KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. július 15., péntek

Benina: A Boszorka démona Bíborhajú 2.

BÍBORHAJÚ  2.

A Boszorka démona

MEGJELENT: Benina Bíborhajú sorozatának második része: A Boszorka démona,  a Könyvmolyképző Kiadónál  vörös pöttyös könyvként.
Könyves bloggerek közül Gigi  és én lettünk a "kiválasztottak", akik az elsők között olvashatták a kéziratot. Sőt, engedélyt kaptunk egy előzetes kritika írására is, természetesen Benina engedélyével és Mara cenzúrázásával:)))

Aki még nem olvasta Benina internetes oldalán közzétett első fejezetet, és nem akar egy pici spoilert sem, az inkább csukja be az ablakot!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ime a fülszöveg:

Készülj fel! A könnycseppjeid jégvirággá dermednek!

A tiszta vérű boszorka, Claire White normális életet él, olyat, amilyenre vágyott. Kedvesével, a féldémon Kellan Blackkel egyetemre járnak, és végtelenül boldogok. Az Üldözők visszavonultak, noha folyamatosan figyelik őket, a Zsoldos pedig halott.

Valaki azonban ártani jön, gyilkos szándékkal...

"A fájdalom haragba csapott át. Hirtelen minden vörös lett. Izzott az ég és forróság ölelt körbe. Kellan meghalt. Hát kövesse őt a gyilkosa is!"

Létezhet nagyobb fájdalom?

Claire világa összeomlik, és a lelke apró szilánkokra hull.
Végtelen fájdalmában a Bölcs mutatja meg az utat, mely egy számára idegen világba vezet. Ahonnan nincs visszatérés. Segítője Az Ellenség, akiben nem lehet megbízni... vagy mégis?   Claire-ben fellángol a Remény!
A mágiát maga mögött hagyva indul, hogy beteljesítse a jóslatot. Ha sikerrel jár, minden helyre jöhet, ha nem, minden elpusztul, vele együtt.

A varázslat mindig benned él!

Hatalmas megtiszteltetés az elsők között olvasni a Bíborhajú második részét!

Már a prológus elénk vetíti Claire rémálmát, a szeretett személy elvesztésének lehetőségét, és az emiatt érzett hatalmas fájdalmat, gyászt. Mindössze két hónap telt el a tisztáson történtek óta, a társaság új városba költözött, Kellan és Claire egyetemre iratkoztak és próbálnak beolvadni az emberek világába. Lin és David a közöttük lángoló szerelmet házassági esküvel pecsételik meg, a két tanú Claire és Kellan. Mint a nap minden percében, Claire az esküvőn is ugyanazt érzi, sorsa végérvényesen Kellanéba fonódik, a közöttük lévő szimbiózis állandó, vágynak egymás érintésére és a megnyugvás csak akkor jön el, ha újra szorosan a másik közelében lehetnek. Nagyon közel...
Egyszer csak két régi, nem várt ellenség - Üldözők - bukkannak fel, egyikük támadó megjegyzést tesz Claire-re, mire egy fekete füstbe burkolózó alak megadásra kényszeríti. Victoria Cat  a "győzelem macskája",  Claire védelmezője lesz. Egyikük sem gondolta, hogy Vicky segítségére ennyire hamar szükség lesz, egy sosem látott félelmetes ismerős megtámadja Claire-t és Kellant. A harc halállal végződik. Claire pedig gyászba borul...

Végül Hannah a Bölcs tárja elé a lehetőséget, Claire 14 napot kap, hogy a párhuzamos univerzumban, Hamuvilágban, megváltoztassa a Sorsot. Nem lesz könnyű dolga, Hamuvilágban minden és mindenki más, még Kellan is. Claire pedig kénytelen lesz egy olyan személyben megbízni, akit mindenkinél jobban gyűlöl.

Már az első rész, A Boszorka fénye során is bebizonyosodott számomra, hogy Benina írói stílusa lenyűgöző, a felépített világ egyedi, kidolgozott. A nyelvezet választékos, tele jelzőkkel, pontos ábrázolásokkal. A szöveg könnyen olvasható, gördülékeny, finom humorral fűszerezett. A cselekmény pörög, a gyász taglalásánál sem éreztem lassulást. A párhuzamos dimenzió már az első részben is felkeltette az érdeklődésemet, itt aztán volt lehetőség elmerülni a lepusztult Hamuvilágban, mely előre vetíti az emberiség  jövőjét, ez várhat ránk a nem is olyan távoli jövőben.
Hihetetlen hatással volt rám az alternatív világban élő két főhős karaktere. Benina bemutatta őket belülről is, a fejezetek felváltva más-más szemszögből íródtak, és ez nagyot dobott a megismerésükben. Claire segítője abszolút kedvenccé vált, ahogy Vicky is, aki tulajdonképp személytelen kéne hogy legyen, mégis tele van érzelemmel. Benina nagyszerűen alakítja a karaktereket,  a két világ közötti különbség miatt is változnak, de például Claire-en határozottan látom a fejlődést, végre megérti, több annál, mint amit magáról gondol. Hannah figurája kicsit ijesztő nekem. Nem is a korával van a bajom, hogy nyolcévesen ő az egyetemes tudással rendelkező Bölcs, inkább a fehér szeme riasztó. A többi támogató karakter is hibátlan, hozták az első részből megismert formájukat.
A regény romantikus szála végre megadta nekem azt, amit eddig talán hiányoltam az első részből. Spoiler veszély miatt nem fejthetem ki bővebben, de annyi elég is, hogy a történet bővelkedik intenzív pillanatokkal, érzelmekkel, sistergős jelenetekkel.
A fejezetek elején klasszikus idézetek szerepelnek, főleg Jane Austen: Büszkeség és balítélet című művéből, elgondolkodtató mondatok, amik így kiragadva sokkal többet mondanak el, mint egyszerűen a sorok között olvasva az eredetiben.
A történet befejezése    természetesen függővég, kellőképpen izgalomban tart, gyorsan a kezedbe akarod kapni a folytatást. Az epilógus különösen ütős, elég annyit elárulni, Hannah szemszögéből íródott, miközben olvasod, rájössz, ő tényleg Bölcs, ismeri az életet és halált. Hirtelen megszereted őt, a fehér szemével együtt, és reménykedsz abban, hogy valamiben talán mégis téved...

Borító: Gyönyörű lett, nagyon örülök, hogy Benina ötlete megvalósult.
 
Kedvenc karakter: Wentworth

Szárnyalás:  Wentworth karaktere a legütősebb meglepetés számomra...

Mélyrepülés: Hanna szeme félelmetes:(

Érzéki mérce: Imádnivaló a könyv romantikus szála, és végre....

Értékelés:

Friss infók  http://benina.hu  
Legyél rajongó a Facebook oldalon!  http://www.facebook.com/Beninah

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók