nem is kell, szükség van mindkettőre, meg lehet találni az egyensúlyt, az agyam előbb utóbb úgyis jelez, ha túl sok egy kaptafára készült könyvet olvasok. Akkor jöhet valami más műfaj.
Az utóbbi éveimet inkább a szórakoztató irodalom olvasása jellemzi, ya, fantasy, paranormal. Úgy érzem ez még jó darabig el is fog tartani. Előtte azonban szinte csak klasszikusokat olvastam, szépirodalmat a javából. Kiemelkedően sokat adtak Victor Hugo, Jane Austen, a Bronte testvérek, Stendhal, Jules Verne, Jókai Mór, Márquez művei. Azt tudom ajánlani, ne kötelezze el magát senki egy műfaj iránt, inkább mindenbe bele kell kóstolgatni, idővel kiderül, mely könyvek jelentik a legnagyobb olvasási élményt.

Kedvenc íróim közül elsősorban Simone Elkelest szeretném személyesen megismerni. Szeretném, ha bővebben mesélne nekem az életéről, hogyan ír, milyen érzés volt tavaly megnyerni a RITA díjak egyikét, milyen érzés idén újra a finish-ben  lévők között lenni...  ÉS beszéljen nekem a karaktereiről, a könyvtrailerek során megismert srácokról, tényleg van-e esélye a megfilmesítésnek, kik játszanák a főszerepeket? 
Idén ősszel megjelenik magyarul is a kedvenc könyvem tőle, a Perfect Chemistry. Gondolom esélytelen, hogy tényleg eljöjjön, de ha már a sokadik könyve fog megjelenni és épp európai turnén lesz (komolyan, bevett szokás turnéztatni az írókat is), talán esélyem lesz személyesen találkozni vele.

Magyar írók közül Beninát választanám. Érdekel az egész élete, hogyan jutott el a  blogos fanfiction írástól a saját könyvkiadásig. Hogyan tud egyszerre annyi történetet a fejében tartani? Néha olvasom a facebook bejegyzéseiben éppen milyen könyvet olvas  a rengeteg írás mellett,  erről a témáról jó lenne részletesebben is kifaggatnom. És akkor még ott a gyereknevelés, férj, háztartás. Csodálom, hogy ennyi energiája van! Sőt, minden nap van pár kedves szava a rajongókhoz is. 
Érdemes benéznetek az internetes oldalára, több készülő regénybe is bepillanthattok, a történelmi regénytől kezdve a sellők világáig. http://benina.hu

Utolsó téma a MOLY népszerűsítése.
Több mint egy éve van szerencsém molynak lenni, és azt mondhatom, soha még egy közösség sem adott ennyi szellemi táplálékot a mindennapjaimhoz. A tagok egytől egyig ÉRTELMES emberek, akiket az olvasás és a könyvek szeretete hozott össze. Hasonló kezdeményezés a Moly, mint a nemzetközi  Goodreads, amire szintén érdemes felregizni.  Mihez nyújt segítséget a Moly? A teljesség igénye nélkül:
- rendszerbe szedheted a könyveidet (saját példány, olvasások)
- értékelheted az olvasmányaidat - elolvashatod mások értékeléseit
- polcokat készíthetsz tetszőleges témákban és tartalommal
- várólistát, kívánságlistát, kedvenc listát készíthetsz
- eseményeken kihívásokon vehetsz részt
- kommentelhetsz bármihez, karcot írhatsz bármiről ami eszedbe jut
- hasonló ízlésű tagokkal cserélhetsz véleményt

Amiben nekem különösen nagy segítség a Moly, avagy minden nap megnézem:  az ismerősök polcai, ezekről nagyon sok ötletet szedegetek, mi is legyen a következő olvasmányom. Ha időm engedi, megnézem minden nap a friss blogbejegyzéseket, az értékeléseket és a karcokat. Ha még nem vagy tag, csatlakozz:))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók